Pyrinnön naisille toinen peräkkäinen voitto

Pyrinnön naiset ottivat kotisalissaan lauantaina kauden toisen voittonsa, kun se kaatoi Hyvinkään Ponnistuksen hurjalla heittopelillä lukemin 89-77.

Pyrinnön hurja heittopeli riitti lauantaina takaamaan joukkueelle kauden neljännessä ottelussa sille toisen voiton. Hyvinkään Ponteva ei avausjakson kahdenkymmenen pisteen takaa-ajoasemasta enää takaisin johtoon pystynyt kampeamaan, vaikka kävikin ottelun lopussa jo neljän pisteen päässä.

Pyrinnön heittorallin iski päälle ottelun alussa Heidi Hurskainen, jonka kaksi kolmen pisteen heittoa antoivat kotijoukkueen rynnistykselle vauhtia.

• Hurskainen veti siihen alkuun aika tylysti pari kovaa kolkkia, vaikka tiedettiin kyllä, mitä sieltä tulee. Aika vaikeaa on lähteä tällaisessa ottelussa lähteä 20 pinnan johtoa ottamaan kiinni. Ekalle puoliajalle 55 pinnaa on aivan huikea määrä, Pontevan päävalmentaja Tero Niskanen kommentoi.

Pyrintö todellakin heitti puoliaikaan mennessä taululle hurjat 55 pistettä. Eikä Hyvinkääkään huonosti pelannut. Etenkin hyökkäyspäässä Hyvinkää oli jopa parempi ottelun loppupuolella.

• Ei meidän hyökkäämisessä ollut mitään vikaa. Yleensä 77 pinnalla tässä sarjassa voittaa. Jotain siinä nyt puolustuksessa oli ja täytyy niitä nauhalta katsoa, että oliko siellä match-up-ongelmia tai jotain muuta valmennuksellista, Niskanen jatkoi.

Pyrinnölle voitto luonnollisesti maistui. Jopa hieman yllättävä voitto vahvasta Pontevasta antaa varmasti joukkueelle uskoa jatkoon. Kotijoukkueen parhaimmistoa olivat Meral Bedretdinin (22p) ja kaksi isoa kolmosta ottelun lopussa naulanneen Kaisa Lindin ohella ulkomaalaiset Jessica Schroll (22p) sekä Brittany Henddersson (14p).

• Oikeaan suuntaan ollaan menossa. Tälle joukkueelle hävittiin viisi viikkoa sitten 34 pinnaa. Tosi makeeta kaikille voittaa nyt tähän pari peliä. Schroll ja Henddersson ovat aika isoja palasia tässä ja sen näki heti, kun naiset tulivat tänne, Pyrinnön luotsi Ilpo Rantanen maisteli.
  • Hienoa nähdä joku Lind, joka veti ekan jakson nollille ja toisella yksitoista. Ei jäänyt sinne kuoppaan, Rantanen jatkoi kehujaan.

Voitosta huolimatta Pyrinnön pelissä riittää edelleen kehitettävää. Etenkin puolustuspäässä joukkue oli ajoittain vaikeuksissa, mistä Rantanen muistutti ottelun jälkeen.

• Se on ihan selvä, että tällä puolustusintensiteetillä ei keväällä pärjätä. Sen kanssa pitää jaksaa tehdä töitä. Ne joukkueet, jotka alkavat ekana saada puolustuspakettia kuntoon, ovat kovia myös keväällä. Jatkossa rotaation on oltava lisäksi kahdeksan-yhdeksän pelaajaa, Rantanen linjasi.