UUTISET KAUDELTA 2009 - 2010


FoKoPo 2 KÄÄNSI VARMAN TAPPION VOITOKSI (03.03.2010)

Kun sarjan Jumbo pieksee johtajan, ei selittelyille löydy sijaa. Hyökkäyspää tehotonta ja puolustuspää laiskaa. Joukkuepeli oli vain ajoittaista. FoKoPo 2 heitti hyvin sisään, meiltä heitopeli oli surkeaa.
Olipahan Forssaan paskareissu.
Santeri Liljeberg 26p., Lauri Hokkanen 12p., Lauri Hautaniemi 8p., Juuse Montonen 6p., Hannu Haanpää 5p., Jukka Räty 3p. Ilari Kärkinen 0p.

LIEVÄSTI VAJAAMIEHINEN PYRINTÖ 2 KÄÄNSI VARMAN TAPPION VOITOKSI (28.02.2010)

UU - Pyrintö 2 64-77 (35-42)

Viidellä pelaajalla matkaan lähteneen Pyrintö 2:n neljällä pelaajalla oli tavoitteena pelata hyvä peli. Yhdellä pelaajalla tavoitteena oli selvitä hallista omin jaloin pois. Revanssia hakenut UU oli muuttanut rosteriaan hieman ja keskipituus oli lisääntynyt selkeästi.
Ottelun alku oli Santeri Liljeberg Show. Ensimmäisellä jaksolla 17 p. hyvillä ajoilla tehnyt Liljeberg ei antanut edes ottelun aikana hajonneen kengän häiritä suorituksiaan. Loistavia passeja ja hyvää pelinrakentelua, joista joukkue pääsi nauttimaan urakalla. Ensimmäinen jakso päätyi 26-28. Toisella jaksolla molempien sihti oli kateissa, mutta hyvä puolustuspään levypallopelimme auttoi meidät puoliaika johtoon 35-42.
Kolmannella jaksolla yksinkertaistimme pelimme ja luovuimme puolustuspään kikkailuista, pelaten onnistunutta miespuolustusta koko toisen puolikkaan. Huolia aiheutti Jukka Rädyn kolme virhettä, katsomossa ollut bussikuski sekä Lauri Hokkasen hyökkäyspäähän siirtymisen vauhti. Onneksi Hannu Haanpää ja Ilari Kärkinen olivat napsimassa hyökkäyspään levareita ja irtopisteitä. Haanpään kovilla ajoilla saimme kaivattua leveyttä hyökkäyspään ratkaisijoihin.
Neljännellä jaksolla UU teki kovia koreja, mutta pystyimme vastaamaan melko helposti takaisin. Ilari Kärkinen vs UU 6-0 jakso katkaisi selkärangan. Lopun Räty-Kärkinen Alley-oop koko agressiivisen paikan yli oli nättiä katsottavaa.
Ottelussa puolustus toimi hyvin ja korinalusta tukittiin kolmikolla Haanpää-Kärkinen-Hokkanen ja Räty-Liljeberg puolustivat vastustajan parhaat pelaajat pimentoon.
Toivottavasti katsomossa muistiinpanoja tehnyt Jyri Lehtonen ja satapäinen yleisö pistivät viiden pelaajan joukkueesta riittävästi merkintöjä lehtiöihinsä.
Liljeberg 32p., Haanpää 16p., Hokkanen 13p., Kärkinen 12p., Räty 4p.

KAIKKIEN KORIPALLO-OTTELUIDEN ÄITI PYRINTÖ2 - UU 101 - 65 (24.02.2010)

