Pyrintö lohkovoittoon Baltian liigassa

Tampereen Pyrintö kaatoi Latviassa Baltian liigan ottelussa BK Valmieran korein 69-78 ja varmisti lohkon A voiton. Pyrintö kohtaa vielä keskiviikkona Lativan reissun toisessa ottelussa BK Jekabpilsin.

Pyrintö oli ottelun alussa 10-4 tappiolla, mutta nousi toisen jakson alussa Alex Vaenerberginyksilösuorituksilla 15-17 johtoon. Valmiera kävi jakson puolivälissä parhaimillaan seitsemän pisteen johdossa Ernests Kalven johdolla. Pyrintö nousi kuitenkin jakson päätteeksi pisteen päähän kirjauttaen puoliaikalukemiksi 34-33.valmiera2Puoliajan jälkeen Pyrintö vei jakson ensimmäiset neljä minuuttia Antero Lehdon ja Kelvin Lewisinjohdolla 15-2 siirtyen 36-48 johtoon.

Benjamin Raymondin kolmonen johdatti vieraat jakson lopussa jo 15 pisteen karkumatkalle. Lewis kasvatti Pyrinnön etumatkan päätösneljänneksen alkuminuuteilla 18 pisteeseen (47-65), mutta Valmiera ei ollut valmis lyömään hanskoja tiskiin. Kotijoukkue vastasi viemällä seuraavat minuutit 12-0 nousten kuuden pisteen päähän. Lewisin ja Damon Williamsin korit kuitenkin antoivat Pyrinnölle tilaa hengittää ja kaksi minuuttia ennen peliajan umpeutumista tilanne oli 61-70 vieraille.

Valmieran Janis Kaufmanis toi isännät vielä kahdella kovalla kolmosella neljän pisteen tuntumaan, mutta Pyrintö  viimeisteli tarvittavat pisteet viivalta Raymondin donkatessa loppulukemiksi 69-78.

Kommentit

Pieti Poikola (Päävalmentaja, Pyrintö)

Montaa näin intensiivistä peliä emme ole tällä kaudella vielä pelanneet. Mielestäni tämä  oli aika hyvä ja fyysinen ottelu. Ensimmäisellä puoliajalla emme olleet ihan riittävän kovia, josta kertoo että saimme vain yhden hyökkäyspään levypallon. Tulimme intensiivisemmin kahdelle viimeiselle jaksolle ja pääsimme hyvällä puolustuksella niskan päälle.

Pelasimme ottelussa kaksi hieman heikompaa jaksoa, joista toinen osui ottelun loppuun kun kuvittelimme ottelun olevan ohi. Osoitimme kuitenkin hyvää henkistä kanttia lopussa. Kun kaveri tuli lähelle, kiristimme ruuvia puolustuspäässä ja pelasimme loppuminuutit hyvin.

Olen kehunut penkkiämme läpi kauden ja tänään on pakko kehua sitä hieman lisää. Vaihtopelaajamme antoivat jälleen huikeita minuutteja ja etenkin Alex (Vaenerberg) ja Ville (Pekkola) pelasivat hienon ottelun. Heidän ansiostaan meidän takamiesten puolustaminen parani ja sen vuoksi vastustaja lopulta väsyi. Alex on pelannut kaudella useita hyviä pelejä, mutta tämä oli mielestäni ylivoimaisesti hänen paras esitys.

Voitto takasi meille Baltian liigassa lohkovoiton ja siihen täytyy tietysti olla tyytyväinen. Tämä on Pyrinnölle hieno saavutus. Rankingin kakkostila on edelleen omissa käsissämme ja saavutamme sen varmuudella voittamalla huomenna Jekabpilsin. Haluamme myös huomenna pelata kovaa ja hyvällä intensiteetillä. Jekabpils tarjoili Pyynikillä meille kauden tähän asti kovinta kyytiä levypallopelissä ja huomista ottelua eivät ratkaise kikat tai taktiikat vaan kuinka kovaa pystymme pelaamaan.

Pistemiehet Pyrintö

Kelvin Lewis (18/4), Antero Lehto (12/5/3 riistoa), Alex Vaenerberg (12/1), Damon Williams (10/10/4), BJ Raymond (7/5)

Pistemiehet Valmiera

Kalve (18/9), Kaufmanis (17/1), Iljins (10/15)

Mitä seuraavaksi?

Keskiviikko 12.2.2014 BK Jekabpils – Tampereen Pyrintö

Jekabpilsin kiintotähtenä toimii sarjan tammikuun pelaajaksi valittu, Salon Vilppaasta viime kaudelta tuttu, Troy Barnies (16,4 ppg). Kaksinumeroisiin pistelukemiin ovat yltäneet myös Cameron Runders (12,0) sekä Rinalds Sirsnins (12,4)

Jekabpilsillä on Valmieran tavoin kokoa ja fyysisyyttä. Se pelaa palloa organisoidusti sisään joko palloscreeneistä tai post-tilanteista. Molemmille joukkueille on luonteenomaista kontrolloitu ja organisoitu pelitapa. Joukkueissa on myös paljon taitoa kaikilla pelipaikoilla. Voisi sanoa, että kohtaamme tyypillisiä baltialaisia joukkueita.

Näissä peleissä on erityishuomio levypallopelaamisessa sekä solidissa peruspuolustamisessa. Kuten tuttua, pehmeällä pelillä ei Baltiasta pistepussi ropise.

Jos A-lohkon voiton varmistanut  Pyrintö voittaa keskiviikkona Jekabpilsin, se sen lopullinen saldo on alkusarjan jälkeen 11 voittoa ja yksi tappio ja se taistelee yhä koko alkusarjan ykköstilasta. C-lohkon kärkiottelussa kohtaavat tuntia ennen Pyrinnön ja Jekabpilsin ottelua Pieno Zvaigzdes (11-0) ja Tonybet (8-2). Tonybetin ja Pyrinnön voittaessa huomenna ovat Pyrintö ja Zvaigzdes molemmat 11 voitossa. Korierot ovat tällä hetkellä Pyrintö (+256) ja Zvaigzdes (+231). B-lohkon Siauliai (9-1) on myös vielä teoriassa kiinni ranking ykkösen tittelissä, mutta sen koriero (+133) on huomattavasti heikompi kuin Pyrinnöllä ja Zvaigzdesillä. Siauliain seuraava ottelu on lohkon ykkösjoukkue Ventspilsiä (9-2) vastaan.

Suora lähetys ottelusta

SportaCentrs TV on vahvistanut, että Valmiera – Pyrintö ottelun tapaan myös Jekabpils – Pyrintö näytetään suorana lähetyksenä SportaCentrsin toimesta. Ottelut tulevat näkymään osoitteessa: http://sportacentrs.com/sportacentrs_tv/live/10022014-otrdien_18_30_bbl_valmiera_pyrinto_fin

Lähde: pyrinto.fi