UUTISET KAUDELTA 2008 - 2009

KAUDEN PÄÄTTEEKSI TAPPIO KY-KORIKSELLE (09.03.2009)

Varsin nuorella joukkueella pelannut Pyrintö2 hävisi kauden päätteeksi KY-Korikselle lukemin 59 - 82. Ottelun ensimmäisen neljänneksen kotijoukkue vei lukemin 16-13. Mutta sitten isot kauppatieteilijät siirtyivät paikkapuolustukseen ja silloin noin 20kg kevyemmät pikkupojat joutuivat toteamaan massan lain jälleen kerran. Enemmän kiloja omaava siirtää vähemmän kiloja omaavan esteen edestään ja näinhän se menee. Hetken harkittin jo maansiirtokoneen ottamista mukaan puolustukseen, mutta siitä ajatuksesta sitten luovuttiin.
Kotijoukkueella pelasi tälläkin kertaa kaksi kappaletta -94 syntyneitä poikia, joista Oskari Virtanen 9/1 pelasi ensimmäisen kerran joukkueessa kelpo suorituksella. Toinen junnu 201cm pitkä Johnny Laakkonen 4/6 paini varsin ennakkoluulottomasti korien läheisyydessä. Joukkueen paras pelaaja oli erinomaisessa vireessä ollut Ilari Kärkinen 14/7. Ile pelasi molemmissa päissä kenttää erittäin kovilla tehoilla. Muutenkin joukkueelle voi antaa ison kiitoksen hyvistä otteista.
Lauri Hautaniemi 8/3, Santeri Liljeberg 10/7, Juuse Montonen 8/5, Jussi Hämäläinen 3/7, Olli Ahlstedt 2/1, Jaakko Nylund 0/2.

PIRKKALAN KILOT LIIKAA PYRINNÖN KEVYILLE POJILLE (01.03.2009)

Miesten 2-divari alkaa olemaan päätöksessään pikapuoliin. Pakkopullaa haettiin Pirkkalasta, jossa paikalliset pingviinit eikun viriläiset käyttivät laajempaa painoindeksiä hyväksi ja nojailivat korinläheisyydessä ja viivan takaa tarkasti tähdäten helpon voiton lukemin 117 -79. Peli oli melkoisen leppoisa iltapäivätapahtuma, jossa ei kovinkaan railakkaasti pelattu, vaan enemmänkin kyseessä oli mukavaa liikuntaa. Kotijoukkueen ja ottelun hahmo oli Matti Seppänen 35 pisteellä.
Pyrintö2:n riveissä esiintyi kaksi -94 syntynyttä nuorempaa B-junioria, Severi Liljeberg 11/3 ja Johnny Laakkonen 8/6 tekivät aikuispuolella ensiesiintymisen hienosti. Pyrinnön pelaajat pelailivat ottelun läpi melko tasaisesti ja jopa ensimmäinen neljännes johdettiin 27 - 31. Sitten tuli noutaja.
Tommi Nieminen 16/6 johti peliä hyvin ja muut tukivat tasaisesti. Miikka Marttinen 10/7, Osku Heinonen 10/2, Jukka Räty 9/7, Santeri Liljeberg 9/0, Ilari Kärkinen 6/4, Olli Ahlstedt 0/1.
Kakkosdivari oli hyvä oheissarja junioreille, osa peleistä oli hyviä vääntöjä, osa taas ei. Parasta oli se, että pyöritimme peleissä yli 20 pelaajaa, joten kaikille saatiin hyvin pelejä.

Lihaksia ja luoteja Puisto-Emmauksesta, pisteet Namikalle (23.02.2009)

Miesten 2 divisioonassa TaNMKY voitti Pyrinnön selvästi 57-87 (31-40). Vaikka Pyrintö pyristeli prässipuolustuksilla ja kovilla yksilösuorituksilla ensimmäisen puoliajan kelvollisesti, tuli noutaja kolmannella neljänneksellä herranhuoneen sankarien revittyä peräti 12-35 erävoiton. Viimeinen neljännes oli enää muodollisuus. Kun Pyrintö jökötti Luther-paikassa (”tässä seison enkä muuta voi”) se pärjäsi taas jotenkuten.
Tosiasia oli, että Namika vei peliä lihaksilla. Se voitti hieman ehkä myös pituudessa, mutta ennen kaikkea kiloissa. Pyrintö joutui jokaiseen korinalustilanteeseen tekemään tuplaten töitä.
Lisäksi Namika pelasi paremmin joukkueena. Voittaaksemme meidän olisi pitänyt pystyä kompensoimaan kokoeroa taidolla ja joukkuepelillä.
Pyrintö oli kuitenkin täysin yksilösuoritusten varassa. Osku Heinonen tuli sairasvuoteelta ja tykitti joukkueemme ensimmäisen neljänneksen 16 pisteestä peräti 13. Pyrinnöltä ei löytynyt muita pelaajia jotka olisivat pääsääntöisesti voittaneet oman puolustajansa. Ja kun energia ei riittänyt pallottomaan pelaamiseen, ei mitään ollut tehtävissä.
Ajoittaisia väläyttelyjä saatiin Santeri Liljebergiltä, Juuse Montoselta ja pelin lopussa Ilari Kärkiseltä. Jussi Hämäläinenkin haastoi korille sisukkaasti.

