PYRINTÖ VAHVOILLA VALMENNUSTIIMEILLÄ ENSI KAUTEEN

Tampereen Pyrinnön koripallojaoston valmistautuminen kauteen 2018-19 on hyvässä vauhdissa. Nuorten päävalmentajat on nimetty ja valmennustiimit muutenkin alkavat muotoutua. Uudet valmentajat ovat silti edelleen tervetulleita, sillä Pyrintö on yksi valtakunnallisestikin eniten kasvaneita seuroja maassamme ja sen myötä tekemistä riittää entistä enemmän.
Pyrinnössä on nykyisin yli 700 lisenssipelaajaa. Seura pelaa tällä kaudella valtakunnallisia sarjoja 9 juniorisarjassa. Edustusjoukkueet mukaan lukien Pyrinnöllä on peräti 12 joukkuetta valtakunnallisissa sarjoissa. Lisäksi tietysti lukematon määrä aluesarjojen joukkueita.

Pyrinnössä valmennus on tiimityötä. Tiimityön tavoitteena on tarjota pelaajille paras mahdollinen valmennusosaaminen, vahvistaa ikäluokkien välistä yhteistyötä ja mahdollistaa kasvu tulevaisuudessakin. Lisäksi tiimityö antaa edellytykset ohjata valmentajia yhä kovempiin haasteisiin.
-Oikein mitoitetut haasteet ovat valmentajia motivoiva tekijä, toteaa valmennuspäällikkö Jukka ”Kössi” Raja-aho.


Juri Heinämäki                                                        kuva: Mikko MJ Pitkänen

Juri Heinämäki naisten päävalmentajaksi

Suurimpia muutoksia ensi kauteen on, että Juri Heinämäki jatkaa Denis Kucevicin työtä naisten ja A-tyttöjen päävalmentajana.
– Pyrinnön naisten joukkue ja koko tyttöpuolen ohjelmamme on valmentajalle äärimmäisen motivoiva työympäristö, sanoo Juri Heinämäki.
-Lahjakkuutta, kokoa ja taitoa riittää. Kokemusta nuorilla naisilla on jälleen vuotta enemmän ja meidän selkeä tavoite on nousta naisten Korisliigaan, sanoo Juri Heinämäki.
– Naisten joukkueen pelaajat ovat minulle ennestään tuttuja parin vuoden takaa, kun valmensin tyttöpuolella. Tälläkin kaudella olen ollut monen kanssa yhteistyössä mm. Urheiluakatemian aamutreeneissä sekä talent-toiminnan yhteydessä, kertoo Juri Heinämäki.

Pelaajien harjoittelun kokonaisvaltaisuus oli yksi tärkeimpiä seikkoja, kun naisten päävalmentajaratkaisua mietittiin. Heinämäki jatkaa myös miesten 1A-divisioonaa pelaavan Pyrintö Akatemia-joukkueen valmentajana.
-Jurilla on tämän myötä seuran lähitulevaisuuden avainpelaajat päivittäisvalmennuksessa. Hänellä on erinomaiset edellytykset kehittää pelaajia, sillä hän on mukana useiden pelaajien aamu- että iltaharjoittelussa, sanoo valmennuspäällikkö Raja-aho.

Naisten valmennustiimissä jatkaa Marcus Ketola ja ryhmään hankitaan kevään aikana kolmas lajivalmentaja sekä järjestetään tukiharjoittelu joko erillisen fyysisen valmentajan kautta tai muita mahdollisuuksia hyödyntämällä. Valmentajatiimi päättää harjoitusryhmistä ja työnjaostaan, kun kokoonpanot alkavat hahmottua.

Tavoitteellisen kilpatoiminnan lisäksi Pyrintö tarjoaa myös A-tyttöjen harrastekorista. Sen vetäjäksi on sovittu Iina Saikkonen.


Antti Nikkilä liittyy ensi kaudella B-tyttöjen valmennustiimiin. Sen lisäksi hän jatkaa 08-tyttöjen sekä talent-pelaajien valmentajana.    kuva: Antti J.Harju

Antti Nikkilä mukaan B-tyttöjen valmennustiimiin, Monika Sola C-tyttöjen päävalmentajaksi

Huippukoripallovalmentajan kurssilta kohta valmistuva Pinja Laitinen jatkaa B-tyttöjen päävalmentajana.
Hänen lisäkseen B-tyttöjen valmentajana jatkaa Lauri Ikonen ja ryhmä saa merkittävää vahvistusta, kun Susijengi-konkari Antti Nikkilä liittyy B-tyttöjen valmennustiimiin. Antti jatkaa myös Pyrinnön talent-pelaajien valmentajana sekä 08-tyttöjen päävalmentajana.

