B-poikien SM-sarjaa: Sarjakärki HNMKY nurin Tammelassa

Sarjakärki HNMKY jne joutui lopulta taipumaan Tammelassa kun Pyrintö otti vaiherikkaan pelin jälkeen 77-73 (45-26) voiton. Kärkikamppailu oli hyvää B-poikakorista ja enteilee todella mielenkiintoisia mitalipelejä, jos nämä joukkueet pääsevät vielä vastakkain.
Pyrinnön valmistautuminen oli erinomainen. Poikien ilmeestä näki, että tänään pelataan tosissaan. Vaikka peli sinällään oli merkityksetön, HNMKY on varmistanut sarjan ykköstilan ja Pyrintö erittäin vahvoilla kakkostilaan. Molemmille joukkueille kysymys oli kuitenkin playoff –asetelmien hakemisesta. Namikan voitto olisi ollut meille, näin jälkikäteen ajatellen psykologisesti hankala, kun Namika oli voittanut myös joulukuun kotipelinsä Malmilla. HNMKY on ollut niin ylivertainen mestarisuosikki monien asiantuntijoiden ja kaikkien asiaa tuntemattomien keskuudessa.

Ottelu alkoi tasaisena. Johtotilanne vaihteli, mutta Pyrintö oli selvästi fyysisempi ja yllättäen pyrintöläisten tilannenopeus ja kovuus olivat selvästi kansainvälisiä pelejä paljon pelanneita namikalaisia edellä. Pyrintö keräsi levypallot ylivoimaisesti 31-14 (koko pelissä 51-41). Ei siis ihme, että toisella neljänneksellä Pyrintö karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen 45-26 johtoon.A14_8517

Pyrintö tuli hyvin vielä puoliajaltakin, se kuittasi korin korista vielä ensimmäisen 5 minuuttia, mutta sitten Pyrinnön hyökkäys pysähtyi kun pyrintöläiset tuntuivat yllättyvän siitä, etteivät helsinkiläiset antaneetkaan periksi. Hyökkääminen unohtui ja haettiin vielä ylimääräistä syöttöä siitä huolimatta, ettei olisi tarvinnut kuin ajaa kovaa korille. Jos tuo joukkueena pelaaminen on aika monta peliä meille kääntänyt voitoksikin, niin nyt meinasi kääntyä toisinpäin. Huonojen, ja välillä olemattomien hyökkäyspään valintojen vuoksi helsinkiläiset yms. pääsivät juoksemaan nopeita etenkin taitavan Edon Maxhunin johdolla.
Hetken jo näytti, että vierasjoukkue jatkaa samaa vauhtia voittoon asti, mutta Pyrinnön ykkösjoukkueen valmentaja Santeri Liljeberg sai joukkueensa keskittymään pelaamiseen. Kun pyrintöläiset voittivat omat tunteensa, oli namikan voittaminen enää lopulta sivuasia. Noin ikään kuin.

Reda Bellagnaoui (24/9) pelasi erinomaisen pelin, samoin tuplatuplan ansainnut Waltteri Mäkelä (12/11) jonka työ nimenomaan joukkueen eteen oli erinomaista! Ja vaikkei Eerik Harjun tilasto muuten ole kummoinen, Pyrintö voitti hänen kentällä ollessaan pelin peräti +19 pistettä, joukkueen paras +/- !!!
Harvemmin tilastot ovat sattumaa.

Aleksi Huhtanen nousi aloitusviisikkoon tähän otteluun liittyvän puolustuksen erityistehtävän (Tommi Rasi) vuoksi ja mies suoriutuikin tehtävästään todella hyvin ja esitti fyysisyyttään juuri toivotulla tavalla. Plussaa oli saman fyysisyyden jatkuminen hyökkäyspäässä.
Pyrinnön isoista miehistä Mikko Nurmi (0/3) haki 3 tärkeää hyökkäyslevypalloa kun namikaa taivutettiin kyykylle. Samoin hän ja Aleksi Juutinen (3/7) puolusti namikan Aleksi Rikkaa (3/10) tarkasti pitäen yhden kolmesta namikan kulmahampaasta pimennossa: Komea suoritus isoilta miehiltämme.
Tommi Rasi (12/3) on ollut namikan paras, tai vähintään toiseksi paras pelaaja koko kauden, mutta tänään Pyrintö onnistui hänen puolustamisessaan erinomaisesti.

Antti Lehtisaari (13/4) pelasi jälleen huikean pelin. Miehen seuraava askel on oppia luottamaan omiin taitoihinsa ja mahdollisuuksinsa koripalloilijana. Antti pystyy puolustamaan sekä isoja että nopeita pelaajia ja hyökkäyspäässä hän otti tänäänkin erittäin kovan kolmosen pelin lopussa. Ihan kuten pitikin.A14_8488
Janne Lång (2/0)pelasi tänään lyhyen vaihdon, mutta käytti sen tehokkaasti. Jannen tehtävä joukkueessamme on tuoda pelastus ja kaukoheittovoimaa, tänäänkin Janne käytti sen tehokkaasti juuri oikeaan aikaan.
Ville Haapoja (11/4) johti peliä jälleen sen sisästä käsin erinomaisesti. Hän on eittämättä ikäluokan yksi parhaista pelaajista. Katsomo pelästyi, kun VIlle joutui ratkaisuhetkillä loukkaantumisen vuoksi vaihtopenkille, mutta Pyrintö ei olisi joukkue, jos yhden tai edes muutaman pelaajan puuttuminen sen kaataisi. B-poikakoriksen yksi kauden kovimpia suorituksia tapahtui, kun Ville odotti kylmäverisesti kulmassa n. 5 sekuntia, teki katseellaan pari syöttöharhautusta ja tykitti sitten oikea-aikaisesti kovan kolmosen. Hetkeäkään kukaan pyrintöläinen ei kai epäillyt ettei heitto mene sisään. Niin kovalla itseluottamuksella ja sykkeellä Pyrintö ensimmäisen puoliajan pelasi. Kapteenimme suoritus oli vaan jatkumoa edelliseen.

Voitto varmisti Pyrinnön kakkossijan runkosarjassa myös käytännössä. Ja Turun NMKY:n jatkoaikavoitto Urasta olisi varmistanut sijoituksemme jo itsessään.
Runkosarjaa on jäljellä yksi kierros. Pyrintö matkustaa HNMKY II –vieraaksi Malmille kahden viikon päästä. Nyt edessä on pari kovaa harjoitusviikkoa, jotta välierien alla voidaan sopivasti keventää ja kasvattaa nälkää.

Kuvat: Antti Harju

Leave a Comment