Pyrintö: Osku Heinonen 18, Santeri Liljeberg 12, Jussi Hämäläinen 10, Juuse Montonen 10, Ilari Kärkinen 6 ja Tuomas Sukanen 3.
TaNMKY: Juho Koskinen 21, Tuomas Oravainen 18, Matti Heiskanen 10, Jyrki Perälä 10, Nico Nousiainen 8, Tuomas Siira 6, J-P Laurila 4, Juho Jaakkola 4, Mikko Mononen 3 ja Hannu Haanpää 3.


MORBID KAATUI HELPOSTI (16.02.2009)

Kauden leppoisin peli oli Tammelassa, kun TP2 kaatoi Morbidin lukemin 112 - 38. I neljännes päättyi lukemiin 26 - 2!! Tämä sarjapeli ei jättänyt kyllä kenellekään oikein mitään muistoja. Sarja alkaa kohta olla onneksi taputeltu. Viimeiset pelit haetaan kokemusta ensi kautta varten ja keskittyminen on nyt A-poikien sarjoihin. Joukkueen tavoitehan oli ennen sarjan alkua sarjapaikka ja se on nyt sitten saavutettu.
Antti Kaivonen 30/12/5t oli hyvässä heitossa. 92-syntyneet Alex Vaenerberg 15/6, Santeri Liljeberg 14/2, Osku Heinonen 12/2 ja Miikka Marttinen 10/5 säestivät mukavasti mukana. Vieraista parhaiten pelasi Antti Pasanen 17 pisteellään.

TURKKUSESSA KYYTI KYLMÄÄ (08.02.2009)

Miesten 2-divarin ottelussa isäntäjoukkue TuNMKY löylytti vieraita oikein olan takaa lukemin 102 – 54 (54-22). Missään vaiheessa isännillä ei ollut vaikeuksia juoksuttaa nuoria tamperelaisia.
Erityisen suuri ero oli siirtymisissä. Namika sai lukemattoman paljon helppoja koreja ja valitettavasti ero kasvoi kaiken aikaa. Vain joukkueen kuopus Santeri Liljeberg 24/7 pystyi läpi ottelun pitämään suoritustasonsa korkealla. Iso hatun nosto Santulle pelaamisesta.
Toinen onnistuja niin ikään 16-vuotias Miikka Marttinen 18/2 pysyi isäntien vauhdissa mukana. Muuten joukkueen esitys oli melko vaisua katseltavaa. Erityisesti pehmeys puolustuspäässä ja pallollisena pelaaminen oli huonolla tasolla. Heitot olivat väkinäisiä ja liike loppui ensimmäiseen syöttöön. Mutta oppia pitää saada, ilman pelaamista ei voi kehittyä ja kausi jatkuu edelleen ison ringin pyörittämisellä. Tärkeintä on saada oppia seuraavaa kautta varten.
Muut: Jussi Hämäläinen 5/3, Juuse Montonen 3/5, Olli Kylökäs 2/3, Ilari Kärkinen 2/2, Joonas Keskinen 0/2, Olli Ahlstedt 0/1.

SYSIMUSTAA (02.02.2009)

Diplomi-insinöörien herrasmies ja voimisteluseura Pomppu kävi hakemassa helpot pisteet Tampereen Pyrinnön kakkosjoukkueesta lukemin 42 - 76. Herrasmiehet olisivat voineet lyödä taululle isommankin eron, mutta tällä kertaa hienotunteisesti jätettiin lopullinen lahtaus suorittamatta. Vieraista Pomppu-konkari Tatu Pekkarinen naulasi 26 pistettä ja hyvää taustatulta antoi Antti Rantamäki 18 pisteellä.
Kotijoukkueen esitys toi mieleen vanhoja hyviä aikoja , jolloin otteluissa 1940-50 luvuilla tehtiin 30- 45 pistettä. Nyt kuitenkin saatiin ylitettyä maaginen 40 pisteen raja.
Kotijoukkue sähläsi pallon vastustajalle 28 kertaa ja heittoprosentti kolmosissa 3/27 - 11% oli kuin suoraan pula-ajalta. Yleensä aina joku onnistuu nousemaan esiin, mutta viikonlopun aikana ei kummassakaan ottelussa ollut liikaa onnistumisia. Mutta vanha totuushan on , että kuopan pohjalta täytyy kiivetä reunalle, jos sieltä haluaa pois.
Jukka Räty 9/3, Jussi Hämäläinen 7/3, Miikka Marttinen 6/5, Joonas Keskinen 6/2, Tuomas Sukanen 5/7, Jaakko Nylund 4/3, Lauri Hautaniemi 3/2, Ilari Kärkinen 0/5, Joonas Eloranta 0/1.

Pyrinnön painijaosto väänsi voiton Raisiossa (25.01.2009)

Epäilemättä urheilun yleisseuran valikoimiin sopisi hyvin myös paini. Kakkosdivarin matkaottelu Raips:ia vastaan kääntyi meille viimeisellä neljänneksellä peräti 18 pisteen voitoksi vaikka selätyskin oli lähellä. Peli oli tasainen ja vielä pari minuuttia ennen loppua Raips oli ikävän lähellä kuuden pisteen päässä.

