MIEHET 4.DIVISIOONA

Pyrsä

Yht.henkilö:
Jussi Pärssinen 040-167 0803

jussi.parssinen(at)gmail.com

Pyrsän Facebook-sivut

p_logo_p


PYRSÄN YHTEISTYÖKUMPPANIT KAUDELLA 2015-2016

Leijonat

ice-power-logo_rgb300dpi


Pyrsän pelit kaudella 2015-2016

Otteluraportit ovat luettavissa joukkueen Facebook-sivuilta


Pyrsä ja Urheiluhieroja Leijonat yhteistyöhön kaudelle 2015-2016

Alkukausi on ollut sarjatasoaan viime vuodesta nostaneelle Pyrsälle odotetun vaikea ja joukkue on oikeanlaisen rentouden ja peli-ilon löytämiseksi solminut torstaina 19.11. koko kauden kestävän yhteistyösopimuksen Urheiluhieroja Leijonien kanssa. Kumppanuuden tavoitteena on pelaajien suorituskyvyn parantamisen lisäksi edistää otteluiden jälkeistä palautumista, ennaltaehkäistä vammoja sekä olla osana loukkaantuneiden pelaajien kuntoutusta ja nopeuttaa heidän paluutaan pelikentille.

Syntyneen sopimuksen myötä halutaan hemmotella myöskin Pyrsän uurastukseen yhä uskovia faneja. Pyrsän Facebook-sivujen sadannen tykkäyksen jälkeen arvotaan Urheiluhieroja Leijonien 30 min hierontalahjakortti kaikkien tykkääjien kesken. Kannattaa siis käydä tsekkaamassa tilanne ja tykkäämässä, sillä tätä kirjoittaessa oltiin enää vain muutamaa tykkäystä vailla tavoitteesta. Palkinnon voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

Kokoonpanoltaan viime vuosien aikana voimakkaasti muuttunut ja jatkuvasti kansainvälistyvä Pyrsä jatkaa pelejä ja valmentaja Jussi Pärssisen mukaan joukkueen tavoitteena on kevääseen mennessä saada tarpeeksi voittoja tilille sarjapaikan säilyttämiseksi.

Urheiluhieroja Leijonien Toni Koskiluhta toivottaa kumppanuuden myötä koko Pyrsän joukkueen valmennus- ja huoltotiimeineen tervetulleeksi hierontaan, unohtamatta tietenkään joukkueen uskollisia faneja. Toni haluaa nähdä hieronnassa saavutettavaa tulosta myös pelikentällä eli sopivaa rentoutta reenaukseen ja sitä kautta peleihin.

Lisätietoa Urheiluhieroja Leijonista:
http://www.urheiluhierojaleijonat.fi/
http://www.facebook.com/urheiluhierojaleijonat/


Pyrsä nousee III-divisioonaan

Vahvasti viime kautensa päättänyt Pyrsä nousee kaudeksi 2015-2016 pelaamaan miesten läntisen alueen III-divisioonaa. Pyrsä kiittää lämpimästi kaikkia tukijoitaan.

Tulevalle kaudelle Pyrsä on muutaman avainpelaajan menetystä paikkaamaan tehnyt jo uusia pelaajasopimuksia. Kesän harjoituksissa joukkue on kyennyt hyödyntämään ison seuran etuja ja harjoitellut A-poikien haastajaryhmän kanssa maan huippuvalmentajien johdolla. Tuleva kausi tulee varmasti olemaan haasteellinen, mutta luottavaisin mielin käydään kohti syksyä ja alkavaa kautta.

Tammelassa nähdään lokakuussa!


Pyrsä – PisTa 52 – 51
29.3.2015 klo 18.30 Tammela

Runkosarjan viimeisessä pelissä ei ollut enää panosta sarjataulukossa sijoittumisen kannalta ja se taisi näkyä molempien joukkueiden otteissa. Pyrsä on yleensä tullut otteluihin hyvällä sykkeellä ja aiheuttanut kovalla temmolla ongelmia vasta verryttelemässä oleville vastustajille. Tällä kerralla tilanne oli kuitenkin toinen. Ottelun ensimmäisessä erässä tahtipuikkoa heilutti Pispalan Tarmo ja varsinkin hyvällä pelipäällä ollut Tero Taubert (16) oli tehokas ottelun ensimmäisellä puoliskolla.

Pyrsä sekoili hyökkäyspäässä jotakin vapaamuotoista slow-flow-offencea ja sortui helppoihin pallonmenetyksiin lukuisilla huolimattomilla syötöillä eikä joukkue tuntunut saavan palloa sukkaan hyvistäkään heittopaikoista. Pispalan paikkapuolustus puri varsin hyvin, kun kotijoukkueella ei ollut Tuomelan Lauria (28) lukuun ottamatta mikään erityinen heittopäivä. Lauri nakkasi pelissä kolme kovaa kolmen pisteen heittoa ja kannatteli jälleen koko joukkuetta, mutta halusi tällä kerralla palkita koko joukkueen intensiivisestä puolustuspelaamisesta Pizzeria&Kebab Koikkarin lahjakortilla. Kauden tärkeimpien otteluiden ollessa vielä edessä, on pizzan syönti siirretty suosiolla myöhemmin keväällä järjestettäviin joukkueen kauden päättäjäisiin.

Silloin kun hyökkäys takeltelee on onnistuttava puolustuksessa, mikäli haluaa pysyä mukana taistelussa. Vaikka tämä kauden kahden viimeisen ottelun kenraaliharjoitus meni hyökkäyksen osalta hieman puihin, niin puolustuksellisesti Pyrsä kykeni alkua lukuun ottamatta pitämään yllä hyvää intensiteettiä ja säilyttämään jonkinlaisen pelihuumorin eikä Pispalan kolleille korin tekeminen tuntunut olevan kovinkaan paljoa helpompaa. Esimerkillistä tsemppiä osoittivat varsinkin Tauno ja Lauri syöksymällä läpi ottelun jokaiseen irtopalloon, eikä muutaman heikomman suorituksen annettu lannistaa joukkueen peli-iloa.

Ensimmäinen erä meni Pyrsän osalta keskittymisen kasaamiseen, mutta toisen ja kolmannen erän pisteet riittivät tänään Pyrsälle lopulta, PisTan viimeisen erän kovasta kiristä huolimatta, niukkaan yhden pisteen voittoon.

