Pyrintö kolmanteen peräkkäiseen voittoon Naisten Korisliigassa

Naisten Korisliigan syyskauden lähestyessä loppuaan Pyrintö on hienossa kolmen voiton putkessa, kun joukkue voitti Sunnuntaina Turun Riennon tasavahvan esityksen jälkeen luvuin 90-79 (47-39).

Molemmat joukkueet saivat peliin kohtuullisen alun ja ensimmäinen erä eteni suhteellisen tasaisena. Jos viikko sitten Pyrinnöllä oli unelma-alku Kotkaa vastaan, niin tämä peli alkoi vaatimattomammin ja ensimmäisessä erässä heitot kolisivat myös rautoihin. Pyrinnön korinteosta ensimmäisellä jaksolla vastasivat erityisesti Jessica Schroll sekä Kaisa Lind. Riennosta varsinkin Amber Moore sai kolmen pisteen rajan takaa muutaman onnistumisen ja peli pysyi tasaisena. Ensimmäinen erä päättyi Pyrinnölle 23-19.

Toisen jakson Pyrintö aloitti vahvasti ja kun erää oli pelattu 3 minuuttia, niin tilanne oli jo 31-19. Tämän jälkeen Pyrinnölle sattui muutama menetys ja Riento pääsi paremmin peliin mukaan. Kun erää oli jäljellä vähän yli 5 minuuttia, niin Riento oli saanut kavennettua tilanteeksi 31-23. Riento jatkoi tällä linjalla ja pian tilanne oli jo 33-30 ja Pyrinnön Ilpo Rantanen joutui turvautumaan aikalisään. Tämä ei auttanut, vaan Riento ohitti Pyrinnön ja tilanne oli jo 33-34. Pyrintö nousi kuitenkin uudestaan ja Johanna Soppelan hienon 3p heiton jälkeen tilanne oli 44-39 ja Riento otti aikalisän, kun erää oli jäljellä enää 18 s. Aikalisän jälkeen jatkettiin Pyrinnön sisään heitolla, jos pallo pelattiin Jessica Schrollille, joka pujotteli korille ja sai vielä yhden bonusheiton päälle. Puoliajalle lähdettiin tilanteessa 47-39.

Kolmannen jakson alkupuolella Pyrintö sai muutaman onnistumisen ja kun tilanne oli 57-44, niin Riennon valmennusjohto joutui turvautumaan aikalisään. Huolimatta Pyrinnön joukkuevirheiden nopeasta täyttymisestä joukkue pelasi järkevästi ja sai tarvittavat korit tehtyä. Kolmas jakso päättyi Pyrinnön selvässä johdossa 74-57. Neljännessä erässä Riento kavensi tilanteen nopeasti ja pääsi lähimmillään 8 pisteen päähän (83-75) lähinnä Shafontaye Myersin huikeilla suorituksilla. Pyrintö piti kuitenkin pintansa ja peli päättyi luvuin 90-79.

Pyrinnön tehoista vastasivat erityisesti kolmikko Bedretdin, Schroll ja Hedderson. Myös Kaisa Lind ja Annina Lehtonen pelasivat pirteästi. Kentän ykköshahmo oli kuitenkin selvästi Jessica Schroll, joka pussitti huikeat 32 pistettä 80% tarkkuudella ja otti 5 levypalloa. Turun tehoista vastasivat Shafontaye Myers 32 pisteellä ja Amber Moore 20 pisteellä. Riennon suomalaisonnistujiin voidaan laskea Sanni Salonen ja Heini Santos.

Pyr TuRi 30

Jessica Schroll on päässyt huikean vireeseen (kuva MJ Pitkänen)

Seuraavaksi

Pyrinnöllä ei ole Sunnuntain pelin jälkeen enää yhtään kotipeliä Joulukuussa. Joukkue kohtaa tänä vuonna vielä vieraspelissä Hyvinkään Pontevan 14.12. ennen siirtymistä Joulutauolle. Kotipelit jatkuvat taas 10.1., kun vieraaksi Pyynikille saapuu Äänekosken Huima.