Catz murskalukemin voittoon Pyynikillä

Pyrinnön naisten viime viikonlopun Honka-pelin energia oli vain muisto Perjantai-illan myöhäisottelussa, kun ilman tehopelaaja Alexandria Andersonia pelannut Catz murskasi Pyrinnön lukemin 40-87. Peli alkoi Pyrinnön kannalta vaisusti ja Catz pääsi tekemään lyhyessä ajassa 6 pistettä putkeen. Ilpo Rantanen joutui turvautumaan aikalisään, kun erää oli pelattu vasta 1:19. Aikalisä ei auttanut ja ensimmäinen jakso päättyi murhaavasti 4-24 Catzille. Jos ottelu ei ollut vielä ensimmäisen jakson jälkeen täysin ratkaistu, niin puoliajalle mentäessä lukemissa 17-44 ei illan voittajasta ollut enää mitään epäselvyyttä. Kolmas erä eteni samaa kaavaa ja vaikka Pyrintö ajoittain sai onnistumisia, niin niistä saatava hyöty menetettiin välittömästi lukuisilla harhasyötöillä ja epäonnistumisilla perusasioissa. Catz sen sijaan liikutti palloa järjestelmällisesti, heitti hyvin ja peluutti mukavasti kaikkia pelaajia. Viimeinen jakso päättyi lukemissa 40-87.

Catzin tehokkaimpia olivat ensimmäistä otteluaan pelannut takamies Chelsea Douglas (15 pistettä/5 levypalloa/4 syöttöä), sekä tupla-tuplat naiseen urakoineet Chandrea Jones (24/12/3/2 riistoa/3 torjuntaa) ja Elena Reshetko (10/13/6/2/1). Pyrinnön paras pelaaja oli Jessica Schroll (17/9), joka ei tänään saanut apua juurikaan muulta joukkueelta. Pyrinnön sysimusta ilta huipentui vielä Jessica Schrollin loukkaantumiseen aivan ottelun lopussa.

p_logo_p

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Tämä oli sysimusta ilta kaikin tavoin ja huipentui vielä parhaan pelaajan loukkaantumiseen. Hirvittävä esitys ja joukkuepelillisestikin todella paljon takapakkia sellaisissakin asioissa mitä osataan tehdä. Ehkä tämä alku tyrmäsi sillä tavalla, että hukataan nekin taidot mitä on. Sen lisäksi se tietysti tietyllä tapaa lamauttaa, että jäätiin ihan lapasiksi. Esim. viime Lauantain voitettiin kuitenkin Honka täällä hyvässä fyysisessä väännössä ja aika kovassa taisteluottelussa. Jos tämä ei opeta niin sitten ei mikään. Tässä on kuitenkin vastassa sarjan paras joukkue, ehdoton kärki ja vielä Anderson puuttui. Toivottavasti tämä näyttää sitä, että kuka haluaa tuonne tasolle jonakin päivänä. Lisäksi tuossa on pelaajia, joilla on myös sama tyyppinen tausta nuorten maajoukkueessa ja saman ikäluokan pelaajia kuin meillä ja Catz vei meitä 1000-0 myös sillä osastolla. Siinä on tavoitetta myös meidän pelaajille jos haluavat ottaa samanlaisen kehityspyrähdyksen ja tehdä duunia. Täytyy käydä läpi miksi en onnistunut valmistamaan joukkuetta paremmin tähän peliin. Jotkut asiat meillä on, kuten Meral sanoi, niin kesken. Mutta tästä nyt puuttui kyllä sellaisiakin asioita joita me ollaan harjoiteltu ja joita me osataan. Ei me nyt ihan näin huonoja olla. Se mikä on hyvä asia, niin Keskiviikkona tulee Playoff paikan kannalta tärkeä peli Forssaa vastaan. Katseet pitää kääntää siihen. Paljon työtä että saadaan paketti kasaan.

Kommentit, Meral Bedretdin (takamies, Pyrintö)

Oltiin aika pehmeitä tänään. Ei riittänyt tilannekovuus millään tasolla. Löydettiin pieniä hyviä osia pelistä, jotka kantoivat minuutin tai kaksi ja sitten romahdettiin takaisin. Tämä oli hyvä testi meille, että missä vaiheessa ollaan tätä kautta. Pitää vaan treenata kovuutta. Jos ei treeneissä vedä täysillä, niin se näkyy täällä. Pitää vaan luottaa itseensä ja oppia pelaamaan kovempaa. Puolustaminen ja levypallot on pelkästään asennekysymys. Pitää vain viitsiä ja haluta. Tänään ei viitsitty eikä haluttu, ei ainakaan tarpeeksi. Siinä on vielä työtä, pitää oppia haluamaan tarpeeksi.

Kommentit, Mika Haakana (Päävalmentaja, Catz)

Oli vähän epävarma olo ennen peliä. Pyrintö on pelannut hyvin täällä kotona, voittanut Peli-Karhut ja seitsemästä edellisestä pelistä voittanut viisi. Anderson loukkaantui Vimpeli-pelissä ja oli poissa tänään. Uusi pelintekijä tuli Keskiviikkoaamuna ja Keskiviikkoiltana juostiin pelejä läpi. Torstaina vähän päästiin pelaamaan 5-5. Kaksi ja puoli harjoitusta, aamutreenit ja kahdet iltatreeni eli siihen nähden äärimmäisen hyvä alku. Oli tiedossa että Douglas on hyvä pelaaja ja olen tosi tyytyväinen. Pääsi hyvin joukkueeseen sisään ja näytti kuin olisi ollut aina tuolla. Kaksi ensimmäistä jaksoa varsinkin mieshyökkäystä vastaan oli erittäin hyvää. Se mitä tuli lisää saman tien, niin luontaisia koreja. Ollaan hyökätty ihan ok settejä mutta tällainen on puuttunut.

Kommentit, Marianne Kalin (sentteri, Catz)

Meillä oli aika vahva alku ja yllättävän hyvää peliä. Meillä on nyt uusi pelaaja ja ollaan harjoiteltu aika vähän yhdessä. Hyvin se lähti. En oikein osannut oikeastaan odottaa mitään. Lähdettiin katsomaan, että miten se menee ja onneksi lähti tosi hyvin.

 

Katso tilastot ja pelitapahtumien kulku täältä: http://korisliiga.fi/naiset/game/?game_id=1313152&season_id=89397

Seuraavaksi

Catz-pelin jälkeen Pyrintö ottelee Tammikuussa vielä kerran Pyynikillä (Huom. peli alkaa klo 19:30):

Ke 28.1. klo 19:30 Pyrintö vs. Forssan Alku

Leave a Comment