Pyrinnön hieno taistelu ei riittänyt – Honka vahvasti kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan

(Otteluraportti 11.3.2015 pelatusta pelistä Tapiolan Honka vs. Tampereen Pyrintö)

Viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevat Pyrintö ja Honka olivat ennen Keskiviikkoa voiton päässä toisistaan, Pyrinnön pitäessä sarjataulukon kahdeksatta sijaa hallussaan. Tilanne kuitenkin muuttui, kun Honka käänsi tiukan kamppailun nimiinsä lukemin 83-78 (36-36).

Tapiolan Hongan ja Pyrinnön välisen ottelun panokset olivat kovat, kun voitolla Pyrintö olisi kasvattanut eron Honkaan kahden voiton suuruiseksi ja varmistanut paikan pudotuspeleissä. Espoolaiset kuitenkin veivät sarjapisteet ja tarrasivat vahvasti kiinni viimeiseen pudotuspelipaikkaan. Pyrinnönkin osalta pudotuspelipaikka on vielä mahdollinen mutta siihen vaaditaan sarjaykkösen kaataminen ensi Lauantaina Lappeenrannassa.

Käytännössä koko ottelu sujui tasaisissa merkeissä, ja puoliajallekin mentiin 36-36 tasalukemissa. Puoliajalta palatessa peli eteni edelleen tasaisesti ja kuvaavaa ottelulle on se, että johtoaseman muutoksia nähtiin 12 ja tasatilanteitakin 13. Päätösminuutille 75-75 tasatilanteessa lähtenyt ottelu kääntyi kuitenkin Minna Malin lay-upilla, ja Iina Salmenkiven kolmen pisteen heitolla 80-76 kotijohdoksi, eivätkä Jessica Schrollin ja Kaisa Lindin vapaaheitot onnistuneet enää tuomaan Pyrintöä kolmea pistettä lähemmäksi. Malin vapaaheitoilla Honka sinetöi itselleen pudotuspelipaikkaan tällä hetkellä oikeuttavan 83-78 –voiton.

Kotijoukkueen riveistä kovinta jälkeä keskiviikkona tekivät tupla-tuplan urakoinut Tuuli Menna (23 pistetä/10 levypalloa/2 riistoa), sekä ottelun kotijoukkueelle ratkaisseet Minna Mali (10/6/7 syöttöä) ja Iina Salmenkivi (14/7). Pyrinnön kokoonpanosta esille nousivat Kaisa Lind (22), Brittany Hedderson (20/6), sekä tupla-tuplan toimittanut Jessica Schroll (20/13).

Voitolla Honka nousi Pyrinnön ohi sarjataulukon kahdeksanneksi ennen viimeisiä otteluita. Katso tilastot.

p_logo_p

Seuraavaksi

Honka-pelin jälkeen seuraava ja samalla viimeinen runkosarjan peli on Lauantaina 14. Maaliskuuta, kun Pyrintö matkustaa Lappeenrantaan Catzin vieraaksi. Catz-Pyrintö peli Lappeenrannan urheilutalolla alkaa klo 15:00. Voittamalla pelin Pyrinnöllä on vielä mahdollista päästä pudotuspeleihin.

La 14.3. klo 19:30 Catz Lappeenranta vs. Pyrintö

Leave a Comment