Pyrintö hienoon taisteluvoittoon Pyynikillä – Hyvinkään Ponteva nurin luvuin 54-52

Pyrintö hienoon kotivoittoon Hyvinkään Pontevasta! Ottelun lopussa Iina Keski-Saaren huikea kolmonen ratkaisi pelin ja lämmitti Pyynikin juhlatunnelmaan. Lopputulos 54-52. Pyrintö aloitti tänään vahvasti ja kolmikko Mollie Williams, Iina Keski-Saari ja Keira Peak laittoivat pelin nopeasti kotijoukkueen hyväksi 10-6. 1. Jakso päättyi lopulta mukavasti 15-11. Toinen jakso oli Pyrinnölle sysimusta ja se kirjattiinkin Hyvinkäälle murskaavasti 9-23 ja puoliajalle mentiin tilanteessa 24-34. Tänään ei joukkueen selkäranka kuitenkaan katkennut ja 3. Jakson alussa korinteko jatkui tuttuun ”Keski-Saari/Williams/Peak tyyliin” ja Pyrintö malttoi pelata peliä tilanne tilanteelta. Joukkue hivuttautuikin takaisin peliin ja taistelemaan voitosta vieden jakson 14-9 tilanteeseen 38-43. Viimeinen jakso sujui tasaisissa merkeissä mutta tänään kotijoukkueelta löytyi myös se viimeinen tarvittava puristus; pelaaminen oli iloista ja yksittäiset epäonnistumiset eivät heijastuneet joukkuetekemiseen. Tänään ratkaisijaksi ja Pyrinnön sankarittareksi nousi vain vajaat kaksi sekuntia ennen loppua upean voittokolmosen upottanut Iina Keski-Saari (12/2). HyPolle tarjoutui vielä mahdollisuus saada voittoheitto ilmaan, mutta se ei osunut ja kotijoukkue pääsi juhlimaan voittoa.

Juri Heinämäki: Ehdottomasti onnittelut meidän tytöille. Vaikka meille tuli toisella neljänneksellä huono jakso, niin jaksettiin nousta sieltä.  Tehtiin se tarvittava duuni, ei lähdetty asioiden edelle, vaan pelattiin yksi tilanne kerrallaan ja tänään onnistuttiin. Ei saatu aivan ensimmäisiä optioita mutta sitten Iina Keski-Saaren aivan huikea heitto; kyllä tyttö osaa heittää. Tämä antaa uskoa ja haluamme taistella meidän sarjapaikastamme. Viime viikko oli vähän heikompi mutta tällä viikolla jaksettiin tehdä töitä.

Raportti 31.1.2016: Kimmo Hakala

Kuva: Rami Myllymaa