Mikropojille pronssia II-divisioonassa

Mikropoikien II-divisioonan läntisen alueen Final Four järjestettin sunnuntaina 27.4.2014 jättimäisessä Salohallissa. Turnauksen osanottajat olivat Salon Vilpas, BC Nokia, Kaarinan Ura ja Pyrintö 04/05. Lähdimme turnaukseen haastajana ylemmän loppusarjan neljänneltä tilalta.

Ensimmäisessä ottelussa vastassa oli ennakkoon kovaksi tiedetty Salon Vilpas. Ottelu päättyikin Vilpaan voitoon 42–20. Erityismaininnan arvoista ottelussa oli poikien hieno taistelutahto, joka kantoi loppuun saakka. Vaikka ensimmäisen erän jälkeen olimme kymmenen pistettä tappiolla, toinen ja vielä neljäskin erä pelattiin käytännössä tasalukemiin.pyrinnönpojat

Toisessa otteluparissa Kaarinan Ura voitti ehkä hieman yllättäen BC Nokian 36–30. Tämä tiesi sitä että pronssiotteluun saisimme vastaan BC Nokian, jota vastaan olimme kauden mittaan pelanneet aina vain tasaisempia pelejä, voiton edelleen uupuessa.

Pronssiottelun ensimmäinen erä meni melko tasaisesti päätyen 19–14 meille. Toinen erä oli selkeää Pyrinnön hallintaa, aivan viime hetkien pienten nukahdusten ansiosta BC Nokia pääsi vielä otteluun mukaan ja puoliajalle lähdettiin tilanteessa 31–20. Kolmanessa erässä BC Nokia lopetti koko kentän prässäämisen ja erä mentiin tasaisesti kori korista (14–14). Viimeisessä erässä BC Nokialle ei annettu mahdollisuutta nousta edes lähelle, vaan pojat lisäsivät johtoaan. Summerin soidessa tilanteessa 61–41 lämmittelypaidat lensivät vaihtopenkiltä ilmaan ja juhlinta alkoi.

Poikien huima kehitys pelin joka osa-alueella sai hienon sinetin. Kauden ensimmäisessa turnauksessa syksyllä BC Nokia oli vielä parempi luvuin 25–62.