Huh, huh, eipä voi muuta sanoa maanantai-iltana väännetystä M2D ottelusta Pyrintö2 - UU. Jos tästä vielä ottelu on sekavampi ja tarpeettomampi, ei näitä pelejä kannattaisi pelata. Jo ottelun alusta lähtien Ugin herrasmies linja-autonkuljettaja aloitti jatkuvan itkemisen katsomosta. Sitä kesti noin neljä minuuttia, kunnes tuomarit totesivat, että nyt riittää ja pihalle. Mutta tämä herrasmies ei sitten siirtynyt mihinkään, vaan jökötti katsomossa kuin Jukolan Jussi. . Kun sitten noin 10 minuutin keskustelujen jälkeen herra kuljettaja suostui siirtymään pois katsomosta, saattoi peli taas alkaa. Ugilla oli mukana kuitenkin hyviä pelimiehiä kuten Daniel Nummi, taitava takamies Vuorinen sekä showmies Blomqvist, joka sai kylläkin varsin aiheettoman tekun. Ugin todellinen matala paikka aiheutti 2 1/2 jaksoa vaikeuksia, kun heitto ei pudonnut ja korin alla ei ollut tilaa tai sinne ei palloa saatu. Peli lähinnä pelailtiin läpi ja pelaajille kiitokset siitä, että ottelu vietiin läpi varsin säyseässä sävyssä.
Ottelu paras hetki oli se, kun peli päättyi klo 21.50.
Osku 20/1, Jussi 15/5, Mara 12/5, Antti 12/2, Jonttu 10/8, Santeri L. 9/3, Alex 6/3, Lauri 6/3, Hannu 4/3, Jukka 1/5

PYRINTÖ2 OTTI VOITON TANMKY:stä 80 - 87 (24.02.2010)

Varsin sekavan pelin pelannut Pyrintö2 vei voiton viime hetkillä paikallisvastustaja Namikasta luvuin 80 - 87. Ottelu näytti kääntyvän puoliajalla Pyrinnölle. Vierasjoukkue repäisi 11 pisteen puoliaikajohdon lukemin 36 - 47. Jostain kumman syystä kolmas jakso on tällä hetkellä A-pojille tervanjuontia. Onko keskittyminen huonoa vai keskitytäänkö kaikkeen muuhun kuin itse asiaan puoliajalla. Tosin tällä kertaa ehkäpä penkkarit ja wanhojen tanssien jälkeiset juhlat saattoivat vaikuttaa terävyyteen.
Joka tapauksessa Namikan kolmikko Mikko Mononen 24p , joista 7 kolmosta, sekä vahvat Gani Sarumi sekä Tuomas Siira tekivät fysiikallaan helppoja koreja.
Kun tähän vielä lisätään ottelun toisen tuomarin "haamukuulemiset", jonka johdosta toisen henkilön huudosta valmentaja laitetaan pihalle, oli peli enemmän kuin tuskaista Namikan siirryttyä kolmannen jakson päätteeksi johtoon 62 - 58.
Viimeisellä neljänneksellä Lauri Hokkanen sai tiivistetyä joukkueen peluutusta tarpeeksi ja Jussi Hämäläisen 8/2 ja Kristian Rasinahon 16/7 johdolla Pyrintö pääsi peliin mukaan. Ottelun ratkaisi taas kerran aivan uskomattomalla kolmosellaan herra heittokone Osku Heinonen naulaamalla kolmosen sisään tilanteeksi 80 - 84. Kun sama herra vielä pisti vaparit sisään, oli peli taputeltu.
Miikka Marttinen 23/3 pelasi ajoittain hyvin yhdessä Joonas Cavenin 13/8 kanssa. Peli oli kaikenkaikkiaan melkoista taapertamista, mutta parasta oli se, että joukkue heräsi lopussa pelaamaan voitosta ja homma hoidettiin kotiin.

PYRINTÖ 2 LÄHETTI KY-SPORTIN TURKUUN TAPPION KANSSA (14.02.2010)

