PYRINTÖ II SOLMINUT ENSIMMÄISET PELAAJASOPIMUKSENSA 1-DIVARIIN

Pyrintö on solminut 4 ensimmäistä pelaajasopimusta miesten 1A-divaria pelaavaan Pyrintö II -joukkueeseen. Pyrinnön omat kasvatit Reda Bellagnaoui, Eerik Harju, Antti Lehtisaari ja Mikko Nurmi jatkavat miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla punavalkoisissa.

Pyrintö II joukkue rakentuu ensi kaudellakin omien kasvattien ympärille. Nyt sopimuksen tehnyt nelikko kuuluu Pyrinnön kovaan 98-syntyneiden ikäluokkaan. Kaikki herrat näyttivät kyntensä aikuisten peleissä 1A-divarissa jo viime kaudella, nyt päävalmentaja Juri Heinämäki odottaa heidän ottavan koripalloilijana seuraavan askeleen.

-On hienoa, että nyt kun poikien junioriura on ohi, he pääsevät ja haluavat jatkaa pelaamista omassa seurassa, Heinämäki kiittää.
– Kaikilla on jo viime vuodesta kokemusta ja onnistumisia alla divaritasolta. Nyt he pääsevät keskittymään harjoitteluun miesten mukana ja tavoittelemaan kunnolla paikkaa jopa Korisliigasta, Heinämäki asettaa jo seuraavia tavoitteita.

Ykköspaikalla pelaava Reda Bellagnaoui pelasi viime kaudella nuorista aikuisista suurimmassa roolissa, yli 21 min keskiarvolla (4,5 pist/1,7 lev/1,8 syöttöä). Sentteri Mikko Nurmi, heittävä takamies Eerik Harju sekä elastinen ja ulottuva laituri Antti Lehtisaari, kaikki hekin reilusti yli 10 min keskiarvolla.

-Huhtikuun lopusta asti on jo treenattu ja keskitytty varsinkin voiman hankintaan. Hyppääminen miesten harjoitteluun kokopäiväisesti on myös iso juttu mikä poikien pitää kovalla työn teolla käyttää hyväksi kehittyäkseen, Juri Heinämäki neuvoo.

Pyrintö haluaa kehittää edelleen reservijoukkueensa roolia. Pyrintö on kokoamassa kehitys- ja kilpailukykyistä joukkuetta mainittujen neljän nuoren sekä kokeneempien pelaajien ympärille.

– Tulevaan kauteen seura on merkittävästi pyrkinyt kehittämään myös divarin toimintaa ja siitä iso kiitos urheilutoimenjohtaja Elisa Hakaselle ja päävalmentaja Sami Toiviaiselle. Olemme pystyneet suunnittelemaan toimintaa niin, että Korisliiga ja divari palvelevat toisiaan entistä paremmin, kiittää Pyrintö II päävalmentaja Juri Heinämäki.

Valokuvat: Antti Harju