Runkosarja on siis pelattu ja Pyrsä kiittää jo tässä vaiheessa kautta kaikkia tukijoita ja kannustajia. Nyt on muutama viikko aikaa vielä treenata sillä seuraavat kaksi ottelua ovat Pyrsän tämän kauden tärkeimmät. Siinä ratkaistaan nouseeko Pyrsä III-divisioonaan jo ensi kaudeksi vai jatkaako vielä yhden kauden IV-divisioonassa. Karsintaottelut pelataan kaksivaiheisena ottelusarjana ja Pyrsän tuleva vastus ratkeaa, kun A-lohkon viimeinen peli on pelattu ja tiedetään millä joukkueilla on nousuhaluja. Ainakin Jussi ja Juho lupasivat antaa playoffparran kasvaa, joten kannattaa tulla huhtikuun lopulla katsomaan, kasvavatko nämä Tammelan jameshardenit haasteiden vaatimiin mittoihin ja alkaako se kadoksissa ollut heittokin kulkea, kun panokset peleissä kovenevat


Otteluraportti: Morbid All-Stars – Pyrsä 62 – 70
21.3.2015 klo 15.30 Pohjois-Hervannan koulu

Keväisen aurinkoisena lauantai-iltapäivänä nähtiin Pohjois-Hervannan koululla kova vääntö Morbid All-Starsin ja Pyrsän välillä. Viime vuoden ennätysrumalukemainen ottelu päättyi tällä kerralla vieraiden kahdeksan pisteen voittoon. Voitolla Pyrsä varmisti kakkostilan kuluvan kauden miesten läntisen alueen IV-divisioonan B-lohkossa, mikä sarjamääräysten mukaan tarkoittaa pääsyä kaksivaiheiseen karsintaottelusarjaan A-lohkon kakkosta vastaan lähitulevaisuudessa. Näissä kahden ottelun yhteistulos ratkaisee, kumpi joukkue nousee ensi kaudelle III-divisioonaan. Pyrsähän ilmoitti jo Pyrinnön tämän kauden kausijulkaisussa sarjanousun olevan joukkueen kahden vuoden tavoite ja vaikka tavoitteen asettelusta on vasta yksi kausi kulunut, on sarjanousun saavuttaminen täysin mahdollista jo tämän kauden päätteeksi. Saamme siis nähdä mielenkiintoisen ja jännittävän huipennuksen Pyrsän tälle kaudelle.

Itse ottelu oli toista erää lukuun ottamatta varsin tasainen. Toisessa erässä (9-22) Pyrsä onnistui repäisemään ottelun loppuun asti kestäneen johtoaseman erityisesti Taunon, Laurin ja Juhon onnistuneilla kolmen pisteen heitoilla. Lisäksi Lauri ja Rain tekivät erässä seitsemän pistettä mieheen. Kaukoheitot menivät tänään tasan, joten Pyrsän vahvempi lähipeli ja tätä kautta saatujen vapaaheittojen upotus riitti tänään korjaamaan tärkeät kaksi pistettä Pyrsälle. Pyrsän ja koko ottelun vakuuttavimmat pistelukemat latoi tauluun Lauri Tuomela (31p.), joka on myös hänen tämän kauden piste-ennätyksensä. Rain Soovik (19p.) onnistui myös mainiosti.

Molemmilta joukkueilta puuttui joitakin avainpelaajia omasta kokoonpanostaan, mutta Pyrsä vaikutti sopeutuvan hieman paremmin tähän haasteeseen. Pyrsällä oli peliin lähtiessä painotettu levypallopelin tärkeyttä ja osittain tämä onnistuikin. Välillä oltiin kummallisen haluttomia ottamaan palloa ja näistä haparoinneista varsin Morbidin tämän päivän paras pistemies Robert Perttilä (23p.) pääsi nopeilla hyökkäyksillä rankaisemaan vierasta. Muutoin Pyrsä sai puolustettua Morbidin välillä liikkuvatkin screenhyökkäykset lähes tuloksettomiksi, eikä Morbid saanut perinteisesti kovaa heittopeliänsä kulkemaan missään vaiheessa toivomallaan tavalla. Pelissä saatujen puujalkojen ja kuhmujen perusteella voidaan todeta tuomarilinjan olleen tänään melko salliva, mutta molemmille joukkueille ehdottoman tasapuolinen. Tällejä tuli ja niitä annettiin ja molemmilta joukkueilta saadun palautteen mukaan peli oli rehti ja fyysinen kamppailu.

Pyrsälle sarjataulukon kannalta merkityksetön kauden viimeinen ottelu pelataan kotona Tammelassa viikon päästä sunnuntaina 29.3.2015 klo 18.30. Peli on kuitenkin tärkeä kenraaliharjoitus koko kauden päättäviin karsintaotteluihin, johon vastus selvinnee lähiaikoina, joten kannattaa seurata joukkueen tapahtumia Facebookissa tai Tampereen Pyrinnön kotisivuilla.


Otteluraportti: Pyrsä – Haka-Basket 58 – 56
(18-11, 16-17, 9-17, 15-11)
15.3.2015 klo 20.00 Tammela

Voitto se on kahden pisteen voittokin.

Nihkeää, mutta voittoisaa. Tämä sopinee kuvaukseksi Pyrsän sunnuntai-illan pelistä, jossa vierailija Haka-Basket kaatui kahdella pisteellä.

Koskilaiset pistivät Pyrsän ahtaalle kun kotijoukkueen hyökkäyspeli toimi vain hetkittäin. Ottelun alussa Pyrsä juoksi taululle nopeasti 8-0-lukemat ja ero pysyi useammassa pisteessä ottelun ensimmäisen puoliskon vaikka vieraat voittivatkin toisen erän niukasti. Kolmas erä oli Pyrsälle kuitenkin vaikea: ensimmäinen pelitilannekori vasta viiden minuutin pelailun jälkeen ja vieraille ansaittu erävoitto.

Viimeisessä erässä Pyrsältä löytyi sen verran tahtoa ja uskoa omaan tekemiseen, että pistetili karttui sarjataulukossa taas kahdella pisteellä. Tutut miehet kunnostautuivat korintekijöinä: Lauri (19), Juuso (17) ja Olli (10) keräsivät suurimmat pistesaaliit. Lauri näin olleen sieppasi itselleen ottelusta ansaitusti ”Pyrsän nälkäisimmän pelaajan” lahjakortin Pizzeria&Kebab Koikkariin. Onnea Laurille!