Raips vei alun 10-0 kun kovat korit tuottivat vähän ongelmia. Sitten peli vapautui ja pääsimme jo pieneen johtoon jota pidimmekin sitten loppupelin. Kun raisiolaiset yrittivät pelata kovaa, saada meidät hermostumaan ja keskittymään muuhun kuin peliin, pärjäsimme myös väännössä erinomaisesti. Tilannekovuus riitti etenkin Joonas Keskisellä (4/4), Jukka Rädyllä (16/6) ja Lauri Hautaniemellä (16/5) jotka väänsivät kylmän viileinä takaisin, niin miehekkäästi, että lopulta osa raisiolaisista hermostui ja keskittyi enää pelkkään vääntöön, ei korikseen.
Mitään ylilyöntejä ei tapahtunut kuitenkaan kummankaan joukkueen taholta, peli oli reilua, vaikkei ehkä aina niin kaunista taitokorista.
Miikka Marttinen oli myös fyysinen, mutta malttoi keskittyä olennaiseen ja tekikin komean tupla-tuplan: 20 pistettä ja peräti 16 levypalloa! Santeri Liljeberg (18/6) on oivassa vireessä ja tuntuu nyt onnistuvan pelissä kuin pelissä. Antti Kaivonen tykitti tärkeitä koreja etenkin alussa kun meinasimme jäädä junasta. Virheongelmien vuoksi peliaika toisella puolikkaalla jäi vähän vähiin.
Ottelun kaksi komeinta koria teki Tommi Nieminen (8/2/3riistoa). Viimeinen kolmonen merkatusta pelistä lähti hyvällä rytmillä mutta aiemmin pelissä tullut and one –upotus hakee vertaistaan. Mies ajoi korille kun puolustaja roikkui kädessä pitävällä otteella. Tommi yritti viedä heiton loppuun asti eikä päästänyt irti pallosta, hän kääntyi sidonnan voimasta jo selkä korille päin, jolloin pallo paiskaantui lujaa lattiaan ja siitä levyn kautta koriin! Tuomari hyväksyi korin ja Tommi pääsi vielä vapariviivalle. Sääli ettei peliä videoitu.

Hyvä suoritus koko porukalta.

KEVYT ILTAPÄIVÄ PYYNIKILLÄ (20.01.2009)

BC Sisu kävi Tampereella pelailemassa pakollisen M2D pelin Pyrintöä vastaan. Ottelun lopputulos Pyrinnölle 98 - 65. Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä vieraat sinnittelivät hyvän heittopelin myötä mukana ottelussa, mutta toisella neljänneksellä kotijoukkue rynnisti selvään johtoon. Kaksi jälkimmäistä jaksoa pelailtiin leppoisasti ja ottelun loppunumerot olivat Pyrinnölle 98 - 65. Mukana ollut korisliigapelaaja Aleksi Huuskonen teki kentällä , mitä huvitti ja naulasi lukemat 26/11. Muuten joukkue pelasi tasaisesti läpi ottelun.
Osku Heinonen 12/2, Antti Kaivonen 11/5, Miikka Marttinen 10/11, Santeri Liljeberg 8/4, Jukka Räty 8/3, Jaakko Nylund 8/1, Tommi Nieminen 7/3, Juuse Montonen 6/4, Joonas Eloranta 2/1.
Leppoisa ottelu raskaan viikonlopun päätteeksi.

HELPOT PISTEET FORSSASTA (11.01.2009)

Pyrintö2 haki helpot pisteet FoKoPo2:sta miesten 2-divarin ottelussa lukemin 54 – 76. Kotijoukkue sinnitteli mukana puoliajan, mutta sen jälkeen vieraat hallitsivat ottelua tiivistämällä puolustusta ja pelaamalla rauhallisesti heittopaikat heittäjille.
Paluun yli viiden viikon loukkaantumisen jälkeen tehnyt Pekka Setälä 21/10 dominoi ottelua johdattaen tamperelaiset voittoon. Jussi Hämäläinen 14/4 ja Antti Kaivonen 16/4 ratkoivat myös tasaisesti. Yllättäen ratkaisijaksi nousi varmaotteisesti pelannut Ilari Kärkinen 9/4, joka upotti kolmoset sisään silloin kuin niitä tarvittiin.
Tommi Nieminen 6/1, Jukka Räty 6/1, Lauri Hautaniemi 2/5, Joonas Keskinen 2/0, Miikka Marttinen 0/3.

PYRINTÖ2 SARJAKÄRKEEN VOITOLLA RAUMA-BASKETISTA (16.12.2008)

Kovassa loukkaantumiskierteessä oleva Pyrintö2 voitti sarjan kärkiottelussa Rauma-Basketin lukemin 79 – 63. Ottelun hahmo oli korisliigapelaajamme Jesse Niemi , joka naulasi ottelussa peräti 32/9/5s/2r/2t tehot. Jessekin aloitti ottelun hieman tahmeasti, mutta puoliajalla kentällä oli päällikkönä herra Niemi. Jesse teki kolmannella neljänneksellä peräti 18 pistettä joukkueen 26 pisteestä. Samalla tuli ottelu ratkaistua.
Aleksi Huuskonen 2/2 pelasi noin 7 minuuttia saaden nopeasti 5 virhettä. Kolmas vahvistuksemme Eetu Koivunen sai aikaan tehot 6/9.
Vieraat Raumalta hallitsivat suvereenisesti hyökkäyskorilla. Raumalaiset repivät niitä peräti 26 kappaletta!!
Tauko tulee joukkueelle juuri oikeaan aikaan. Loukkaantumiset ja väsymys näkyy joukkueessa. Vakiokokoonpanon A-pojista Osku Heinonen 9/2, Tommi Nieminen 5/1, Alex Vaenerberg 3/1/5s, Jukka Räty 3/1, Miikka Marttinen 2/1 sekä Antti Kaivonen 8/3 saavat nyt ansaitun lepotauon. Tosin Alex, Osku ja Antti suuntaavat joulun jälkeen maajoukkueleirille.
Jussi Hämäläinen 6/1 sekä Joonas Keskinen 3/1 puolustivat ratkaisuhetkillä hyvin.
Näin ollen ottelun lopputulos kotijoukkueelle 79 – 63 ja sarjan piikkipaikka joulun alla. Samalla tuli makseltua kalavelat niukasta tappiosta sarjan avauskierroksella Raumalla, jossa hävisimme jatkoajalla pisteellä. Ei muuta kuin Hyvää Joulua ja kiitos kaikille mukanaolijoille.

