Pyrinnön C-pojille SM-hopeaa!!

C-poikien kausi huipentui 24.-26.4.2015 Kisakalliossa pelattuun SM-finaaliturnaukseen. Joukkue hävisi runkosarjassa ainoastaan yhden ottelun ja odotukset lopputurnaukseen olivat korkealla.

Ensimmäisessä pelissä vastaan asettui Kori-80 Keravalta. Kolmen erän vaikeuksien jälkeen peli käännettiin rutiinilla Pyrinnön voitoksi 80-64.

Lauantai aamuna herättiin ajoissa aamulenkille ja aamupalalle, jotta klo 9 alkavaan matsiin saatiin karistettua unihiekat kropasta. Puhu antoi tiukan vastuksen ja peli pysyi tasaisena Pyrinnön johtaessa muutamalla pisteellä läpi pelin. Ratkaisu tapahtui siinä kuuluisassa “kolmannessä erässä”, lopputulos 79-65.

Lauantain toisessa kohtaamisessa vastassa oli kivikova KTP Kotkasta. Tämän matsin panoksena oli finaalipaikka ja se myös tiedostettiin pelaajien keskuudessa. Poikien henkinen lataus ja valmistautuminen oli ihailtavaa.

Ylösheiton jälkeen ei ollut kahta sanaa, kumpi joukkue halusi voittaa.

Sunnuntain finaalipaikka varmistettiin tuloksella 90-54.

SM-finaali pelattiin täpötäydessä Susicenterissä Honkaa vastaan.

Valitettavasti emme kuitenkaan pystyneet pelaamaan omalla tasollamme omien ?faniemme? huikeasta kannustuksesta huolimatta. Hongan kova joukkuepuolustus ja tarkka heittopeli oli myrkkyä meille. Tällä kertaa jouduimme tuntemaan ja oppimaan myös pelin negatiivista tunnepuolta…

Honka oli parempi luvuin 84-57.

Summa summarum…

Vaikka se kirkkain mitali ei Tampereelle tällä kertaa tullutkaan, kehitys joukkueella on ollut nousujohteista. Viimeisen vuoden kova työ ei ole mennyt hukkaan. Tälle kaudelle asetetut tavoitteet saavutettiin; SM finaalipaikka ja EYBL-sarjassa ensi vuodeksi 1.divisioonaan.

Kiitos pojille ja myös poikien vanhemmille!!!   Tästä se matka vasta alkaa…

Teksti: Tomi Koskinen
Kuva: Annika Hautamäki

SMhopea2015

Leave a Comment