Haka-Basket puolusti tunnollisesti ja pelasi hyökkäyspäässäkin paikoin näyttäviä kuvioita. Sarjanousijalla on hyvät mahdollisuudet säilyttää sarjapaikkansa.

Pyrsä puolestaan jatkaa lohkokakkosena, eroa seuraavina tasapistein oleviin Viialaan, Vehmaisten Urheilijoihin ja PisTaan on nyt neljä pistettä. Pelejä on jäljellä enää kaksi – seuraavaksi Pyrsä kohtaa Morbid All-Starsin ensi lauantaina Hervannassa.


Otteluraportti: ERP Basket Club – Pyrsä 59 – 85
5.3.2015 klo 17.30 Tampereen Normaalikoulu

Hiihtolomatauko päättyi Normaalikoulun palloilusalissa Pyrsälle voitokkaissa merkeissä. Tällä kerralla voitto tuotiin kotiin ERP Basket Clubin kustannuksella. Pyrsä lähti peliin vain yhdellä vaihtopelaajalla, mutta nuorekkaalla joukkueella riitti silti jalkoja koko pelin ajan. Vieraiden raju rynnistys ottelun alussa oli kotijoukkueelle liikaa Pyrsän juostessa taululle selkeät lukemat (10-31) jo ensimmäisellä neljänneksellä. Tällä kaudella ERPpiä vastaan ensimmäistä otteluaan pelannut Rain yllätti kotijoukkueen totaalisesti liukkailla liikkeillään ja voimakkailla korille ajoilla.

Intensiteetti ottelussa luonnollisesti laski aika lailla alun jälkeen ja seuraavat erät pelailtiinkin vain muutaman pisteen marginaalilla. Ainoa miinusmerkki Pyrsälle illan ottelusta tuli jälleen virhekontrollista. Kahdelle pelaajalle kertyi neljä virhettä, mutta onneksemme ei ollut tarvetta pelata sekuntiakaan ilman vaihtomiestä saati sitten vajaalla miehityksellä. Kokenut tuomarikaksikko piti pelin hyppysissään ja jakoi oikeutta tasapuolisesti. Rehdin taiston jälkeen tilastosarakkeiden yläpäästä löytyy jälleen tuttuja nimiä. Vähintään kaksikymmentä pistettä mieheen tykittivät tänään Juuso (23p.), Lauri (23p.) ja Rain (20p.).


Otteluraportti: Pyrsä – Ahjola  60 – 66
15.2.2015  klo 18.00 Tammela

Ottelu oli tasaista vääntöä, kuten ennalta oli aavistettavissa eikä kumpikaan joukkue ei päästänyt toista helpolla. Fyysisessä taistossa tuomarikaksikko jakeli runsaasti virheitä molemmille joukkueille. Koriero pysyi läpi ottelun pienenä ja kumpikin joukkue johti peliä vuorollaan, tilanteiden vaihdellessa useaan otteeseen. Toisen oli kuitenkin pakko taipua ja tällä kerralla Pyrsä joutui myöntämään Ahjolan paremmaksi. Lukemat ottelun jälkeen taululla olivat 60 – 66. Tasaisen ottelun kulmakiviä olivat tänään ainakin vapaaheitot, mistä Ahjola teki peräti 18 pistettä ja niistä 8 viimeisellä neljänneksellä sekä joukkuepuolustus, joka vierailla oli aavistuksen verran tiukempi. Hyökkäyspäässä Ahjola oli kuuden pisteen verran tehokkaampi ja he hallitsivat hitusen kookkaammalla joukkueellaan korinauspeliä, mikä osittain johtui Pyrsän levypallopelin pehmeydestä.

Lauri Tuomela kannatteli kotijoukkuetta jälleen parhaansa mukaan saalistaen illan komeimman pistesaaliin (23p.), mutta kun vastustajalta löytyi ratkaisukykyä useammalta pelaajalta, jäi Laurille tästä illasta käteen ainoastaan maistuva ”Pyrsän nälkäisimmän pelaajan” lahjakortti Pizzeria&Kebab KoikkariinPyrsä ei aivan saanut omaa hyökkäyspeliään kulkemaan toivotulla tavalla ja kun kaukoheitotkaan eivät uponneet, niin ei voi kuin nöyrästi myöntää vastustajan olleen tällä kerralla parempi. Ottelu oli kaikin puolin viihdyttävä ja edusti epäilemättä läntisen alueen 4-divisioonan parasta koripalloa. Tappio kirvelee aina, mutta kausi on vielä kesken ja tästä saadaan paljon oppimateriaalia tuleviin harjoituksiin. Ojasta noustaan…


Otteluraportti: Viialan Viri – Pyrsä 50 – 77

8.2.2015 klo 19.45 Toijalan monitoimitalo

Sunnuntain Korisliigan TV-ottelut eivät valitettavasti olleet Pyrinnölle voittoisia eikä mielenkiinnoltaan ihan TV-klassikoksi olisi noussut myöhäisillassa pelattu ViiVi – Pyrsä ottelukaan. Pyrsän antaman ensimmäisen erän shokkihoidon jälkeen kotijoukkue ViiVin pelaajien mielialat roikkuivat lähes yhtä apeana ja alhaalla kuin Toijalan monitoimitalon korirenkaat. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista päättyi ViiVin voittoihin, mutta nyt osat vaihtuivat, kun Pyrsä karisti epäselvyydet ottelun voittajasta jo ottelun ensimmäisellä neljänneksellä rykäisemällä taululle lukemat 9-24 ja heiluttamalla tahtipuikkoa vakaasti kentän molemmissa päissä. Vetreällä jalalla pelannut nousuvireinen Pyrsä aiheutti vastustajalle runsaasti pallonmenetyksiä, juoksi kotijoukkueen seisovan paikkapuolustuksen kumoon ja oli pelissään selvästi aloitteellisempi. Jo kahdeksannen perättäisen voittonsa saalistanut Pyrsä haki Toijalasta tärkeät sarjapisteet kotiin, mikä olikin joukkueen tärkein tavoite koko ottelussa.