BATMAN JA ROBIN SIIVITTIVÄT PYRSÄ2:n VOITTOON PERNIÖSTÄ (14.12.2008)

Nihkeästi pelannut kotijoukkue Pyrintö2 otti tahtovoiton kotiottelussaan fyysisesti vahvasta Perniöstä. Hyökkäyspäässä oli jatkuvasti suuria vaikeuksia, mutta onneksi joukkueen dynaaminen duo Osku `BATMAN`Heinonen 26/7 ja Alex `ROBIN`Vaenerberg 14/8/3r olivat oivalla pelipäällä. Herrat tykittivät sisään yhteensä 10 kolmen pisteen koria. Kun vielä JOKERI Joonas Keskinen 9/6 löi lopputahdit viimeisellä neljänneksellä hyvällä hyökkäys- ja puolustuspelillään, jäivät pisteet Gotham Cityn pääkallopaikalle Pyynikin Halliin. Ratkaisevaa oli myös rajusti raatanut SPIDERMAN Jukka Räty 11/5, joka pelasi puolustuksessa aivan hurmiossa. Viimeisellä neljänneksellä vieraat saivat aikaiseksi ainoastaan 4 pistettä, jakson päättyessä kotijoukkueelle lukemin 19 – 4!
Vielä yksi peli jäljellä miesten sarjaa. Siihen otteluun täytyy sitten keksiä, jos vaikkapa korttipakasta löytyisi vielä jotain yllättävää kärkiotteluun Rauma-Basketia vastaan.

VERISSÄPÄIN KOTIIN TURUSTA, 54 – 73 tappio KY-Korikselle (05.12.2008)

Loukkaantumiskierteessä oleva A-poikajoukkueemme sai Turkuun kokoon ainoastaan kuusi pelaajaa. Myöskään –89 syntyneitä ei satu mukaan yo-juhlien johdosta. Nämä kuusi pelotonta olivat, Tommi Nieminen, Joonas Eloranta, Antti Kaivonen, Ilari Kärkinen, Santeri Liljeberg ja Jaakko Nylund.
Pojat aloittivat pelin yllättävänkin hienosti ja 1,5 jaksoa pelattiin aivan tasapäisesti. Puoliajalla eroa oli ainoastaan kuusi pistettä. Kolmannella jaksolla vahvempi KY-Koris sai revityksi Pyrinnön puolustuksen auki ja eteni 15 pisteen johtoon. Neljännen jakson alussa yritettiin vielä kaikin keinoin saada eroa pienemmäksi, mutta sitten kolahti ja pahasti. Jaakko Nylund ja Santeri Liljeberg törmäsivät pää edellä vastakkain ja peli loppui siihen. Jaakon silmäkulma ammotti auki ja Santeri otsasta valui verta. Ambulanssi kutsuttiin paikalle ja poikien kotimatka lähti käyntiin Turun sairaalan tikkauksen kautta. Jaakko muistutti turpaansa saanutta nyrkkeilijää ja Santeri taas yksisarvista taruolentoa. Päätimme lopettaa ottelun pelaamisen 6 minuuttia ennen ottelun loppua ja lähteä poikien mukaan sairaalaan. Saa nyt nähdä tuleeko meille sakkoa ko. asiasta. Mielestäni oli turhaa jäädä pelaamaan. Kiitokset vastustajallemme KY:lle, jotka auttoivat ambulanssin kanssa.
Ai, niin siitä ottelusta; Aluksi Antti Kaivonen teki paljon pisteitä, sitten Tommi tasaisesti ja Santeri Liljeberg pommitti kolmosia sisään viisi kappaletta ja muut säestivät siinä ohessa.
Katsele ottelun tilastoja tästä!

