Pyrinnön korikselle oma Rempparyhmä – Fyssariklinikka jatkuu

Pyrinnön koripallojaosto käynnistää tiistaista 4.9. alkaen Rempparyhmän loukkaantuneille ja toipuville pelaajille. Rempparyhmässä harjoitellaan viikoittain fysioterapeutin johdolla ja sieltä pelaajat saavat vinkkejä millaisia harjoitteita he voivat tehdä pitääkseen kuntoaan yllä ja toipuakseen mahdollisimman nopeasti takaisin pelikuntoon. Rempparyhmä on osallistujille ilmainen.

Rempparyhmää vetää fysioterapeuttimme Anna Lackman. Ryhmä kokoontuu
tiistaisin klo 19.00-20.30 Aleksanterin koululla
Anna vetää tiistaina harjoituksen, jossa kukin saa samalla ohjeet seuraavan viikon omatoimiseen harjoitteluun.  Koska kyse on siis harjoituksesta, ei vastaanotosta, pelaajalla pitää olla tieto mistä vammasta on kysymys (joko lääkärin tai fysioterapeutin diagnosoima).

Jos pelaajalla ei tietoa mikä vaiva kyseessä, kannattaa varata aika Annan Fyssariklinikalle (josta alla).

Rempparyhmään osallistuminen edellyttää kykyä harjoitella keskittyneesti ja itsenäisesti, joten varsinainen kohderyhmä on B+C juniorit, nuoremmat vain harkiten, ensin oman valmentajan ja sitten Annan kanssa sopien. A-ikäiset ovat tervetulleita mukaan, jollei vastaavaa tukea ole oman joukkueen puolesta järjestettävissä.

Rempparyhmä on osa Pyrinnön ”Käytännön toimia urheiluvammojen ennaltaehkäisyyn ja kuntoutumiseen”-ohjelmaa, josta voit lukea lisää tästä viime talvena julkaistusta jutusta:
http://tampereenpyrinto.fi/koripallo/2018/04/10/kaytannon-toimia-urheiluvammojen-ennaltaehkaisyyn-ja-kuntoutukseen/

***

Fyssariklinikka jatkuu 4.9.

Anna Lackmanin pitämä fyssariklinikka jatkuu tiistaista 4.9. alkaen.

Fyssariklinikan ajanvaraus löytyy Hobbydeedista nimellä ”Fysioterapiaklinikka”
Matalan kynnyksen edullisia (10€/15 min) aikoja voi varata
tiistaisin Tammelan koululle klo 17.00-18.15
Jos ko. ajankohta ei sovi, kannattaa sopia vastaanotto Annan kanssa suoraan:
anna.lackman@gmail.com  tai puh. 0451261573

Fysioterapiaklinikka tarjoaa Pyrinnön koripalloilijoille ensikontaktin terveydenhuoltoon mm. rasituskipujen tai urheiluvammojen kanssa. Klinikan tarkoitus on madaltaa kynnystä avun hakemiseen tuomalla fysioterapeutin palvelut mahdollisimman lähelle urheilijaa. Tavoitteena on tukea seuraa ja valmentajia terveiden urheilijoiden kasvattamisessa.

Klinikkatoiminnalla halutaan varmistaa, että pelaaja pääsee tapaamaan fysioterapeuttia tarpeen vaatiessa lyhyelläkin varoitusajalla. Klinikalla fysioterapeutti arvioi tilanteen, antaa ohjeet kuntoutukseen sekä tarvittaessa ohjaa urheilijan kattavampaan hoitoon fysioterapeutille, lääkärille tai muulle ammattilaiselle.

Anna Lackman
puh. 045 1261573
anna.lackman@gmail.com

cof