Naisten Korisliiga, otteluennakko: Pyrintö – Forssan Alku 4.10.2014

Pyrinnön naiset aloittavat Lauantaina 4.10. klo 17 Korisliigan ottelut Pyynikin palloiluhallissa kotiottelulla Forssan Alkua vastaa. Millainen joukkue Pyrinnöllä on vastassa? Miten joukkueet eroavat toisistaan?

Historia

Forssan Alku on perinteikäs koripalloseura ja menestystä on tullut viimeksi 1990-luvulla ja 2000-luvun alkuvuosina. Alulla on kautta liigahistorian neljänneksi eniten mitaleja Naisten Korisliigassa (8 kultaa, 2 hopeaa ja 1 pronssi) ja Pyrintö on listalla yhden pykälän Alkua edellä kolmantena (8 kultaa, 2 hopeaa ja 2 pronssia).

Tavoite

Forssan Alku: mitali

Pyrintö: sarjassa pysyminen

Pelaajat

Forssan Alku: viime kaudella joukkuetta edustanut Anni Jämsä on siirtynyt Hyvinkäälle. Muita lähtijöitä ovat Xavierin yliopistoon päässyt Anniina Äijänen sekä takamies Katri Menna. Lisäksi lähes koko joukkuetta on koetellut kesällä voimakas flunssa.

Forssan Alku on saanut myös uusia pelaajia. Jyväskylästä ja Kotkasta joukkueen vahvuuteen siirtyivät sentterit Minna Sten (190/26) sekä Juta Jahilo (186/29). BC Nokian todella lupaava, -98 syntynyt ja 170-senttinen takamies Noora Parttimaa vahvistaa joukkueen takamiesosastoa.

Amerikkalaisvahvistuksina joukkueessa pelaavat takamies Dequesha McClanahan (170/22) sekä laituri Katie Young (180/22).

Pyrintö: myös Pyrinnön joukkue on kokenut muutoksia viime kaudesta. Pyrintöä viime kautena edustanut ja aiemmin Alussa pelannut laituri Noora Suomilammi (172/25) palasi takaisin Forssan Alkuun. Uusia tulijoita ovat Kaisa Lind (180/26), joka pelasi viimekaudella Naisten Korisliigaa HoNsU Jyväskylän riveissä ja Meral Bedretdin (174/21), joka edusti viimekaudella Tapiolan Honkaa Naisten Korisliigassa. Viime kaudesta Pyrinnössä jatkavat Hanna Hurskainen (181/25), Heta Äijänen (186/17), Iina Keski-Saari (184/17), Isabella Kaukopaasi (172/19), Katariina Venho (174/19), Tuulia Timo (175/17), Veera Välimaa (182/18) ja välivuoden pitänyt Ida Kirjanov (185/19). Forssasta Pyrintöön siirtynyt Johanna Soppela on sivussa Lauantain pelistä loukkaantumisen vuoksi.

Amerikkalaisvahvistuksina Pyrinnössä pelaavat sentteri Jeanette Anderson (183/23) sekä Brittany Hedderson (179/24).

Ketä Pyrinnön pelaajaa kannattaa seurata?

Kannattaa seurata erityisesti Kaisa Lindiä, jonka kokemusta ja heittovoimaa tullaan tarvitsemaan pelin aikana.

Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö): Matka alkaa. Hienoa nähdä naisten liigakoripalloa Pyynikin parketilla ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen. Joukkueessa on kesän aikana ollut paljon vaihtuvuutta, joten ihan niin valmiita emme vielä kauden alussa ole kuin toivoisin, mutta oikeaan suuntaan mennään ja Brittany Heddersonin saapuminen Torstaina oli meille iso juttu. Tavoitteenamme on liigapaikan vakiinnuttaminen Tampereella ja taustavoimamme ovat tehneet ison työn sen eteen, että joukkueemme lauantaina kotiyleisön eteen astelee. Nyt on meidän vuoromme näyttää että olemme kaiken sen työn arvoisia.

p_logo_p