PYRINTÖ SUOMEN 3. SUURIN KORISSEURA

Tampereen Pyrintö on jälleen Suomen 3. suurin korisseura lisenssimäärällä mitattuna. Joulun alla tehdyn vertailun mukaan Pyrintö on myös suurin seura pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Koripallon lisenssimäärät ovat Suomessa nousseet viimeisen 4 vuoden aikana komeat 25%, ylittäen viime keväänä ensimmäisen kerran 19.000 lisenssin rajan. Vaikka korista pelataan ympäri maata, se on leimallisesti kaupunkilaisten laji, sillä yli puolet lisenssin haltijoista tulee pääkaupunkiseudulta.

Pyrinnössä on nykyisellään 645 lisenssipelaajaa. Suomen suurin seura on HNMKY, joka ensimmäisenä seurana ylitti 1000 lisenssipelaajan haamurajan. Toinen mahtiseura on Tapiolan Honka 944 harrastajallaan.
Pyrinnön jälkeen neljänneksi on noussut Salon Vilpas 514 koripalloilijalla.

Pirkanmaalla Pyrintö on selvästi suurin seura. Tamperelaisista seuroista TaNMKY on niukasti kaupungin kakkonen (212) ja Raholan Pyrkivä kolmas (211). BC Nokialla on 432 lisenssipelaajaa.