Hämeen Piirin SprintCrossRun 11-17-vuotiaille

Loading Map....

Tapahtuma aika : 18.11.2017
11.00 - 14.00


SprintCrossRun-harjoituskisa Hämeen Piirin HS-ikäisille (11-17-vuotiaat) 18.11.2017 klo.12.00 Kangasalan Tursolassa, Sorolan montun itäpäässä.Osallistumme tapahtumaan yhdessä ja kokoonnumme Kyötikkälän urheilukentän parkkipaikalla klo 11, josta menemme yhdessä harjoituspaikalle verryttelemään ja ilmoittautumaan. Huomaattehan, että ilmoittautua voi ja kannattaa myös jo etukäteen!

Alla järjestäjien infoa tapahtumasta:

Pysäköintipaikat ovat rajallisia harhoituspaikan välittömässä läheisyydessä. Pysäköidä voi Tursolan koulun parkki-alueelle, tai Kyötikkälän
urheilukentän parkki-alueelle.

Harjoitus toteutetaan kilpailunomaisena, käyttäen lajia nimeltä SprintCrossRun. Siinä juostaan n.500m pitkää rataa sprinttihiihdosta tutulla kaavalla.

Ensin siis juostaan aika-ajo väliaikalähdöin. Tämän jälkeen juostaan alkuerät, välierät ja finaalit. Koska kyseessä on harjoitus, taataan kaikille neljä starttia. Ketään ei siis pudoteta pois. Samasta syystä ei ole eri ikäsarjoja, vaan kaikki juoksevat samoissa lähdöissä. Tällöin kaikki saavat oman tasoisensa vastustajat erävaiheisiin, joka puolestaan takaa hyvän harjoitusvaikutuksen.

Lähdöt pyritään juoksemaan melko pienillä väleillä, jottei harjoitus veny liian pitkäksi. Siitä huolimatta varaudu riittävällä juomalla, energialla ja vaatetuksella, ettei tule kylmä erien välissä. Järjestäjän puolesta ei ole juomatarjoilua. Kengiksi suositellaan maastoon soveltuvia pitäviä juoksukenkiä. Myös nastakengät ja piikkarit ovat sallittuja. Tavallisillakin juoksukengillä kyllä pärjää.

Reitti merkitään maastoon n. tuntia ennen harjoitusta, joten siihen kerkiää tutustumaan ennen aika-ajoa.

Laji sopii erinomaisesti hiihtäjien lisäksi suunnistajille, juoksijoille ja kaikille muillekin kestävyyslajien edustajille. Mukaan harjoitukseen siis toivotaankin mukaan kaikkien lajien edustajia mahdollisimman monesta seurasta, jolloin saamme aikaan laadukkaan harjoituksen.

Harjoitus on maksuton ja siihen ovat tervetulleita kaikkien lajien 12 – 16-vuotiaat urheilijat. Pois ei ajeta 11 ja 17-vuotiaitakaan mukaan haluavia. Ilmoittautua voi paikanpäällä 11.00- 11.45, tai ennakkoon. Toivomme kuitenkin ilmoittautumisia ennakkoon 16.11.2017 mennessä, jotta voimme tehdä lähtölistat mahdollisimman valmiiksi ja miettiä erävaiheiden toteutuksen osallistujamäärän mukaan. Ilmoittautumiset ja tiedustelut ennakkoon osoitteeseen: riku@pkpoy.com, tai pesep@kolumbus.fi