B-tyttöjen harrastekorista vetää ensi kaudella Minna Saros.

Pyrinnön tyttöjä jo monta vuotta valmentanut Monika Sola ottaa vetovastuun Pyrinnön C-tytöistä ensi kaudella. Timo Hokkanen ja Lassi Vehkalahti jatkavat Monikan apuna ja uutena valmentajana tiimiin liittyy seuran valmennuspäällikkö Jukka Raja-aho.

 

Mini- ja mikrotytöt tutuissa turvallisissa käsissä

Nuoremmissa tytöissä Kimmo Salonen jatkaa 07-tyttöjen päävalmentajana. Kimmon johtamaan valmennustiimiin kuuluvat Anna Salonen, Riitta Mähönen, Patrik Jäminki sekä Veera Haukijärvi, Mikko Lehtinen ja Jukka Etu-Seppälä.

08-tyttöjen päävalmentaja ensi kaudella on Antti Nikkilä, joka jatkaa tutun tiimin Juuso Liljeroos ja Paula Vimpeli kanssa.
09-tyttöjen päävalmentaja on Juho Sopanen jonka kanssa hyvää työtä jatkavat Anni Mäenpää ja Mirva Jokinen.
Ensimmäisen kerran ihan oman ikäisten joukkueen perustavat 2010-syntyneet mikrotytöt saavat päävalmentajakseen kokeneen Miia Lindströmin. Hänen avukseen ovat lupautuneet supermikroista tytöille tutut Aleksi Pennanen ja Jukka Jokinen.
Supermikrotyttöjen vastuuvalmentajana jatkaa Mirva Jokinen yhdessä Eeva Kiiskisen ja Sanni Hellgrenin kanssa.

Poikapuolella vähän vaihdoksia

Viime keväänä Pyrinnön poikapuolella tehtiin useampia valmentajavaihdoksia, siksi tänä vuonna itsetarkoituksellisiin muutoksiin ei ollut tarvetta.

HKVT-koulutusta viimeistelevä Artem Khvorost jatkaa A-poikien (00-02 -synt.) päävalmentajana. Jani Vostrakov, Jussi Pärssinen ja fyysinen valmentaja Samuel Lackman jatkavat tutussa tiimissä. Miikka Mäkirinta nousee 02-poikien mukana A-poikiin ja hänen vastuullaan on uusi 17-vuotiaiden SM-sarjajoukkue.
-Pyrintö on tehnyt päätöksen, että osallistumme kaikkiin niihin sarjoihin, joihin saamme pelaamalla sarjapaikan, sanoo valmennuspäällikkö Raja-aho.
– Emme kuitenkaan lähde näillä näkymin muuttamaan valmennusryhmiemme rakenteita, sillä kaikille tässä maassa taitaa olla vielä epäselvää, mitä tehdyt valtakunnalliset sarjamuutokset käytännössä vaikuttavat.
U17 joukkue osallistuu siis A-poikien toimintaan, mutta pelaavat erikseen 17-vuotiaiden sarjaa, kaavailee Kössi.
 Tomi Koskinen esitteli teesejään B-pojille jo viime kesänä Pyrinnön Kisakallion leirillä. 

Tomi Koskinen jatkaa neljättä vuotta B-poikien päävalmentajana. Pelaajat B-pojissa ovat vaihtuneet ja ensi kaudella esim. vanhempi 03-ikäluokka on Tomin komennossa vasta toista kautta. Otto Juutinen, Rauno Koivisto, Miro Kypärä jatkavat tutussa tiimissä. Fyysiseksi valmentajaksi joukkue saa C-pojissa tällä kaudella vaikuttavan Mika Talolan. Koska kyseessä on kaksi pelaajamäärältään isoa ikäluokkaa, valmentajatiimiä vahvistetaan vielä kevään mittaan.

