Toiminta

Tampereen Pyrintö on yksi Hämeen piirin johtavista hiihtoseuroista. Pyrintö on sekä kilpaurheilu- että harrastehiihtoseura, joka tekee laadukasta nuoriso- ja juniorivalmennustyötä. Pyrinnössä on aktiivisesti kilpailevia hiihtäjiä kaikissa sarjoissa 10-vuotiaista aina yli 70-vuotiaisiin saakka.

Pyrinnön juniorivalmennustoiminta tapahtuu hiihtokoulussa, jota järjestetään torstaisin Kaupin urheilupuistossa klo 18.-19.30. Lisää tietoa hiihtokoulusta löytyy täältä. Tavoitteellisesti kilpaileville nuorille hiihtäjille on tarjolla hiihtokoulun harjoitusten lisäksi omia erillisiä harjoituskertoja: 10-15 -vuotiaille (Sisuryhmä) ja 15-20 vuotiaille (Tehoryhmä). Edustusryhmän aikuishiihtäjät harjoittelevat itsenäisesti, mutta heille järjestetään leiritystoimintaa. Aikuisille harrastehiihtäjille on tarjolla Aikuisten hiihtokoulu talvikaudella

Hiihtojaostolla on vuosittain perinteinen lumileiri Levillä joulukuun alussa sekä viikonlopun mittainen syysleiri Jämille loka-marraskuussa. Edustusryhmällä ja Tehoryhmällä on lisäksi omia leirejään Jämillä ja Vuokatissa.

Plogo A3.fh11Tampereen Pyrintö järjestää joka talvi useita kilpailutapahtumia, joista joka vuosi toistuvia ovat Pyrinnön kansalliset hiihdot joulukuussa sekä Tampereen koulujen koulujenväliset hiihtokilpailut maaliskuussa. Lisäksi Pyrintö järjestää vuosittain piirin tärkeimpiä kilpailuja, kuten kaudella 2013-2014 Hämeen viestin. Hiihtojaosto osallistuu myös muiden Tampereen Pyrinnön jaostojen suurten kilpailujen järjestämiseen tarpeen mukaan.

Toimintasuunnitelma vuodelle 2016 (Kattaen soveltuvin osin hiihtokauden 2015-2016)