Illan komeimmasta pistesaaliista vastasi ViiVin aina varma Henri Kallio (26p.), joka teki siis yli puolet kotijoukkueen pisteistä. Leveämmällä pelaajamateriaalilla pelanneen Pyrsän onnistujia olivat Rain (18p.), Olli (16p.), Lauri (16p.) ja Juuso (10p.). Loppupelin ollessa enemmän tai vähemmän pelailua illan muuten lässähtänyttä tunnelmaa piristi parhaiten Taunon 3p heitto omalta puolustusalueelta sekä Ollin komea donkki läpiajon päätteeksi.

Seuraava Pyrsän ottelu pelataan sunnuntaina 15.2. klo 20.00 ja se onkin asetelmiltaan kuluvan kauden kutkuttavin, sillä sarjassa nyt toiseksi nousseen Pyrsän vieraaksi Tammelan koripallopyhättöön saapuu sarjaa johtava Ahjola. Molemmat joukkueet ovat olleet viime aikoina kovassa iskussa. Pyrsän voittoputki on 8 pelin mittainen ja Ahjola on vastaavasti voittanut 7 edellistä otteluaan. Sunnuntaina siis nähdään mitä tapahtuu, kun vastustamaton voima kohtaa läpäisemättömän esteen. Kaiken järjen mukaan jonkin on annettava periksi, ettei luonnonlait mene aivan sekaisin. Kannattaa tulla katsomaan!


Otteluraportti: PisTa – Pyrsä 57 – 66

3.2.2015 klo 20.15 Hervannan Vapaa-aikatalo

Hervannassa nähtiin osittain tiukkaa taistelua ja kovaa IV-divarin korista. Kauden ensikohtaaminen Pispalan Tarmoa vastaan ja lopputulokseksi Pyrsälle 9 pisteen vierasvoitto. Pispalan miehiltä löytyi hyvin kokoa joukkueesta muutaman ison kaverin myötä ja iän tuoma kokemus näkyi miehistä.

Ottelu lähti käyntiin vauhdikkaasti ja samalla kun PisTa vielä ”lämmitteli”, Pyrsä iski nopeilla hyökkäyksillä helpot pisteet tauluun. Ensimmäinen erä oli hyvää peliä Pyrsältä kentän molemmissa päissä. Puolustuksessa saatiin riistoja ja hyökkäyspäässä helppoja koreja. Erä päättyi Pyrsän johdossa (11-17). Toiseen erään ei löytynyt heti samanlaista tempoa ja muutama helppo korintekopaikka jäi käyttämättä. Puolustus oli kovaa kummassakin päässä ja pisteet jäi toisen erän osalta melko vähäisiksi. PisTalla upposi heitto hyvin ja kotijoukkue sai kurottua erän päätteeksi eron vain kolmen pisteen päähän.

Kolmanteen erään Pyrsä sai liikettä hyökkäyspäähän ja luotua hyvin korintekopaikkoja. PisTan paikkapuolustus oli helposti murrettavissa nopeilla syötöillä korille johtaviin leikkauksiin ja terävillä ajoilla korille. Muutama ilmainen kori saatiin myös nopeista takaovista. Pisteitä Pyrsä sai tehtyä eniten kolmannen erän aikana hyvällä hyökkäyspään pelillä. Puolustus oli Pyrsältä läpi pelin todella hyvää. Vaikkakin PisTa rakensi paljon screenejä hyökkäyspäässä, sai Pyrsä screenien vaihdoilla hyvin estettyä korille johtaneet ajot. Virheitä pelissä tuli runsaasti ja vapariviivalla käytiin muutamia kertoja. Neljänteen erään lähdettiin 7 pisteen johtoasemasta ja Pyrsä sai pidettyä otteen pelistä loppuun saakka. Pisteitä ei kummallekaan joukkueelle kertynyt runsaasti kovan puolustuksen takia.

Kaksinumeroisiin pisteisiin ylsivät tänään Juuso, Lauri ja Olli. Viikon sisällä Pyrsällä on kolme peliä tiedossa, joista tämä oli toinen. Muutamat treenitkin olisi tiedossa, joten joukkueen senioriosaston olisi hyvä ottaa kaikki mahdolliset aseet käyttöön aina foam rollereista ja hieronnoista jopa omatoimiseen venyttelyyn asti. Näin on varmasti taattu Pyrsän voitto seuraavassa pelissä Toijalan monitoimitalolla sunnuntaina 8.2.2015 klo 19.45.


Otteluraportti: Pyrsä – VehU 84 – 64

1.2.2015 klo 19.30 Tammela

Sunnuntaina nähtiin Tammelassa jälleen vauhdikasta miesten koripalloa ja vauhdinpitäjänä illan huipentaneessa IV-divisioonan ottelussa oli kotijoukkue Pyrsä. 20 pisteen kotivoitto tuntuu hyvältä varsinkin, kun vastassa oli vielä syksyllä pelaajapulasta kärsineen Pyrsän löylyttänyt Vehmaisten Urheilijat. Osat vaihtuivat tällä kerralla siinäkin mielessä, kun VehU:n alkuaankin pieni joukkue harveni ottelun aikana vieraiden virhetilin täyttymisen sekä yhden pelaajan valitettavan loukkaantumisen myötä. Pyrsän huoltojoukoilla mukana kulkevasta Koivu Apteekin EA-laukusta saadun pikaisen ensiavun ja parketin pesun jälkeen kiihkeä ottelu pääsi kuitenkin jatkumaan.

Pyrsä hallitsi peliä alusta alkaen ja voitti lopulta jokaisen pelatun erän, vaikka toisen jakson alkuun VehU saikin aikaan hyvän runin ja jopa tasoitti ottelun hetkellisesti. Pyrsän nopeat laiturit olivat tänään kuitenkin liian nopeita ja vastustaja pakotettiin juoksemaan koko rahan edestä. VehU:n vaarallisena tunnettu hyökkäys jäi liiaksi illan korkeimman pistesaldon saalistaneen Henrik Ahosen (27) harteille, kun muu joukkue ei kyennyt läpäisemään Pyrsän liikkuvaa ja intensiivistä puolustusta.

