Pyrintö 2 luottavaisena 1-divariin

Tampereen Pyrinnön toiseksi korkeimmalla sarjatasolla (1A-div.) pelaava kehitysjoukkue on valmis alkavaan kauteen. Monipuolinen joukkue on yhdistelmä kokemusta ja nuorekkuutta.


Kauden avausottelussa Kristika Turku vei voiton vaikka Reda Bellagnaoui, Eerik Harju ja Damon Williams pitivät vauhtia.   Kuva: Antti Harju

Pyrinnön runkomiehiä ovat jo usean kauden olleet Tuomas Sukanen, Kristian Rasinaho ja Joonas Pentti.

-Sukin, Krisun ja Penan jatkot ovat erittäin mieluisia joukkueelle. Kilpisen veljekset Lassi ja Jusu ovat olleet viime vuodet kotimaisia leadereitä joukkueelle ja nyt on tämän kolmikon aika ottaa vastaan sama haaste, kertoo Pyrintö 2 päävalmentaja Juri Heinämäki odotuksistaan. Kilpisen veljeksistä Lassi nousi Pyrinnön Korisliiga-joukkueeseen ja Justus suuntasi Uuteenkaupunkiin, Korihaihin.

Juri Heinämäki kehuu luottopelaajiaan vuolaasti:
-Kaikki kolme ovat pelipaikallaan erinomaisia puolustajia, mutta omaavat valmiuden ottaa isompaa roolia hyökkäyksestäkin.
Sukanen (10,7pist/3,4lev.) ja Rasinaho (9,4/3,1) ovat Pyrinnön kasvatteja ja molemmilla on yli 120 divariottelua vyöllään. KTP-kasvatti Joonas Pentti (5,4/3,7) aloittaa kolmannen kautensa Pyrintö2 paidassa. -Pena on jokaisella kaudella ottanut isompaa roolia päästen maistamaan myös Korisliiga vauhtia, sanoo päävalmentaja Heinämäki.

Kristian Rasinaho on joukkueen luottomiehiä.  Kuvat: Antti Harju

 

Uusia kasvoja joukkueessa ovat Lapuan Korikobrien kasvatti, Raholan Pyrkivästä siirtyvä, Antti Keski-Koukkari ja ToPosta tullut Juho Hietanen. Hietanen viimeisteli viime kaudella Divari-A:ssa ToPolle 6,7 pist/5 lev keskiarvot. Keski-Koukkari teki puolestaan Divari-B:ssä 12,4pist/5,6 lev.
-Antti ja Juho ovat erittäin tervetulleita vahvistuksia. Urheilullisina laitureina he tuovat monipuolisuutta puolustukseen ja pystyvät pakittamaan paikkoja 3-5. Hyökkäyksessä pystytään näiden kaverien ansiosta hyökkäämään sisään myös 3 paikalta ja menemään tarvittaessa enemmän “voimakoris” meiningillä, kaavailee coach Heinämäki.

Uudet pelaajat sopivat Pyrintö 2 joukkueen toiminta-ajatukseen tarjota myös Tampereella opiskeleville pelaajille mahdollisuus pelata kilpakorista tosissaan. Samalla he tuovat syvyyttä myös liigajoukkueen harjoitusvahvuuteen.

Joukkueessa nähdään myös Korisliigan kaikkien aikojen paras ulkomaalaisvahvistus Damon Williams. Viime kaudella Lapuan Kobria edustanut Pyrintö ikoni tuo nuoreen joukkueeseen kokemusta, kilpailullisuutta ja voittamisen kulttuuria.
– Isoin juttu Damonin pelaamisessa ei ole se, että hän on varmasti divarin paras pelaaja vaan se, että hän ymmärtää miten hän voi auttaa Pyrintö 2:n nuoria pelaajia kehittymään, kehuu Heinämäki.

1998-syntyneiden Reda Bellagnaouin, Eerik Harjun, Antti Lehtisaaren ja Mikko Nurmen jo aiemmin julkaistujen sopimusten lisäksi joukkueen kokoonpanoa täydennetään seuran omista A-junnuista.
99-ikäluokan Tommi Luojus, Eetu Laitinen ja Tuomas Flinck ja 01-syntynyt MU16 maajoukkueessa esiintynyt Jasper Koskinen pääsevät testaamaan tasoa miesten toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.
-Tommi, Eetu ja Tuomas ovat kasvaneet rauhassa Pyrinnön kovan 98-ikäluokan varjossa. Kaikilla kolmella on erinomaiset fyysiset ominaisuudet ja pystyvät tuomaan joukkueen puolustukseen lisää intensiteettiä.  Hyökkäyspäässä heidän pitää oppia pelaamaan aikuisten pelinopeudella.
-Jasper taas, viime vuoden B-poikien SM-sarjan korikuninkaana, tuo hyökkäyspäähän ratkaisuvalmiutta ja röyhkeyttä. Töitä tehdään vielä fysiikan ja puolustuspelin kanssa, Heinämäki kuvaa joukkueen nuorempia pelaajia.

-Meillä on kasassa erittäin monipuolinen ryhmä. Nuorisokaartilla on takakentällä iso vastuu pelin johtamisen ja puolustuksen intensiteetin määrityksessä. 2-5 paikoilla meillä on tarpeeksi kokoa ja urheilullisuutta olla fyysinen ja fiksu puolustusjoukkue, päävalmentaja Juri Heinämäki myhäilee.
Pyrintö 2 kokoonpano 2017/2018:

Reda Bellagnaoui                     185cm              1-2                    Tampereen Pyrintö

Eetu Laitinen                             187cm              1-2                    Tampereen Pyrintö

Tommi Luojus                           184cm              1-2                    Tampereen Pyrintö

Jasper Koskinen                        181cm              1-2                    Tampereen Pyrintö

Eerik Harju                                185cm              2-1                    Tampereen Pyrintö

Kristian Rasinaho                     192cm              2-3                    Tampereen Pyrintö

Joonas Pentti                            190cm              2-3                    Kotkan Työväen Palloilijat

Tuomas Flinck                           182cm              2-3                    Tampereen Pyrintö

Tuomas Sukanen                     198cm              3-4                    Tampereen Pyrintö

Antti Lehtisaari                         197cm              3-4                    Tampereen Pyrintö

Damon Williams                       201cm              1-5                    Southern Colorado (USA)

Antti Keski-Koukkari                192cm              3-5                    Lapuan Korikobrat

Juho Hietanen                          198cm              3-5                    Helsingin NMKY

Mikko Nurmi                             202cm              5                        Tampereen Pyrintö