Vuosi sitten A-pojista C-poikien päävalmentajaksi siirtynyt Santeri Liljeberg jatkaa 05-06-syntyneiden vetovastuussa. Harjoittelukulttuurin ja opeteltavien asioiden määrä nousee C-ikäisissä aina olennaisesti ja Pyrinnön pelaajanpolun mukaisestikin siirrytään kategorisesti minikoriksesta kilpakorikseen. Santun tiimiin kuuluvat ainakin Aleksi Mellas, Mikko Toivonen, Juuso Karisalmi, Harri Liljelund, Jarkko Mäkinen ja Mikko Virta.

Minikoriksen puolella Jami Eskelinen nousee 07-minipoikien päävalmentajaksi. Juha Kurikka, Leevi Mäkinen ja Jukka Raja-aho jatkavat tiimissä johon uutena liittyy ainakin Jukka Etu-Seppälä.
Nuoremmissa minipojissa 08-syntyneiden päävalmentajana jatkaa Johanna Parta. Tässä vaiheessa on selvää, että ainakin Ari Kurlin ja Mikä Ijäs ovat ensi kaudellakin mukana valmennustiimissä.
Tuomas Holli, Jani Toiminen ja Juha Lehtinen jatkavat jo supermikroista asti kestänyttä valmennustyötä  09-poikien kanssa.
Pienimpien poikakoripalloilijoiden osalta valmentajien ryhmittäytyminen ensi kaudeksi on vielä kesken, mutta mukaan ovat lupautuneet ainakin Petri Huhtelin, Kimmo Lehtinen, Jarmo Palviainen sekä välivuoden jälkeen paluun valmennukseen tekevät Kari Kilpinen ja Sari Koivumäki. On kuitenkin selvää, että hyvät valmentajatiimit saadaan sekä 10-poikiin että supermikroihin.

Supermikrotoiminnan koordinaattori on Mirva Jokinen. Hänen tehtävänsä on saada koriksen pariin mahdollisimman paljon uusia pelaajia sekä luoda olosuhteet joissa uudet koripalloilijat innostuvat lajiin.
Lisäksi Mirva osallistuu niin tyttöjen kuin poikien supermikrovalmennuksen suunnitteluun sekä antaa apuaan valmentajille ja taustavoimille uuden toiminnan käynnistämisessä.

 

Mukaan mahtuu!

 

Vaikka valmennustiimien tilanne näyttää ajankohtaan nähden hyvältä, Pyrintö tarvitsee uusia valmentajia moneen ikäluokkaan.
– Jos tavoitteellinen urheiluvalmennus hyvässä ympäristössä lahjakkaiden pelaajien kanssa kiinnostaa, ota yhteyttä minuun, kehottaa Jukka ”Kössi” Raja-aho.
– Yhtälailla meillä löytyy mielekästä tekemistä myös lasten ja nuorten ohjauksen parissa, vaikkei se tavoitteellinen näkökulma olisikaan itselle se tärkein juttu, kehottaa Kössi aktivoitumaan myös niitä joilla ei vahvaa koristaustaa tai valmentajan ura on vasta alkuvaiheessa.

Pyrinnön päävalmentajavalinnat kaudelle 2018-19:

Naiset ja A-tytöt                       Juri Heinämäki
B-tytöt 03-04                            Pinja Laitinen
C-tytöt 05-06                            Monika Sola
Minitytöt-07                             Kimmo Salonen
Minitytöt-08                              Antti Nikkilä
Mikrotytöt-09                           Juho Sopanen
Mikrotytöt-10                           Miia Lindström

Miehet-Korisliiga                      Sami Toiviainen
Pyrintö Akatemia (1A-div)      Juri Heinämäki
A-pojat                                       Artem Khvorost
B-pojat 03-04                            Tomi Koskinen
C-pojat 05-06                            Santeri Liljeberg
Minipojat-07                             Jami Eskelinen
Minipojat-08                             Johanna Parta
Mikropojat-09                          Tuomas Holli
Mikropojat-10                          vielä määrittämättä

Supermikrotoiminnan koordinaattori  Mirva Jokinen

 

Uudet päävalmentajat käyvät esittäytymässä uusille pelaajilleen mahdollisimman pian, lähiviikkojen aikana.
Luonnollisesti asiassa täytyy huomioida, että kausi on kesken eikä nykyinen toiminta saa häiriintyä.
Tämän vuoksi ensi kautta koskevat tiedustelut kannattaa osoittaa tässä vaiheessa valmennuspäällikölle.

Yhteystiedot:  Jukka Raja-aho
Puh. 0400833058
jukka.raja-aho(at)tampereenpyrinto.fi