”Pyrsän nälkäisimpänä pelaajana” Pizzeria&Kebab Koikkarin lahjakortilla palkittiin 23 pistettä mieheen nautiskelleet Juuso Heljo sekä Rain Soovik. Tehokaksikkoa tasaisesti säestänyt vaihtopenkki toi jatkuvasti uutta energiaa kentälle ja kotijoukkue kykeni pitämään tempoa yllä täydet 60 minuuttia. Vaihtopenkillä otettu ”pyrintöläinen taikajuoma” (kts. kuvaraportti ottelusta Pyrsän Facebook-sivuilta) vahvisti etenkin korinaluspeliä ja vastustaja suljettiin ajoittain levypalloista niin tehokkaasti, että piti oikein pyytää joku pyrsäläinen hakemaan parketilla paikallaan pomppinutta palloa.

Sarjataulukossa tilanne on nyt kuuden kärkijoukkueen osalta kutkuttava ja ero ensimmäisen ja kuudennen välillä on vain kaksi pistettä. Sopivasti ristiin pelaamalla on millä tahansa joukkueella mahdollisuus voittaa koko sarja. Pyrsä on kuuden ottelun voittoputken siivittämänä kiilaamassa itseään kohti divisioonan terävintä kärkeä ja loppukaudesta vaikuttaa olevan tulossa varsin mielenkiintoinen.


Otteluraportti: Salikarhut – Pyrsä 61-78

22.1.2015 Lielahden koulu

Pyrsän voittoputki jatkui Raholan Pyrkivän nelosdivarijoukkueen Salikarhujen kustannuksella. Ei välttämättä kauden kaunein voitto, mutta voitto joka tapauksessa.

Ottelun alussa peli oli molemmin puolin herrasmieskorista, vaikkei tuomarikaksikko sitä huomannutkaan. Ärhäkällä asenteella varustetut viheltäjät saivat molemmat joukkueet toiseen jaksoon mennessä kuumiamaan, vaikka tavoite linjanvedossa oli varmasti toinen. No, kaikesta oppii. Erityisesti tuomarilinjasta sai nauttia Tauno, jonka virhetili täyttyi sekä tavallisista että puhutuista.

Pyrsä osoitti kuitenkin mielen lujuutta keräämällä rivinsä ja marssimalla lopulta selvään voittoon. Illan näkyvimmät onnistujat olivat kauden piste-ennätyksensä tehneet Rain (22) ja Olli (20) sekä myöskin Lauri (17) ja Aden (9). Varsinkin Ollin kaksi kolmosta viimeisessä erässä kohahduttivat torstai-illan huumasta nauttinutta yleisöä.

Lielahden ahtaassa salissa ei omaa hyökkäyssuunnitelmaa onnistuttu kunnolla toteuttamaan, mutta tällä kertaa voitto otettiin perusasioilla. Hyvä puolustus ja syöttöpelin terävöittäminen ratkaisevilla hetkillä.


Otteluraportti: Pyrsä – YPa 73 – 50
18.1.2015 Tammela 19.30

Pyrsä avasi vuoden 2015 voitokkaasti kukistamalla kotipelissään Tammelan korispyhätössä YPan melko selkein numeroin 73 – 50. Syyskaudella lukumääräisesti pientä Pyrsää kiusanneet loukkaantumiset olivat haaste iskukykyisen joukkueen kasaamiselle. Kansainvälisten pelaajamarkkinoiden ja sitkeän uurastuksen kautta pelaajatilanne näyttää kuitenkin parantuneen. Vaikka Pyrsällä on edelleen kolme pelaajaa sairastuvalla, nähtiin eilen pelanneessa kokoonpanossa 8 miestä. Ensimmäistä kertaa Pyrsän peliasussa esiintyi Rain Soovik, joka toi kentälle aimo annoksen nopeutta ja taitoa. ”Raikku” istuukin nuorekkaaseen tiimiin todella hyvin ja on kentällä vaarallinen kuin huulipuna paidankauluksessa.

Ylöjärveläisillä on ollut takanaan hankala alkukausi, joka alkoi lokakuussa tappiolla Pyrsää vastaan. Tänään Pyrsää vastaan marssi Ypan kymmenmiehinen, kokenut ja varmasti divisioonan isokokoisin joukkue. Ottelu kääntyi kuitenkin kotijoukkueen eduksi, kun Pyrsä kykeni vastaamaan vastustajan pituusylivoimaan hyödyntämällä nopeuttaan, pakottamalla vastustaja aggressiivisella puolustuksella vaikeisiin heittoyrityksiin sekä lukuisiin pallonmenetyksiin.

Vieläkään ei Pyrsän hyökkäyskonsepti ole valmis, mutta harjoitusten määrällinen ja laadullinen lisääminen tähtääkin siihen joukkue tulee olemaan loppukaudesta mahdollisimman kovassa iskussa. Valmentajakaksikkomme istuutuu jo huomenna salaiseen sotahuoneeseen karttapöytien ääreen ja alkaa sorvaamaan suunnitelmaa voittoputken jatkamiseksi.

”Pyrsän nälkäisimpänä pelaajana” lahjakortilla Pizzeria&Kebab Koikkariin palkittiin neljättä kertaa tällä kaudella Lauri Tuomela (24), joka pelasi tasaisen varmasti tehden joka jaksolla kuusi pistettä. Kaksinumeroisiin pisteisiin ylsi myöskin Juuso (11). Pyrsän tehokaksikkoa säestivät mukavasti onnistumisillaan myös Jussi (9), Olli (9) ja Rain (9).


Otteluraportti: Pyrsä – Morbid All-Stars  65 – 58
14.12.2014 Tammela 18.00

Ennen joulutaukoa Pyrsä lähti viimeisen kerran tutussa kotisalissa mittelemään sarjataulukossa toisena olevaa Morbid All-Starsia vastaan. Vastustajan tiedettiin olevan kovassa iskussa ja yksi pelaaja oli jo ennen ottelun alkua merkattu hyvin, sillä viime kohtaamisessa mies sai kentällä ihmeitä aikaan. Pyrsällä oli kokoonpanossa 8 pelaajaa, joten vaihtomiehiäkin riitti. Lauri sai kerättyä ottelussa pisteitä (20) ja palkittiin pelin jälkeen ”Pyrsän nälkäisimpänä pelaajana” lahjakortilla Pizzeria&Kebab Koikkariin.

