Pyrintö Lappeenrannan Catzin kimppuun Lauantaina

Lauantaina 22.11. Pyrinnön naisilla on kauden toistaiseksi kovin haaste vastassa, kun joukkue iskee yhteen sarjaykkönen Catzin kanssa. Ottelu pelataan Lappeenrannan urheilutalolla klo 14.

Catz on tasaisen tehokas

Sarjaa on nyt pelattu kahdeksan kierrosta ja Catz on selvä sarjaykkönen puhtaalla pelillä voittaen kaikki kahdeksan otteluaan. Pyrinnöllä on sarjassa takanaan kaksi voittoa ja kuusi tappiota. Molemmat voitot ovat Lokakuulta, jolloin joukkue otti vierasvoiton 21.10. Turun Riennosta luvuin 83-93 ja heti perään Pyynikillä 25.10. Hyvinkään Pontevasta, jolloin peli päättyi lukemin 89-77.

Catz on tilastojen perusteella tasaisen kova. Joukkue on tehnyt peleissä keskimäärin 89.4 pistettä ja sitä vastaan on tehty ainoastaan 62 pistettä. Pyrintö on tehtaillut pisteitä keskimäärin 69.8 ja joukkuetta vastaan on tehty 79.3 pistettä. Myös Catzin heittoprosentit ovat hyvät 2P 49.3% ja 3P 38.8%. Huomioitavaa on myös se, että joukkue torjuu heittoja tehokkaasti (3.8 krt./ottelu) sekä riistää pelivälinettä vastustajalta (12.6 krt./ottelu). Catzin tehokkain pelaaja on tähän mennessä ollut sentteri Alexandria Anderson (186/28) tehden 19 pistettä ja ottaen 10 levypalloa ottelua kohden. Joukkueen vahvuus perustuu kuitenkin tasaisuuteen ja tästä osoituksena on se, että viisi pelaajaa yltää pistekeskiarvoissa kymmenluvuille.

Pyrinnöstä sarjaa tähän mennessä parhailla teholuvuilla ovat pelanneet Brittany Hedderson (15.6 pistettä, 6 levypalloa ottelua kohden ), Jessica Schroll (15.2 pistettä, 8.3 levypalloa ottelua kohden) ja Nashika Williams (9 pistettä, 6.8 levypalloa ottelua kohden). Myös Hanna Hurskainen ja Meral Bedretdin ovat pelanneet pirteästi. Katso tarkemmat joukkuevertailut tästä.

Pyrintö_Catz

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Tässä viimeistään on nyt nuorille pelaajillemme sellainen “Tervetuloa liigaan”-henkinen tapahtuma. Vastassa on puolustava mestari ja sarjan ylivoimainen kärkijoukkue, vieläpä kotikentällään ja vapaan viikonlopun jäljiltä levänneenä. Kivikovaa ulkomaalaisnelikkoa täydentää lahjakas junnuosasto, jonka kirkkaimpana tähtenä on syksyn aikana hämmästyttävällä teholla kolmosia upottanut pirkanmaalaislähtöinen Veera Pirttinen. Mielenkiintoinen haaste ja hyvä tasonmittaus tässä vaiheessa syyskautta.

Catz-ottelu on meille osa 2,5 viikon harjoitusjaksoamme, jota seuraavat sitten 29.11.-14.12. pelattavat syyskauden viimeiset ottelut, joista muutama voitto toisi meille hieman valkeamman ja rauhallisemman joulun. Kokoonpano, jolla tähän otteluun lähdemme, on jälleen kerran vielä näin pari päivää ennen ottelua arvoitus, flunssaa on ollut liikkeellä, Breezy Williams siirtyi Espooseen ja ketään ei ole tullut tilalle. Pitkäaikaispotilaatkin ovat edelleen sivussa, mutta ainakin Johanna Soppelan paluusta kentille lähiviikkoina on jo esitetty varovaisia toiveita.

Seuraavaksi

Pyrinnön pelit jatkuvat La 29.11. Forssassa ja heti perään Su 30.11., jolloin joukkue pelaa pitkästä aikaa Pyynikillä ja silloin vastustajana on Pelikarhut Kotkasta. Ottelu pelataan klo 17.

Leave a Comment