Turun Riento saapuu Pyrinnön vieraaksi Sunnuntaina Pyynikille

Joulukuun pelien alkaessa Pyrintö on kahden voiton voittoputkessa, kun joukkue voitti viikonlopun tuplakierroksella Forssan Alun lisäksi Kotkan Peli-Karhut jännittävien vaiheiden jälkeen Pyynikillä lukemin 88-84. Erityisesti pelin kaksi ensimmäistä jaksoa edettiin Pyrinnön selvässä kontrollissa ja joukkue pussitti itsevarmuutta huokuen peräti 36 pistettä ensimmäisellä neljänneksellä.

Sunnuntaina pelattavassa pelissä vastassa on Turun Riento, joka jakaa tällä hetkellä sarjataulukon viimeisen sijan tasapistein Forssan Alun kanssa. Riennolla on sarjassa takanaan kaksi voittoa ja yhdeksän tappiota. Mielenkiintoista tässä on se, että molemmat voitot on otettu vieraskentiltä. Lokakuussa joukkue kaatoi Forssan Alun luvuin 76-96 sekä myöhemmin Vimpelin Vedon luvuin 87-100. Turun paras pelaaja tähän mennessä on takamies Shafontaye Myers (173/22), joka on joukkueensa tilastokärki pisteissä (24.9), levypalloissa (6.5) ja myös syötöissä (2.7). Huomioitavaa on, että pisteiden osalta hän pitää myös koko sarjan 1. tilaa hallussaan.

Pyrintö_TuRi_ennakko

Kuvassa joukkue punoo juonia Peli-Karhuja vastaan Su 30.11. pelatussa ottelussa (Kuva: Mikko MJ Pitkänen)

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Turha kieltää etteikö kyseessä olisi erittäin tärkeä ottelu. Tämän ottelun jälkeen Riento on meitä perässä sarjataulukossa joko yhden tai 3,5 voittoa. Enemmänkin kuin neljän pisteen ottelu siis sunnuntaina luvassa.

Viime viikonlopun hyvät otteet antavat toki itseluottamusta tulevaankin, pelasimme varsinkin hyökkäyspäässä ajoittain aivan erinomaisen hyvää koripalloa. Jos saamme sunnuntaina jalat liikkeelle samaan tahtiin, olemme vahvoilla. On kuitenkin syytä muistaa, että Riento on sarjajumbon asemastaan huolimatta laittanut palloa koriin otteluissaan kiitettävään tahtiin – joukkueen pistekeskiarvo on 71, mikä on naiskoripallossa paljon. Puolustukseenkin on syytä löytyä terävyyttä tai ottelu menee korintekokilpailuksi, jollaisen voittaminen on aina enemmän tai vähemmän tuurikysymys.

Peräti 24 heittoa keskimäärin otteluissa ottava Myers on totta kai Riennon avainpelaaja, mutta myös muissa pelaajissa on potentiaalisia korintekijöitä. Kuvaavaa on, että toinen jenkkivahvistus Amber Moore on tehnyt joukkueen voittamissa otteluissa keskimäärin 22 pistettä ja hävityissä puolet siitä. Olennaista onkin se, kuinka moni rientolainen Myersin lisäksi pääsee mieluisiaan ratkaisuja ottamaan.

Riennon alkukaudessa erikoista on myös se, että joukkueen molemmat voitot ovat tulleet vieraskentällä ja joukkueen tilastot ovat muutenkin paremmat vieraissa kuin kotona. Parhaamme teemme, että tämä suuntaus ei sunnuntaina jatku, mutta tarvitsemme siihen myös yleisön tukea. Tervetuloa Pyynikille!

Ottelu pelataan Su 7.12. klo 17 Pyynikillä.

Ottelussa on mahdollista osallistua myös Joulupuu Tampere hyväntekeväisyyskeräykseen. Pyynikin palloiluhallin aulassa on lahjankeräyspiste, johon voi tuoda lahjan niin halutessaan.

Lue lisää täältä: https://tampereenpyrinto.fi/koripallo/?page_id=1974&preview=true

Seuraavaksi

Pyrinnöllä ei ole Sunnuntain pelin jälkeen enää yhtään kotipeliä Joulukuussa. Joukkue kohtaa tänä vuonna vielä vieraspelissä Hyvinkään Pontevan 14.12. ennen siirtymistä Joulutauolle. Kotipelit jatkuvat taas 10.1., kun vieraaksi Pyynikille saapuu Äänekosken Huima.

Leave a Comment