B-poikien SM-sarjaa: Pyrintö heräsi toiselle puoliajalle

Namika Lahti oli Pyrinnölle vaikea vastustaja ottelun ensimmäisellä puoliajalla, kuten syyskierroksella Lahdessakin. Jotain hienosta B-poikien SM-sarjasta kertoo, että sarjan häntäpäähän jumittuneet, loukkaantumisista ihan kohtuuttomasti kärsivät lahtelaiset pystyivät jo toisen kerran haastamaan Pyrinnön mitaleista taistelevan joukkueen, etenkin ensimmäisellä puoliajalla, ihan tosissaan. Vaikka Pyrintö heräsi toiselle puoliajalle ja vei pisteet kuitenkin suhteellisen selvästi 83-58 (41-35), se ei muuta tosiasiaa, että Arttu Mannelinin valmentama Lahti voisi parempionnisena ja täysmiehisenä olla taistelemassa välieräpaikastakin.

Varsinkin ensimmäinen neljännes mentiin Namika Lahden komennossa. Pyrintöläiset eivät pelanneet taktiikan mukaan ja aggressiivisen puolustuksen sijaan lahtelaisten takamiehille annettiin tilaa tehdä valintoja ja etenkin taitavat Eetu Olin ja Tomi Tonteri kiittivät saamastaan tilasta ja ajasta, pyyhkäisivät heittämällä ohi. Kun 1-1 peleissä ei oikein pärjätty, lahtelaiset pääsivät pudottelemaan palloa kolossaaliselle lahtelaissentteri Hannes Pöllälle (207 cm), joka viimeisteli ensimmäisellä puoliajalla peräti 10 pistettä (koko pelissä 12).PYR13_B_SM-300x200

Huikean pelin pelannut Ville Haapoja (20 p /16 lev/7syöttöä) oli ensimmäisen puoliajan ainoita onnistujia yhdessä toisen tupla-tuplan pelanneen Aleksi Juutisen (13/12) kanssa. Haapojan ja Juutisen työnjako oli selvä, Aleksi sulki 207 senttisen Pöllän, Haapoja haki puolustusriparit. Toisessa päässä Juutinen osoitti jälleen taistelijan luonteensa hakemalla peräti 8 tärkeää hyökkäysriparia!

Vaikka takurimme puolustivat etenkin ensimmäisellä puoliajalla huonosti, toisella puoliajalla asenne korjaantui ja asettamalla palloon kunnon paineen, saimme lopulta hyvinkin helppoja riistoja jopa suoraan kuljetuksesta. Parhaiten tämän hyödynsi Reda Bellagnaoui (10/2) joka sai peräti 7 riistoa kunhan terästäytyi puolustamaan. Myös Waltteri Mäkelä (10/5/5 riistoa) pelasi hyvällä energialla, vaikka puolustuspäässä pelasikin itsensä muutaman kerran ulos tilanteesta. Myöskään Eerik Harju (17/3) ei ollut tänään parhaimmillaan puolustuksessa, mutta hyökkäystehot olivat jälleen rautaa! Jotain miehen tulivoimasta kertoo, että mies heitti tänään 5 onnistunutta kolmosta ja viikko sitten Kotkassa 4. Aika monessa joukkueessa Eerikin tilastoilla pääsisi helposti aloitusviisikkoon, mutta kun meillä Pyrinnössä puhutaan pikemminkin ”lopetusviisikosta”, siis siitä ketkä ovat kentällä tiukassa pelissä, silloin kun ottelua ratkaistaan. Siinä vertailussa Eerik on perinteisesti vahvoilla.

Pyrinnön ”penkin” leveyttä, todistaa jälleen kerran se, että Pyrinnön vaihdosta kentälle tulleet voittivat vastustajan pisteiden teossa 24-3.

Ottelu oli siitä erikoinen, että nykyisin aika harva B-juniorijoukkue pelaa enää paikkapuolustusta niin paljon kuin Lahti tänään. Vaikka Pyrintö asetti koko kauden kaikkien joukkueitten kolmosten heittomäärässä jälleen uuden ennätyksen (43 yritystä) ja vaikka prosentti kolmosissa oli heikohko (30,2%), on 13 onnistunutta kolkkia kuitenkin niin iso määrä, että sillä yleensä voittaa pelin. Ilman normaalia rytmiä otetut heitot eivät ole kovin helppoja, mutta ohi menneetkään eivät ole niin suuri ongelma, kun hyökkäysripareita haettiin peräti 23 kpl!

Pyrintö siis heräsi toiselle puoliajalle. Nyt on pohdittava mitä voimme yhdessä tehdä sen eteen, ettei surkea pelin aloitus toistuisi näin usein. Siinä vastuu on myös valmentajilla, mutta ennen kaikkea pelaajilla.