Ensimmäinen erä lähti hyvin käyntiin ja oli melko tasaista erän mennessä Morbidille pistein 12-16. Vastustajat saatiin pidettyä kurissa eikä helppoja koreja annettu. Toiseen erään lähdettiin taistelemaan koreista ja Pyrsä vei erän komeasti pistein 23-10. Peli saatiin rullaamaan hyökkäyspäässä hyvin ja koreja saatiin helposti aikaiseksi. Puolustuspäässä Pyrsä teki kovaa työtä. Vastustajalta löytyi isoja miehiä sekä muutama kova heittäjä. Pyrsän onnistui kuitenkin pitää molemmat kurissa niin korin alta kuin kaarenkin takaa.

Kolmanteen erään lähdettiin Pyrsän pienoisesta johtoasemasta. Peliä rakennettiin samalla kaavalla ja paikkojakin syntyi, mutta silti onnistumisia ei tullut paljoa. Pyrsälle tuli joukkuevirheet täyteen jo erän puolessa välissä ja vastustaja pääsi vapaaheittoviivalle useaan otteeseen. Morbid vei kolmannen erän pistein 12-16 ja sai kurottua eroa kiinni 5 pisteeseen.

Neljänteen erään lähdettiin pelaamaan omaa peliä ja puolustamaan kovaa. Korin alla oli kovaa taistelua ja Olli sai erän alussa viidennen virheensä ja Antti tuli jatkamaan kovaa puolustusta ja sai myöhemmin itsekin viisi virhettä.

Pyrsä taisteli loppuun asti ja otti viimein voiton seitsemällä pisteellä. Pyrsällä oli erittäin hyvä asenne koko pelin aikana ja peli sujui joukkueena sekä yksilötasolla hyvin. Vastustajat saatiin hyvin pidettyä kurissa ja heidän paras pistemiehensä teki vain 11 pistettä. Puolustus on kehittynyt Pyrsällä hyvää vauhtia ja tästä on hyvä jatkaa.

Ensi vuoden puolella Pyrsä lähtee luonnollisesti tavoittelemaan jatkoa kolmen voiton mittaiselle putkelleen.


Otteluraportti: Haka-Basket – Pyrsä 61 – 75

7.12.2014 Valkeakosken liikuntahalli 16.45

Isänmaallisesti vietetyn viikonlopun päätteeksi Pyrsä lähti ”pelimatkalle” Valkeakoskelle, missä se kohtasi viime kauden miesten V-divisioonaa suvereenisti hallinneen ja sarjataulukossa tällä hetkellä toiseksi viimeisellä sijalla pelaavan Haka-Basketin. Haka-Basket antoikin Pyrsälle kelpo vastuksen pelaten pirteästi hyökkäyspäässä ja puolustaen tiiviisti. Pyrsä pystyi kuitenkin vastaamaan isäntien huutoon hyökkäämällä monipuolisesti sekä puolustamalla aggressiivisesti, mistä syystä vastustajalle tulikin tänään runsaasti pallonmenetyksiä.

Ottelu alkoi melko tasaisissa merkeissä ja puoliajalle mentiin Pyrsän johtaessa 32-35 (16-20, 16-15). Kolmannen jakson aikana Pyrsä nosti pelitempoa ja valkeakoskelaisilla oli vaikeuksia käyttämillään aikalisilläkään vastata tähän. Kolmas jakso kirjattiin Pyrsälle 13-24 ja viimeinen erä vaikutti olevan enää pelkkä muodollisuus. Haka-Basketin Tarvo Visnapuu kavensi tilannetta nopeasti peräjälkeen upotetuilla kolmella 3p heitoillaan ja joukkue yritti vielä viimeisillä minuuteilla rikkomalla saada itselleen pelitilannekoreja, mutta kiri ei aivan riittänyt tänään voittoon asti. Neljäs erä päättyi tasalukemiin 16-16 ja koko peli Pyrsälle 61-75.

Vastustajasta on sanottava, että Haka-Basket ei antanut periksi missään vaiheessa ottelua vaan taisteli sitkeästi loppuun asti ja käytti pelin aikana kaikki aikalisänsäkin saadakseen Pyrsän peliä sekaisin. Keinot loppuivat isänniltä kuitenkin kesken ja peli ratkesi tällä kerralla Pyrsän monipuolisuuteen korien teossa. Pyrsä onnistui joukkueena laajalla rintamalla ja joukkueen parhaimmistoa tänään olivat Juuso (17), Daniel (17), Vertti (14) ja Lauri (13). Joukkue kykeni viimeistelemään niin läheltä kuin kaukaakin sopeutuen vastustajan valitsemaan puolustustaktiikkaan. Pyrsä teki peräti 40% pisteistään kolmen pisteen heitoilla.


Otteluraportti: Pyrsä – ERP Basket Club 80 – 57

30.11.2014 Tammela 20.00

Pyrsällä oli edellisistä peleistä takanaan neljä perättäistä tappiota, joten peliin lähdettiin ensisijaisesti katkaisemaan tappioputkea. Tässä tavoitteessaan joukkue onnistui erinomaisesti. Loukkaantumisista kärsineen kotijoukkueen kokoonpanoon saatiin tänään seitsemän omaa pelaajaa sekä takamiesosastoa vahvistamaan Pyrinnön A-junioreiden Daniel Virtanen. Dansku pelasikin tänään mallikkaasti saalistaen 14 pistettä. Eniten pisteitä rohmusi jälleen kerran Lauri Tuomela (25), joka palkittiin perinteisesti pelin jälkeen ”Pyrsän nälkäisimpänä pelaajana” lahjakortilla Pizzeria&Kebab Koikkariin. Lisäksi kaksinumeroisiin pisteisiin kotijoukkueesta ylsi Vertti Kypärä (10).

Ensimmäinen erä oli tasainen ja tiukka, eikä kumpikaan joukkue ottanut pelistä vielä merkittävää johtoasemaa (15-13).

Toisessa erässä Pyrsä ohjasi pelin tempoa ja alkoi kuroa pienoista eroa vastustajaan. Pyrsä sai erässä muutaman yrityksen jälkeen heittopelinsä kulkemaan ja sai ensimmäiset onnistumisensa myös kaaren takaa. Erä Pyrsälle lukemin 19-12 ja puoliajalle mentiin Pyrsän johtaessa yhdeksällä pisteellä (34-25).

