Pyrinnön naisilla tuplakierros viikonloppuna

p_logo_pHypo                 ToPop_logo_p

Pyrinnön naisten ottelut jatkuvat Lauantaina 25.10. klo 17:00 kotipelillä Hyvinkään Pontevaa (HyPo) vastaan. Tämän jälkeen jatketaan välittömästi Sunnuntaina vieraspelillä Torpan Poikia vastaan Töölön Kisahallissa.

Lähtökohdat Lauantain kotipeliin

Molemmille joukkueille ottelu on kauden neljäs. Pyrintö pusersi kauden ensimmäisen voittonsa Turun Rientoa vastaan Tiistaina luvuin 83-93 (49-48). Näin ollen Pyrinnöllä on sarjassa takanaan yksi voitto ja kaksi tappiota ja Hyvinkäällä on vastaavasti kaksi voittoa ja yksi tappio. Sarjataulukossa HyPo on viidentenä ja Pyrintö pari pykälää perässä seitsemäntenä Lappeenrannan Catzin johtaessa sarjaa neljällä voitollaan.

Tehot

Hyvinkään Pontevan tehokkain pelaaja on tähän mennessä ollut takamies Mirka Kilpijärvi (171/23) pussittaen keskimäärin 16 pistettä ottelua kohden. Levypalloissa ja syötöissä joukkueen kantava pelaaja on ollut sentteri Taru Tuukkanen antaen keskimäärin 6.3 koriin johtanutta syöttöä ja ottaen 9.3 levypalloa peliä kohden. Pyrinnön tehokkain on tähän mennessä ollut Brittany Hedderson, joka on pussittanut keskimäärin 21 pistettä ja ottelua kohden. Myös takamies Meral Bedretdin ja kokenut laituri Kaisa Lind ovat olleet Pyrinnön kantavia voimia kauden ensimmäisissä peleissä.

Pyrinnöllä on viikonloppuna käytössään kolme amerikkalaispelaajaa, kun Heddersonin lisäksi pelaavat myös sentteri Jessica Schroll (184/23) sekä laituri Nashika Williams (180/22).

Pyrintö_Hypo

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

HyPo on tuttu ja miellyttävä vastustaja. Nykykokoonpanon kotimaisista pelaajista nuori Venla Laakso on ainoa pelaaja, jota en ole valmentanut koskaan missään ja taustavoimistakin löytyy muutamia tuttuja ja hyviä ystäviä. Uusi päävalmentaja Tero Niskanen on tehnyt hyvää työtä muuttaessaan joukkueen pelillisen ilmeen edelliskaudesta täysin. Pelasimme ensimmäisen harjoitusottelumme juuri HyPo:a vastaan Hyvinkäällä 14.9. ja silloin jäimme täysin jalkoihin. Nyt tilanne on sikäli eri, että meilläkin on enemmän kokemusta takana ja muutama pelaajavaihdoskin on tehnyt joukkueelle hyvää.

Suurin haaste tulee olemaan siinä, että HyPo:n eturivi on sarjan ehdotonta eliittiä, kun taas meiltä puuttuvat ottelusta eri syistä kaikki kotimaiset pitkät pelaajamme. On kuitenkin syytä muistaa että viime otteluissa myös HyPo:n takakenttä Anni Jämsän ja Mirka Kilpijärven johdolla on sekin pelannut erinomaisesti. Haastetta riittää, mutta positiivisin mielin lähdemme otteluun.

ToPo:stakin teemme asianmukaisen scouting reportin jo valmiiksi odottamaan, koska muuten tulisi turhan kiire, mutta muuten menemme ottelun kerrallaan, eli pyrimme olemaan uhraamatta tuolle ottelulle liian montaa ajatusta ennen lauantai-iltaa. Kotimaisten maajoukkuepelaajien tähdittämä ToPo on yksi suurimmista mestarisuosikeista ja kotikentällään suosikki, mutta valmistaudumme parhaamme mukaan ja voitamme niin monta tilannetta kuin pystymme.

Leave a Comment