KAIVOSEN BUZZER-BEATER KAATOI PIRKKALAN (30.11.2008)

Kauden viihdyttävin ja fyysisin kakkosdivarivääntö käytiin Tammelan korispyhätössä. Naapurikaupungin Pirkkalan miehet olivat saapuneet maakuntavierailulle parhaalla miehistöllään.
Ottelu oli kauttaaltaan melko tasaista vääntöä, Pyrinnön juniorit hallitsivat ensimmäistä neljännestä hienokseltaan vieden jakson lukemin 25 – 20. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue upotti sisään viisi kolmenpisteen heittoa, kun taas vierailijat jyräsivät korin alle. Toisella neljänneksellä huomattavasti fyysisempi Viri jatkoi korin alle pelaamista saaden tuon tuosta heitellä vapaaheittoja ja täysin ansaitusti. Jakso Virille 17 – 27 ja puoliajalla tilanne 42 – 47.
Kolmas jakso oli taas junioreiden heiniä. Katsomossa jo uumoiltiin vanhempien herrasmiesten kunnon romahtamista, mutta vaikka tilanne näytti pariinkin otteeseen kääntyvän Pyrinnölle, niin perässä tultiin pirkkalalaisella sisulla. Jakso Pyrinnölle 24 – 16 ja tilanne kotijoukkueelle 68 – 63. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue johti muutamaan otteeseen ottelua jo kahdeksalla pisteellä, mutta heittopelin tökkiessä, vieraat tulivat iholle. Seitsemän sekuntia ennen loppua Jesse Niemi rikkoi kolmen pisteen heitossa Lauri Laihasta tilanteessa 83 – 82. Kaksi ensimmäistä ohi ja viimeinen sisään ja aikalisä Pyrinnölle. Puolesta kentästä lähtenyt kuvio päättyi oikealle miehelle näin jälkikäteen ajatellen. Kylmän viileästi heittävä Antti Kaivonen tykitti summerin soidessa Alex Vaenerbergin syötöstä sisään ja voitto kotiin niukasti, mutta ehkäpä ansaitusti.
Kaikki kunnia PirVille, fyysisyyttä käytettiin surutta hyväksi reilusti ja kotijoukkue saikin ottelussa 29 virhettä vierailijoiden järkevän korin alle pelaamisen ansiosta. Kotijoukkueen riveihin ilmestyi mukaan Jesse Niemi (19/12), joka alussa oli enemmän joukon jatkona, mutta otti lopussa muutaman kovan ratkaisun ja pimensi PirVin Matti Seppäsen (9/2) melko täydellisesti.
Joukkueen syömähammas oli kuitenkin Antti Kaivonen 21/7, joka oli todella kuumana koko pelin, ratkaisten ottelun viimeisellä sekunnilla. Antin puolustuspelaaminen on aivan eri tasolla kuin aiemmin. Hyvä sijoittuminen ja ulottuvuus ovat iso plussa Antille. Lisäksi Antti on kutsuttu yhdessä Osku Heinosen ja Alex Vaenerbergin kanssa U18 maajoukkueleirille, onnittelut pojille.
Osku Heinonen (15/5 ) pelasi tasaisen varmasti koko ottelun. Jussi Hämäläinen ( 8/5 ) oli tärkeä lenkki joukkueen voitossa tänään, miesten edustuksen kanssa harjoittelu on tehnyt Jussista entistä määrätietoisemman pelaajan. Myös Jaakko Nylundin (5/5) kolmannen neljänneksen fyysisyys oli kotijoukkueelle merkityksellinen. Tämäntyyppisiä kentälle tuloja joukkue tarvitse voittaakseen. Onnittelut pojille hienosta voitosta.
Katsele ottelun tilastoja tästä!

NAMIKA KAATUI TAMMELAN PAIKALLISVÄÄNNÖSSÄ (23.11.2008)

Kauden ensimmäinen paikallisvääntö TaNMKY:tä vastaan oli melkoista vääntämistä. Pyrinnön junioripitoinen joukkue puolusti aggressiivisesti läpi ottelun ja fyysisesti Huomattavasti vahvemmat namikalaiset eivät pystyneet käyttämään massaetua hyväkseen.
Ottelun alku näytti jo ottelun luonteen. Pyrintö vei ottelua ja Namikalaiset seurasivat iskuetäisyydellä. Jussi Hämäläisen (10/3) ja erityisesti mahtavasti penkiltä tullut Ilari Kärkinen (13/4) pitivät huolen, että kotijoukkue Namika ei tulisi hallitsemaan ottelua. Ensimmäinen neljännes kulki junioreiden tahdissa lukemiin 17 – 20. Toisella neljänneksellä kotijoukkue sai juonesta kiinni ja siirtyi pikkuhiljaa edelle. Puoliajalle mentiin lukemissa 38 – 34.
Kolmannella neljänneksellä Namika näytti jo saavan yliotteen johtaen muutamaan otteeseen ottelua kuudella pisteellä. Mutta jälleen penkiltä tuli Ilari Kärkinen , joka pyssytti kaksi kolmosta pohjaan tasoittaen tilanteen. Viimeiselle jaksolle mentiin lukemissa 56 – 52 kotijoukkue NMKY:lle.
Viimeisellä jaksolla Pyrinnön kova puolustus ei jättänyt yhtään ylimääräistä tilaa isännille. Pekka Setälä (19/11) urakoi lähes koko ottelun ja piti huolen siitä, että voitto ottelusta haetaan. Joonas Keskinen 8/7 rankaisi ratkaisevalla hetkellä entistä seuraansa. Ottelun upeimman korin veti pohjaan käsittämättömän kovan suorituksen päätteeksi kolmen pisteen viivan takaa Osku Heinonen 14/0. Valitettavasti Osku sai iskun kaaliinsa ja oli sen verran sekaisin, että peli loppui ennen aikojaan. Lopullisen niitin ottelulle naulasi Jussi Hämäläinen kolmosellaan ja se oli sitten siinä. Pekka ja Joonas kaunistelivat loppunumerot vapariviivalta. Liekö sitten meidän puolustuksen hyvyyttä vai Namikan hyökkäyksen huonoutta, että joukkue jäi 8 pisteeseen viimeisellä jaksolla, ihan miten vain, kumpikin kävi meille tällä kertaa. Ottelun lopputulos 64 – 72.
Ottelu oli varsin kovaotteinen ja ehkäpä myös viihdyttävä. Pojat ovat selvästi menneet eteenpäin kovuudessa. Hyvällä liikkeellä pystytään korvaamaan puuttuvia senttejä ja kiloja.
Pelit jatkuvat ensi viikonloppuna, jolloin on sitten taas täydet kierrokset edessä.
Katsele ottelun tilastoja tästä!

