Peli-Karhut kestävämpi Lauantain maraton-ottelussa

Peliraportti 7.11. Pyrintö vs. Kotkan Peli-Karhut, kirjoittanut: Kimmo Hakala

Ensimmäinen erä lähtee liikkeelle tasaisissa merkeissä mutta, kun erää on pelattu hieman alle 4 minuuttia ja Kotkan Leslie Nelson naulaa 3 p. tilanteeksi 6-10, niin Pyrinnön Roope Tähkä joutuu turvautumaan pelin ensimmäiseen aikalisään. Aikalisä tuo toivottua piristystä ja esim. Heta Äijänen onnistuu kahdesti lyhyen ajan sisään. Pyrinnön piristyminen on kuitenkin lyhytaikainen ja erä päätetään Peli-Karhujen hallinnassa luvuin 16-23.

Toinen jakso etenee Peli-Karhujen hienoisessa hallinnassa ja vieraat voittavat jakson lopulta yhdellä pisteellä puoliaikatilanteen ollessa 31-39. Kolmannessa erässä pelin juoni muuttuu. Pyrintö alkaa saada onnistumisia mukavasti, kun taas Peli-Karhujen heittojen tarkkuus heikkenee ja esim. Amber Battlen ja Lexie Nelsonin heitot eivät uppoa kuten alussa. Erän päättää Noora Suomilammin hieno 3 p. heitto ja lukemat ovat 55-51. Neljäs erä etenee aika tasaisesti mutta Pyrinnön peli on hieman hermostunutta ja joukkueelle tulee mm. turhia pallon menetyksiä. Roope Tähkän on pakko turvautua aikalisään tilanteessa 60-61, kun erää on pelattu vajaa puolet. Loppuerä etenee tasaisissa merkeissä ja aivan viime sekunnilla 69-71 tilanteessa Pyrintö on pakkokoritilanteessa ja Johanna Soppela viimeistelee kylmän rauhallisesti tilanteeksi 71-71 summerin lähes soidessa.

1. jatkoerää hallitsee Peli-Karhut hienokseltaan mutta taas tullaan tilanteeseen, jossa Johanna Soppela onnistuu oikealla hetkellä ja pussittaa hienon 3 p. heiton ja tilanne on 78-78. Kun Amber Battle onnistuu 2 p. layupissa, niin Pyrintö on taas takaa-ajoasemissa. Erän lopussa Pyrinnön Mollie Williamsia rikotaan ja hän onnistuu molemmissa vapaaheitoissa ja tilanne on 80-80. Kun Kotkan Amber Battle torjutaan aivan viime sekuntien layupissa, niin ollaan taas tasatilanteessa ja edessä on toinen jatkoerä. Toisessa jatkoerässä Pyrintö pysyy mukana vielä vähän aikaa mutta Peli-Karhut on hieman terävämpänä ja pysyy jatkuvasti edellä. Lopussa ero kasvaa hieman ja Lauantain maraton-ottelu päättyy lukemin 88-100.