Hervannassa hypätään!

Niko Löytäinen, copyright: SHL/Jesse Väänänen

Pyrinnön monipuolisen lajikirjon mahdollisesti sisukkain laji on mäkihyppy. Hervannan hyppyrimäellä harrastaa pieni mutta sitkeä porukka pyrintöläisiä ja mukana on hyppääjiä nuorista harrastajista maajoukkuemiehiin. Mäkihypyssä kelit ovat isossa osassa lajia ja harjoitukset alkavatkin aina mäkien tarkastuksella ja kunnostamisella, jotta mäistä on turvallista hypätä. Helmikuussa myös kilpailut jouduttiin perumaan äkillisen jääkelin vuoksi, sillä urheilijoiden turvallisuus on aina etusijalla.

Pyrinnön nuorimmat hyppääjät ovat kuusivuotiaita ja kokeneempaa kaartia edustavat aikuisharrastajien lisäksi aikuisten B-maajoukkueessa hyppäävä 20-vuotias Niko Löytäinen ja 17-vuotias Jarkko Lankinen. Miehet ovat jo siirtyneet muualle harjoittelemaan mutta Hervannan mäet ovat tarjonneet hyvän alustan aloittaa mäkihyppyharrastus.

Niko opiskelee ja harjoittelee Kuopiossa ja teki maailmancup-debyyttinsä alkutalvesta Rukalla. Niko loukkasi eturistisiteensä Jyväskylän sm-kisoissa ja seuraavaksi onkin vuorossa vammasta toipumista ja ankaraa kuntoutusta.

Jarkko harjoittelee Vuokatissa ja nappasi muutama viikko sitten miesten 18-

Jarkko Lankinen

sarjan sm-hopeaa yhdistetyssä.

 

”Pyrinnön mäkihyppykoulu toimii Hervannan hyppyrimäellä, aivan laskettelurinteen naapurissa. Käytössämme on kolme hyppyrimäkeä: K10, K25 ja K47. Kaikki mäet on nyt muovitettu ja ympärivuotinen harjoittelu on mahdollista. Suurin mäki on juuri peruskorjattu ja muokattu nykyaikaiseen profiiliin. Myös Tampereelta on mahdollista ponnistaa maailmalle, kuten Niko Löytäinen ja Jarkko Lankinen ovat tehneet.” kertoo Pyrinnön pitkäaikainen puuhamies Taisto Tuominen.

Alkuun pääsee helposti seuran lainavarusteilla. Sopiva ikä aloittaa harrastus on 6-10 vuotta, mutta harrastusmielessä lajia voi kokeilla vaikka aikuisena. Lajin parissa voi toimia myös valmennus- ja tuomaritehtävissä. Talvikaudella meillä on kolmet harjoitukset viikossa: tiistaisin ja torstaisin klo 18-20 ja lauantaisin klo 10-12.

 

Mäkiharjoituksiin voi tulla tutustumaan ja kokeilemaan ilmaiseksi.

Niko lentämässä, copyright: SHL/Jesse Väänänen

Yhteystiedot : taistotuominen(a)outlook.com / 0401844363

Mäkihyppyjaoston nettisivut: https://tampereenpyrinto.fi/makihyppy/