Morbid nurin helposti (16.11.2008)

Pyrintö oli kaikilla pelin osa-alueilla edellä paikallisvastustajaa Morbid-basketia. Päätösluvut 62-105 (34-51) kertovat olennaisen. Pyrintö oli fyysisempi, taitavampi ja tilannenopeus oli selvästi parempaa.
Pyrintö heitti 18 kolmosta 49%:lla. Etenkin isot miehet Eetu Koivuniemi (19/7) ja Miikka Marttinen (21/5)tykittivät tarkasti 5 kolmosta mieheen. Takureista Toni Savino(14/3) joka heitti kaikki pelitilanneheittonsa 100%:n tehoilla sekä loukkaantumisen jäljiltä paluun pelikentille tehnyt Jussi Hämäläinen (17/7) pelasivat vakuuttavasti.
Muut pisteet/levypallot:
Jaakko 1/1, Juuso 12/5, Olli 2/4, Joonas 2/0, Santtu 8/1, Ile 3/8, Juuse 6/3.
Katsele ottelun tilastoja tästä!

VOITTO TURUN NAMIKASTA (14.11.2008)

Turkulaisista ei ollut tällä kertaa nopeiden tamperelaisjunnujen pysäyttäjäksi. Ensimmäisen neljänneksen vierailijat pysyivät jonkin matkaa peesissä, mutta viimeistään toisella neljänneksellä kyyti oli jo aivan liian kylmää. Peli oli parasta kakkosdivaripeliä tällä kaudella kotijoukkueen osalta.
Nopeat hyökkäykset ja tiukka puolustus sekoittivat vierailijoiden pelisysteemit. Kolmannen neljänneksen alku oli minuutissa peräti 10 - 0 Pyrinnölle.
Ilahduttavaa oli, että pelisysteemi kesti kasassa lähes koko ottelun. Loppunumerot olivat isännille 109 - 66 (52 - 30).
Osku Heinonen (26)jatkoi hyviä otteitaan ja tuttuun tapaan Pekka Setälä (19) säesti hienosti. Juuso Saastamoinen (16), Antti Kaivonen (12), Joonas Keskinen (11) sekä Tommi Nieminen (10) pääsivät myös kaksinumeroisille luvuille.

POMPPU KAATUI TAMPPI –AREENASSA (31.10.2008)

Viimeisen jakson kova rutistus toi Pyrintö2:lle selvän voiton teekkareista. Ottelun alusta lähtien vierailijat hallitsivat ottelua. Missään vaiheessa ei kotijoukkue oikeastaan pelannut ottelun voitosta.
Edellisestä ottelusta Pyrinnön joukkueesta oli vaihtunut peräti seitsemän pelaajaa. Koivuniemen tilalla pelasi edustusjoukkueesta Aleksi Huuskonen 20/8. Aleksi ei alussa oikein saanut heittoaan putoamaan, mutta neljännellä jaksolla , kun Pomppu kolkutteli kahdeksan pisteen päässä, naulasi Aleksi oikeaan paikkaan kolme kolmosta peräkkäin sisään katkaisten näin teekkarien nousun.
Muuten joukkue pelasi erittäin tasaisesti. Ottelun alun hahmo oli Miikka Marttinen 11/2 upottaen kolme kolmosta sisään ottelun alkuhetkillä. Ensimmäisellä jaksolla saimme jo 10 pisteen johdon tilanteeksi 13 – 23. Kun ero sitten toisella neljänneksellä lisääntyi jo 17 pisteeseen, 23 – 40, moni luuli jo ottelun olevan ohi, mutta Pomppu tuli vielä jakson lopulla 10 pisteeseen. Viimeisellä neljänneksellä Huuskosen ohella erinomaisen pelin pelannut Antti Kaivonen 13/2 naulasi kaksi kolmosta sisään lopettaen näin kotijoukkueen pyristelyt.
Vierailijoista myös Juuso Saastamoinen 11/6 sekä Joonas Keskinen 12/3 pelasivat kauden parhaat pelinsä. Uusina pelaajina esiintyivät ensimmäistä kertaa joukkueessa Toni Savino 6/2, Santeri Liljeberg 4/1 sekä Ilari Kärkinen 0/2. Myös Juuse Montonen 8/4 pelasi hyvin molemmissa päissä kenttää.
Jälleen ottelun viimeinen neljännes oli pyrintöläisiltä parasta peliään. Jakso päättyi 14 – 29 vierailijoille. Ottelun lopputulos oli hyvän peliesityksen jälkeen 60 – 85. Katsele ottelun tilastoja tästä!