Kolmannessa erässä pelattiin jo aika lailla Pyrsän määräämässä tahdissa. Pallo liikkui ja heitot upposivat hyvillä prosenteilla. Vasta 3. erän loppupuolilla kentälle uskaltautunut selkävaivainen Jussi Pärssinen (9) käytti harvat peliminuuttinsa tehokkaasti ja antoi hyvän boostin vaihtopenkiltä. 3. erä jälleen Pyrsälle lukemin 26-17.

Neljännessä erässä vastustajilta alkoivat usko ja keinot pelin kääntämiseen hälvetä, mikä näkyi koko pelin intensiteetin laskuna. Pyrsän johtoasema ei horjunut missään vaiheessa ja viimeinen erä merkattiin kotijoukkueelle 20-15.

Kotivoitto Pyrsälle ja paluu voittojen tielle tänään siis lukemin 80-57. Kannustajien lisäksi Pyrsä tahtoo kiittää myös ottelun vauhdikkaimpia hetkiä ikuistanutta valokuvaaja Simo P. J. Ulvia.

Tsekkaa Simo P. J. Ulvin valokuvat pelistä Pyrsän Facebook-sivuilta.


Otteluraportti: Ahjola – Pyrsä 58 – 55

23.11.2014, klo 12:30, Saukkola

Parin viikon tauko edellisestä pelistä ja muutama lisäharjoitus tarkoitti Pyrsälle vain pientä kehitysaskeletta, mikä ei tänään aivan riittänyt voittoon asti. Ensimmäinen jakso mentiin Pyrsän komennossa, mutta toisella jaksolla Ahjola sai aikaan pienen runin ja kavensi tilanteen puoliajalle mentäessä yhteen pisteeseen. Kolmannella jaksolla Ahjolan putki jatkui ja Pyrsän hyökkäysvoiman kapeus alkoi kuluttaa joukkuetta. Emme saaneet hyökkäyspeliämme kääntymään tarpeeksi aggressiivisesti vastustajan koria kohti ja korien tekeminen jäi hieman liikaa vain kahden pelaajan varaan Laurin (20) ja Juuson (16) vastatessa pääosin Pyrsän pistetilin kartuttamisesta. Viimeisen neljänneksen Pyrsä taisteli jälleen voitokkaasti, mutta ihan ei kiri riittänyt tällä kerralla ja eroa joukkueiden välillä jäi lopulta vain vaivaiset kolme pistettä (9-19, 20-11, 19-12, 10-13).

Molemmat joukkueet heittivät pelissä viisi onnistunutta kolmen pisteen heittoa ja kun molemmilta onnistui sulkea oma korinalusta tiiviisti, jäi korinteko lähinnä keskimatkan heittojen varaan. Näistä paikoista varsinkin Ahjolan Jari Lehtola (20) käytti tilaisuutensa tehokkaasti.

Vain yhdellä vaihtomiehellä taistellut Pyrsä hoiti puolustuspään tehtävät kohtuullisesti vastustajan jäädessä vain 58 pisteeseen, mutta hyökkäyspäässä ei onnistumisia tullut riittävästi. Aggressiivisella puolustuksella pakotimme Ahjolassa nykyään pelaavista entisistä pyrsäläisistä vanhan kolmoslingon, Mölsän Panun, tyytymään tällä kerralla pelkkiin syöttöpisteisiin. Hokkasen Lauri sen sijaan rokotti Pyrsää ankarasti ja ensi kerralla lupaammekin ottaa Hokkasen erikoisvartiointiin. 🙂

Pyrsän alkukautta on leimannut ala-, ylä- ja keskiraajavammat, mutta toivottavasti jo seuraavaan peliin saadaan sairastuvalta muutama kaveri lisää. Vastustajalle joka tapauksessa sarjapisteet tällä kerralla paremman viimeistelyn vuoksi ja Pyrsälle tästä oppitunnista lisää virtaa seuraaviin treeneihin. Tämän päivän esityksen jälkeen voimme suunnata katseen eteenpäin ja todeta, että usko omaan tekemiseen säilyy vahvana ja nyt alkaa olla tulevat voitot jo riittävän hyvin pohjustettuja.


Otteluraportti: Pyrsä – ViiVi 63 – 67

9.11.2014, klo 19:00, Tammelan koulu

Pelin lähtökohdat olivat melko hyvät. Pyrsältä löytyi vielä viiden kenttäpelaajan lisäksi kolme pelaajaa penkiltä. Vastustajalta vaihtomiehet puuttuivatkin kokonaan. Tarkoituksena olikin hyödyntää tilannetta ja juosta nopeita sekä saada kolmiopeli rullaamaan. Ilmeisesti kuitenkin isänpäiväkakkua oli syöty hieman liikaa, eikä jalkoja riittänyt tarpeeksi nopeisiin hyökkäyksiin. Vastustajan hidastempoinen ja kävelevä peli taisi hieman tarttua meidänkin pelivauhtiin.

Alusta alkaen peli oli hyvin tasaista. Ensimmäinen puolisko pelistä eteni Pyrsän muutaman pisteen johdossa. Toisella puoliskolla taistelu jatkui tasaisena, mutta ViiVi sai kurottua eroa noin 10 pisteen verran. Vieraalla upposikin yllättävän hyvin tänään kaaren takaa.

Pyrsän puolustus koko pelin aikana oli melko hyvää ja levypalloista taisteltiin kohtuullisesti kummassakin päässä. Pyrsän hyökkäyspäässä oli ensimmäisellä puoliskolla hieman liikaa yksilösuorituksia, eikä peliä saatu rullaamaan kovin hyvin. Turhia hyökkäyspään menetyksiä tuli liikaa. Toisella puoliskolla peliin ei tullut suurempia muutoksia ja kokonaisuutena Pyrsän heikkous olikin tänään hyökkäyspään pelissä.

”Pyrsän nälkäisin pelaaja” oli tänään Lauri 19 pisteellä ja hänet palkittiin ottelun jälkeen lahjakortilla Pizzeria&Kebab Koikkariin. Laurin lisäksi myös Juusolla (17) ja Ollilla (11) oli positiivinen peliesitys. Isot onnittelut koko joukkueelta myöskin tänään 18 vuotta täyttäneelle Juholle!


