Toiminta

Tampereen Pyrintö on yksi Hämeen piirin johtavista hiihtoseuroista. Pyrintö on kilpaurheilu- ja harrastehiihtoseura, joka tekee laadukasta nuoriso- ja juniorivalmennustyötä. Pyrinnössä on aktiivisesti kilpailevia hiihtäjiä kaikissa sarjoissa 10-vuotiaista aina yli 70-vuotiaisiin saakka.

Pyrinnön juniorivalmennustoiminta tapahtuu hiihtokoulussa, jota järjestetään torstaisin Kaupin urheilupuistossa klo 18.-19.30. Lisäksi hiihtokoululaisille pidetään kuntopiiriharjoitus kerran viikossa. Tavoitteellisesti kilpaileville nuorille hiihtäjille on tarjolla hiihtokoulun harjoitusten lisäksi omia erillisiä harjoitusryhmiä. Edustusryhmän ja Haastajaryhmän ishiihtäjät harjoittelevat yhdessä Tampereella ja leireilevät aktiivisesti. Hiihtojaostolla on vuosittain perinteinen lumileiri Levillä joulukuun alussa sekä viikonlopun mittainen syysleiri Jämille loka-marraskuussa.

Tampereen Pyrintö järjestää myös aikuisille harrastehiihtäjille suunnattua suosittua aikuisten hiihtokoulua talvikaudella.

Tampereen Pyrintö järjestää joka talvi useita kilpailutapahtumia, joista joka vuosi toistuvia ovat Pyrinnön FIS hiihdot, Pyrinnön parisprintti sekä Tampereen koulujen koulujenväliset hiihtokilpailut. Maaliskuussa 2018 Tampereen Pyrintö järjestää nuorten SM-hiihdot, KLL-mestaruushiihdot sekä nuorten piiriviestin Kaupissa.  Hiihtojaosto osallistuu myös muiden Tampereen Pyrinnön jaostojen suurten kilpailujen järjestämiseen talkooapuna.