PYRINTÖ2 LÖI RaiPS:n (27.10.2008)

Sunnuntai-iltana vietettiin varsin vauhdikas 2-divarin ottelu. TP2:sen vieraaksi oli saapunut vierailija Raisiosta. Ottelu eteni varsin vauhdikkaasti kotijoukkueen viedessä pienellä marginaalilla ottelua. Parhaimmillaan kotijoukkue johti 10 pisteellä 21 – 11, mutta vierailijat hilautuivat iskuetäisyydelle jakson päätteeksi, 25 – 19.
Toisella neljänneksellä edettiin edellen tasaisissa merkeissä. Kotijoukkue puolusti hyvin, mutta vastustajat heittivät vapaaheitot kovilla prosenteilla sisään pitäen ottelun tasaisena. Kotijoukkueen paras pelaaja oli jälleen Pekka Setälä tykittäen huikeilla tehoilla puoliaikaan mennessä 20 pistettä. Kotijoukkueen riveissä pelasi myös Eetu Koivuniemi, joka puoliaikaan mennessä oli tahkonut 15/6 lukemat. Valitettavasti Eetulle tuli jalkavamma jakson loppuvaiheessa, joten mies ei pystynyt pelaamaan puoliajan jälkeen.
Kolmannella neljänneksellä Pyrinnön puolustuspeli tiivistyi ja erityisesti takamies nelikko Setälä27/8 – Vaenerberg 12/5 – Nieminen 10/2 – Räty 6/3/3r lisäsi höyryä ja nopeutta. Kun vielä Osku Heinonen 16/4r heräsi mukaan koritalkoisiin alkoi ero lisääntyä pikku hiljaa. Viimeisellä jaksolla vierailijoilla ei ollut enää jakoa nousta kamppailemaan ottelun voitosta. Kun vielä Joonas Eloranta naulasi kolmosen lopussa sisään, oli kotijoukkue lähellä rikkoa 100 pistettä. Varsin hyvä esitys nuorelta joukkueelta. Pelit paranevat kaiken aikaa. Tavoitteena on edelleen voittojen sijaan kehittää pelaajia. Voitot tulevat jos ovat tullakseen, mutta tavoitteet ovat kuitenkin pelaajien kouluttamisessa. Katsele ottelun tilastoja tästä!

PISTEET PORISTA MUKAAN, BC SISU KAATUI 68 - 89 (17.10.2008)

Härkäviikko M2D on sitten ohi. Kolme ottelua kuuden päivän sisään oli raskas savotta. Lisäksi kaksi näistä oli matkaottelut Raumalle ja Poriin. Tuloksena kaksi voittoa ja yksi jatkoaikatappio.

Porissa kotijoukkue BC Sisu isännöi ottelua alkutaipaleella. Ensimmäisen neljänneksen lopulla kotijoukkue rykäisi tasaisen alun jälkeen peräti yhdeksän pisteen kaulan lukemiin, 22 – 13. Jakson pisteet porilaisille 22 – 15. Sama tahti jatkui jakson alkuminuuteilla ja parhaimmillaan Sisu käväisi jo 30 – 18 johdossa. Sen jälkeen vierasjoukkue heräsi vaihtamalla puolustusta 1- 3 – 1 paikkaan ja prässäämällä ylhäältä.

Alkutahdit nousulle siivitti Tommi Nieminen. Siitä jatkoivat huikean ottelun pelanneet Pekka Setälä ja Osku ”Bomber” Heinonen. Puoliajalla Pyrintö2 johti 38 – 39.
Kolmas neljännes pelattiin tilanteeseen 51 – 50 tasaisissa merkeissä. Sisu johti parhaimmillaan sen jälkeen 57 – 51 , mutta jakson lopussa ero oli kotijoukkueelle 57 – 56. Jukka Räty kävi repimässä kolme hyökkäyslevypalloa kirivaiheessa. Heittopeli oli hieman hukassa, mutta puolustuspäässä tehtiin paljon töitä. Jukan lisäksi Joonas Eloranta oli erinomainen levypalloissa ja oli kiskonut niitä yhdeksän kappaletta.

Viimeisellä neljänneksellä tilanteesta 62 – 66 alkoi Osku Heinosen ja Pekka Setälän heittonäytös. Osku tykitti jaksolla 13 pistettä ja Pekka 11 pistettä. Oskun saldo 26/2 ja Pekalla 30/10. Santeri Palmille osui Porissa heikompi heittopäivä. Viikon rasitukset näkyivät epäonnistumisina hyökkäyspäässä. Onneksi löytyy aina paikkaajia. Tommi Nieminen (10/3/3r )yhdessä Jukka Rädyn (5/4/3r) kanssa raatoivat erinomaisesti joukkueen eteen. Ottelun loppu oli vierailijoille peräti 2 – 19.

Ottelun ratkaisu löytyi jälleen leveästä penkistä, jonka kautta apuja tulee, vaikka joku avainpelaajista ei saisi aivan parasta teräänsä esille. Hyvä viikko pojilta. Nyt olemme valmiit AP-SM –sarjaa varten. Katsele ottelun tilastoja tästä!

