Pyrinnön viimeisessä runkosarjapelissä vastassa kovin mahdollinen vastus

Pyrinnön Keskiviikkona Tapiolan Hongalle 83-78 (36-36) kärsityn tappion johdosta pudotuspelipaikan saavuttaminen vaikeutui huomattavasti, koska Lauantaina pelattavassa pelissä edessä on vastassa kovin mahdollinen joukkue Catz Lappeenranta.

Catz Lappeenranta johtaa runkosarjaa ylivoimaisesti ja on hävinnyt koko kautena vain kaksi peliä; Kotkan Peli-Karhuille 92-60 Joulukuun alussa ja ToPo:lle lukemin 77-62 Helmikuun alussa pelatussa pelissä.

Tasaisen kovan Catzin tilastokärjet ovat laituri Chandrea Jones (17.7 pistettä /ottelu) sekä sentteri Alexandria Anderson (9.8 levypalloa ja 3.4 syöttöä /ottelu). Suomalaisista pelaajista korisukkaa on ahkerimmin heiluttanut BC Nokian kasvatti laituri Veera Pirttinen 8 pistettä /ottelu. Myös takamies Lotta Hämäläinen on pelannut hyvillä tehoilla pussittaen keskimäärin 5.2 pistettä ja ottaen 4.2 levypalloa /ottelu.

Catz_Pyrintö14032015_ennakko

Catzin Chandrea Jones on vaikea puolustettava. Kuva Rami Myllymaa

Kommentit, Ilpo Rantanen (Päävalmentaja, Pyrintö)

Pudotuspelit alkavat. Ellemme voita ottelua, emme selviydy pudotuspeleihin. Toisaalta, siellä tulisi vastaan juuri Catz, joten ottelu on hyvä mittari myös sen suhteen mitä tuossa ottelusarjassa olisi luvassa. Haaste on kovin mahdollinen eli runkosarjan ylivoimaisesti paras joukkue, mutta itsensä peliin laittamistahan urheilu on ja kovimmalla sarjatasolla haasteet sen mukaiset. Urheilu on myös aika oikeudenmukaista sikäli, että sellaisen lopputuloksen saa kuin ansaitsee. Tämän ottelun jälkeen tiedämme, mitä tällä kaudella ansaitsimme.

Ammattilaisjoukkue Catz, neljä ulkomaalaispelaajaa, joukko lahjakkaita nuoria pelaajia ja valmentaja Mika Haakana ovat toistaiseksi olleet sellainen yhdistelmä, että meillä ei kahdessa aiemmassa ottelussa ole ollut mitään jakoa. Toiveissa olisikin nyt aivan ensimmäisenä, että joukkueemme ei olisi luovuttanut ottelua jo etukäteen, vaan uskaltaisimme pelata ja toteuttaa oman pelikonseptimme mukaisia asioita rohkeasti ja hyvällä itseluottamuksella.

Alla on toisaalta ihan kelvollinen peliesitys keskiviikkona Espoossa, toisaalta kirvelevä tappio samaisessa ottelussa. Tuosta tapahtumasta palautuminen ja toipilaidemme pelikunto lauantaina on valitettavasti myös edelleen arvoitus.

Mutta all-in tilanteessa ollaan ja sen mukaista suoritusta joukkueelta odotetaan. Allekirjoittaneen työesteen vuoksi peliä johtaa sivurajalta apuvalmentaja Roope Tähkä, joten joukkue on hyvissä käsissä. Peli näyttää loput.

Lauantain ottelu Lappeenrannan urheilutalolla alkaa klo 15:00

Leave a Comment