Pyrintö Vattenfall seuracupin hopealle

Tampereen Pyrintö sijoittui kolmannen kerran peräkkäin valtakunnallisen Vattenfall seuracupin finaalissa hopealle. Pyrintö joutui toteamaan Jyväskylän Kenttäurheilijat lopulta paremmaksi 15,5 pisteen erolla.

JKU:n voittopisteet kirjattiin 367, kun Pyrintö keräsi 351,5 pistettä. Kolmanneksi kilpailussa sijoittui Espoon Tapiot 331,5 pisteellä. Tera-sarjan finaalissa toinen hämäläisseura Hämeenlinnan Tarmo sijoittui 15. pistein 198.

kuva 5
Pyrinnön hopeajoukkue

Pyrintö nappasi finaalissa yhteensä seitsemän lajivoittoa

15-sarjan edellisen viikonlopun SM-kilpailuiden tuplamestari Jemina Forss juoksi 2000 metrin kilpailun nimiinsä ajalla 6.55,58.
”Tänään juoksin vain voitosta”, totesi Jemppu kisan jälkeen.

Pika-aitojen 15-sarjan Suomen mestari Olivia Ben Khalifa otti 80 m aitojen lajivoiton uudella ennätyksellä 11,55.

Henrik Laitinen kävi jännittävää kilpailua 13-poikien korkeushypyssä. Henrik floppasi mestariksi tuloksella 158.
Saman sarjan Joel Turkka otti odotetusti omansa 60 m aitajuoksussa. Joelin voittoaika 8,40 sivuaa hänen nimissään olevaan ikäkausiennätystä.
Kolmannen lajivoiton 13-pojissa varmisti Saku Laine, jonka moukarin voittoheitto kantoi 52.14.

Moukaripaikka oli Pyrinnön hallinnassa muutenkin seuracupin finaalissa. Venla Väliharju, 13, pyörähteli tyttöjen moukarin voittoon tuloksella 37.41.

11-poikien 1000 metrillä Patri Järvinen juoksi huikean soolojuoksun. Patrikin uusi ennätys ja juoksun voittoaika kirjataan 3.09,87.

Nuorisovalmennuspäällikkö Pauliina Savijoki oli kokonaisuuteen tyytyväinen:
”Ennakkolaskelmien mukaan paikka mitalikolmikossa oli tavoitteena. Pienet takaiskut kuitattiin upeilla venymisillä muissa lajeissa. Oli hienoa nähdä vahvaa pyrintöläishenkeä niin kentällä, kuin sen laidallakin. Yhteishenki oli kohdillaan kun joukkuekavereita kannustettiin kilpailun loppuun asti. Tällä kertaa JKU oli hieman parempi, mutta ensi vuonna lähdemme taas ennakkoluulottomasti kamppailemaan ensimmäisestä sijasta.”

Vattenfall seuracup järjestettiin 18.kerran. Pyrintö on voittanut viimeksi finaalin 2012.