AVAUSVOITTO FOKoPosta (12.10.2008)

Pistetili aukesi toisessa ottelussa FoKoPo2:sta vastaan luvuin 100 – 67 (50-39).
Kotijoukkueen erinomainen puolustuspeli ja hurja kolmossuma vei kotijoukkueen helpohkoon voittoon melko fyysisessä pelissä. Ilahduttavaa oli jälleen se, että vastustaja ei pystynyt hyödyntämään fyysisyyttään , vaan kotijoukkue onnistui erinomaisesti viemään forssalaisilta tilan pois.
Ensimmäisellä neljänneksellä vieraat hallitsivat hienokseltaan kenttätapahtumia, mutta jo toisesta neljänneksestä lähtien ero kasvoi tasaisesti isännille. Läpi ottelun heittopeli oli huikaisevan hyvää. Isännät upottivat peräti 20 kolmen pisteen koria kovalla 47.7% tehoilla. Pääarkkitehtinä hääri kuusi kolmosta upottanut Alex Vaenerberg (19). Santeri Palmin (16) huikea heittovire jatkui edelleen. Santtu naulasi jälleen kolmoset 4/4 tehoilla sisään. Kolmas kova oli erityisesti ensimmäisellä jaksolla loistanut Pekka Setälä (21).
Koko joukkue ansaitsee suuren kiitoksen hyvästä esityksestä Antti Kaivonen (9/7), Osku Heinonen 16/4, Tommi Nieminen (6) pelasivat erinomaisen puolustuspelin. Miikka Marttinen ja Jukka Räty olivat vahvoja läpiottelun puolustuspäässä. Joonakset Eloranta ja Keskinen onnistuivat myös hyvin läpi ottelun.
Parasta pelissämme oli nopeat pallonsiirtelyt sekä tilannekovuus. Joukkue on hyvässä tikissä ja peli-iloa löytyy. Sooloilijoita ei ole ja kaverit kannustavat toisiaan. Tästä on hyvä jatkaa seuraavaan otteluun. Katsele ottelun tilastoja tästä!

PISTEEN TAPPIO M2D AVAUKSESSA RAUMALLA (11.10.2008)

Ensimmäinen M2D ottelu oli alusta lähtien molemmilta niin Rauma-Basketin kokeneelta miehistöltä että Pyrinnön junioreilta erinomaista taistelua. Pelin juoni oli alusta lähtien se, että heiveröisemmät tamperelaiset prässäävät ja vahvemmat raumalaiset pyrkivät kokemuksella korin alle.
Ottelun alku oli selvästi vierasjoukkueen heiniä. Johto oli jo 4-12, jonka kotijoukkuekuittasi aikalisän jälkeen 14-0 jaksolla. Vieraat kuitenkin ryhdistäytyivät ja neljännes pyrintöläisille 18-19.

Toisella jaksolla kotijoukkue nosteli paljon helppoja koreja vahvan serbisentterin Milos Cvetkovicin johdolla. Häntä säesti ex-korihaipelaajat Mika Pitkäranta ja Daniel Nummi. Tamperelaisista kovassa vireessä läpi ottelun oli Santeri Palmi, jolle ei löytynyt pysäyttäjää ottelun missään vaiheessa. Toinen voimahahmo oli erinomaisesti vastustajan parhaan pallonkäsittelijän Vesa Vuorisen pysäyttänyt Lauri Hautaniemi.

Kolmas jakso pelattiin tasapäisesti raumalaisten muutaman pisteen johtoasemassa. Osku Heinonen ja Jukka Räty tekivät kovia kolmosia pitäen vieraat mukana pelissä. Viimeisellä jaksolla Pyrinnöllä oli muutamaan otteeseen mahdollisuus ratkaista ottelu, mutta aina vaan kotijoukkue tuli rinnalle. Jatkoajalla Pyrintö näytti vievän ottelun ,mutta jälleen lopussa kotijoukkue punnersi ottelun itselleen. Ottelun viimeisellä sekunnilla Hautaniemen Lauria rikottiin tilanteessa 104-103 voimakkaasti käsille ja kaikki odottelevatkin kahta vapaaheittoa, mutta kaikkien yllätykseksi tuomari ilmoitti summerin soineen ennen virhettä. Mutta niin tai näin ottelu päättyi lukemiin kotijoukkue 104 ja vierasjoukkue 103.

Ensimmäinen ottelu antoi paljon oppia kovuudessa nuorelle joukkueellemme. Massan laki oli tänään nopeutta kovempi. Ensi kerralla sitten yritetään kääntää ottelu toistepäin.
Ilahduttavaa oli Santeri Palmin hurja heittovire 32/5. Häntä säestivät hyvin Osku Heinonen 18/7. Joukkueen iloisesta ilmeestä vastasivat erinomaisesti puolustanut kaksikko Lauri Hautaniemi 12/5 ja Jukka Räty 11/5. Pekka Setälän 14/4 heitto oli hieman hukassa , mutta muuten Pekalta ok esitys. Juuse Montonen 7/3 täydensi hyvin joukkuetta. Kovaa oppia pelistä tuli Miikka Marttiselle (5/1), joka oli jo mukana aloitusviiskossa. Kun kausi etenee, niin ”Maran” tärkeys joukkueessa tule entisestään korostumaan. Tommi Niemisellä (2/0) oli suhteellisen epävarma päivä. Heitto oli hukassa ja virheitä tuli nopeassa tahdissa. Hämäläisen Jussin loukkaantuminen jo kolmen minuutin jälkeen oli selkeä takaisku joukkueelle.

Mutta hieno taistelu pojilta. Joukkueessa on hyvä kilpailutilanne ja kausi on pitkä. Kaikkia tarvitaan. Katsele ottelun tilastoja tästä!