Otteluraportti: Vehmaisten Urheilijat – Pyrsä 72 – 46

28.10.2014, klo 20.15, Linnainmaan Koulu

Pyrsä matkusti Vehmaisten Urheilijoiden kotiluolaan. Pelin lähtökohdat olivat haastavat Pyrsän puolesta, koska joukkueen pelaavassa kokoonpanossa oli vain 6 pelaajaa. Innostusta ja positiivista tunnetta joukkueen sisällä antoi uuden yhteistyökumppanin löytyminen tälle kaudelle. Tänään saimme kuulla, että Koivu Apteekki on liittynyt Pyrsän tukijoukkoihin. Hieno juttu!

Peli kulki ensimmäisen puoliskon vastustajan tahdissa. Vehmaisten Urheilijat pyörittivät omaa peliään hyvällä tempolla hyökkäyspäässä ja saivat Pyrsän puolustuksen vaikeuksiin. Varsinkin korin alta vastustaja pääsi nostamaan turhan vapaasti pisteitä. Kentällä jouduttiin ahkeroimaan suuria minuutteja vähäisten pelaajien lukumäärän vuoksi ja osittain tästäkin syystä nopeat hyökkäykset jäivät meidän puolesta vähäisiksi. Ero kasvoi ensimmäisellä puoliskolla yli 20 pisteeseen (45-21).

Kolmannessa erässä saimme oman pelin toimimaan. Koko erä meni selkeästi Pyrsän hallinnassa, niin puolustus-, kuin myös hyökkäyspäässä, vaikkakin Pyrsä menetti kolmannen erän puolessa välissä yhden pelaajan penkin puolelle. Kolmannen jakson Pyrsä vei nimiinsä lukemin 19-8.

Viimeinen erä taisteltiin viisikon voimin, ilman vaihtomiehiä, mutta se ei tällä kerralla riittänyt.

Voittojen tielle palataksemme, tarvitaan peleihin laajempi pelaajamateriaali. Nyt pelaajien määrää rajoittivat sairastapaukset ja muut henkilökohtaiset menot. Oma peli näyttää menneen aavistuksen eteenpäin ja näytti ajoittain toimivalta. Tästä on hyvä jatkaa ja ottaa opiksi!


Otteluraportti: Pyrsä – Salikarhut 50 – 56

26.10.2014 klo 19.30 Tammelan koulu

Puolella puristuksella ei pärjää. Se nyt vähintään tuli selväksi sunnuntai-iltana Tammelassa kun Salikarhut haki voiton pistein 50-56 (17-15, 8-21, 14-14, 11-6).

Ensimmäinen jakso oli melko tasainen. Toisella jaksolla Salikarhut laittoi peliin vauhtia ja alkoi repiä eroa, joka kolmannen jakson aikana kasvoi jo pariinkymmeneen pisteeseen.

Kotijoukkue sai ennen viimeistä taukoa kuitenkin juonesta kiinni, muutaman hyvän katkon käännöksineen ja viimeiselle jaksolle jäi sittenkin panosta. Aivan loppuun asti kiri ei riittänyt ja pisteet siis Raholaan.

Pelin kuva oli aikalailla siinä, että vieraat pistivät helpot heitot sisään ja juoksivat nopeita kun paikka tuli. Myös levypallo-osastolla vietettiin sinikeltaista iltaa. Pyrsälle puolestaan tuli helppoja syöttövirheitä ja välillä palloa ei saatu metristäkään sisään. Kaaren takaa onnistuivat vain Juuso ja Juho.

Pukukopissa oltiin yksimielisiä siitä, että matsi hävittiin ensimmäisellä puoliskolla. Tiistaina Linnainmaalla ei ole varaa aloittaa pelaamista vasta puolivälissä.


Otteluraportti: YPa – Pyrsä 34 – 67

6.10.2014 klo 20.45 Ylöjärven Urheilutalo

Ylöjärven urheilutalolla on erittäin hyvä sali, missä oli hyvät puitteet pelata läntisen alueen miesten IV-divisioonan kauden 2014-2015 avausottelu.

 Ottelu käynnistyi tasaisissa ja tunnustelevissa merkeissä, mutta melko pian Pyrsä otti ottelussa kuskin paikan ja toisella jaksolla piste-eroa alkoikin muodostua tasaiseen tahtiin. Kova ja agressiivinen puolustus jätti vastustajan toisella neljänneksellä vain neljään pisteeseen.

Ottelun toisella puoliskolla saatoimme reilun piste-eron turvin koeponnistaa uutta hyökkäystapaamme. Siinä oli luonnollisestikin kauden ensimmäisessä pelissä vähän hakemista eikä pelaajat aina löytäneet omia paikkojaan. Samoin oli tarpeettoman hätäisiä, pelitavan ulkopuolisia ratkaisuyrityksiä, mutta jo nyt oli nähtävissä uuden pelitavan tilaa tuova vaikutus ja suunnitelmallisten hyökkäysten potentiaali. Siinä missä vastustajan kuviot välillä sumputtuivat pahasti, oli Pyrsällä jatkuvasti tilaa monille erilaisille ratkaisuille.

Seuraavissa harjoituksissa tulemme jatkamaan perushyökkäyksen hiomista keskittyen erityisesti ajoituksiin sekä yksilökohtaisiin ratkaisuihin joukkuehyökkäyksen osana. Loukkaantuneiden listalla olevan Matin kuvaamasta videosta saatiin hyvää materiaalia jatkoanalyysiä varten.

Pyrsä on uusiutunut kovasti viime vuodesta ja tämän vuoden joukkue muodostettiin vanhan ja kapeaksi käyneen rungon ympärille siten, että ratkaisevat palaset loksahtivat kohdilleen vasta aivan kauden alkamisen kynnyksellä. Pelaamisen lisäksi Lauri Tuomela jatkaa Pyrsässä nyt pelaajavalmentajana, vaikka vielä syyskauden suorittaa asepalvelustaan.

Lauri näyttikin esimerkillään suuntaa muulle joukkueelle tehden YPa-pelissä joukkueen isoimmat pisteet (18). Pisteiden teossa kaksinumeroisiin lukuihin ylsivät myös Juuso Heljo (16) ja Olli Ahlstedt (11).

Mukava oli aloittaa kausi voitolla, mutta liikaan tyytyväisyyteen ei pidä sortua. Kausi on pitkä ja vastukset kovenevat varmasti jo seuraavalla kierroksella, kun kotipelissä vastaan asettuu Salikarhut.