PYRINTÖ 2 - KY-Sport 80-65

Kamppailu KY-Sportin kanssa päättyi Turussa tappioon, joten kotona oli voiton paikka. Sarjakärkenä tulleet vieraat olivat alussa vahvoilla ja ottivat ottelun haltuun 0-9 startilla. Kaksikko Osku Heinonen 8/1 & Miikka Marttinen 20/5 toivat joukkueen peliin alun hapuilun jälkeen. Hyökkäykseen saatiin hieman järkeä, vaikka koko ensimmäisen puolikkaan korintekeminen olikin pienoista pakottamista. Toisella jaksolla puolustus saatiin tiiviimmäksi ja KY-Sport joutui joko ottamaan häirityn kaukoheiton tai ajamaan ahtaaseen väliin. Toisen jakson voitimme 22-12 ja puoliajalle mentiin tilanteessa 42-36 Joonas Cavènin 10/6 puolen kentän "prayerin" päätteeksi. Cavèn pelasi kevään parhaan pelinsä ollen terävä molemmissa päissä kenttää. Taitoa löytyy ja kun terävyys saadaan mukaan ovat korirenkaat kovilla. Koko pelin hahmo oli loistavasti pelannut Pekka Setälä 27/9, joka teki kentällä mitä tahtoi, milloin tahtoi. Ensimmäisen jakson lopusta Pekka teki putkeen joukkueelle 15 pinnaa ilman ohiheittoa pelitilanteessa.
Toinen puoliaika jatkui puolustuksellisesti riittävän aggressiivisella tasolla. Takamiehiä puolustaneet Jussi Hämäläinen 0/2, Santeri Liljeberg 2/3 ja Kristian Rasinaho 7/0 tekivät erinomaista duunia ja loivat pallolle painetta. Setälää pelinrakentajana tuurannut Liljeberg pelasi jälleen loistavan matsin hyvällä peruspelillä ja rakenteli muille paikkoja. Kolmannen jakson loppuun ja neljännen alkuun KY-Sport täräytti 3 kolmosta putkeen ja peli näytti jo palaavan tasaiseksi. Muutama mielenkiintoinen teku ja EU, sekä niistä seuranneet ulosajot pysäyttivät kuitenkin KY-Sportin rimpuilut mukaan voittokamppailuun.
Hannu Haanpään 6/3 (0 virhettä) puolustuspään pelaaminen oli edelleen arvossaan. Vastustajan parasta post-pelaajaa puolustamalla ei yleensä säästy virheiltä, tämänkin faktan voi nyt heittää roskiin. Myös raskaan ja välillä näkymättömän työn raatajia tarvitaan. Tässä ottelussa sellainen oli Tuomas Sukanen 0/0, joka peruspelillään oli aiheuttamassa hämminkiä ympäri kenttää. Sukasen ottama tyhmä virhe ei ikinä ole joukkueelle hyväksi. Voitolla siirryimme sarjakärkeen.
-Lauri

PYRINTÖ 2 HAKI PISTEET RAISIOSTA (07.02.2010)

RAIPS - PYRINTÖ 2 83-101 (43-50)

Ottelun tärkeys Raisiolle näkyi heti alusta asti kotijoukkueen tekemisessä. Ahneesti ja aktiivisesti puolustanut RaiPs oli alussa vahvoilla. Alun 16-5 rykäisy sai meidät hetkeksi sekaisin, mutta pikku hiljaa pääsimme peliin mukaan. Ensimmäisellä jaksolla puolustuksemme oli hukassa, mutta pysyimme mukana Kristian Rasinahon 31/9 koreilla. 1. jakso päättyi 31-21.
Toiselta jaksolta alkaen kentällä oli vain yksi päällikkö eli Hannu Haanpää 19/4. Hannun avulla saimme pysäytettyä vastustajan korinteon ja voitimme toisen jakson 12-29. Hyökkäyspäässä vastuuta otti Santeri Liljeberg 32/2, joka oli tasaisen hyvä koko ottelun. Tämä lupaa hyvää myös A-poikien peliin. Kolmasjakso oli meiltä lähes yhtä mallikas kuin 2. jakso eli voitimme sen 19-29. Agressiivisuutemme korille menemisessä oli kiitettävällä tasolla ja joukkuepelin kautta loimme paljon helppoja 1 vs 1 -tilanteita. Raisiota kovemmasta suoritustasosta kertovat mm. saadut virheet ja vapaaheittomäärät. Virheitä Pyrintö 2 11 kpl + coach-teku ja Raisio 35 kpl. Vapaaheittoja heitimme sisään 33/48.
Neljäs jakso oli jotenkin kipsaava ja Raisio kiri 5 pisteeseen n. 20 pinnan johdon. Kokeneimmat pelaajat Jussi Hämäläinen 10/6 ja Hannu Haanpää hoitivat kuitenkin rauhallisesti lopun ja palasimme omalle tasollemme ja selkeään voittoon.
Santeri Suomalainen 2/9 oli puolustuksessa taas mies paikallaan. Kunhan hyökkäykseen löytyy kaikki se osaaminen mitä Santerilla on, tulee tulosta varmasti myös pisteissä! Jukka Räty 2/3 toi kovuutta ja taistelua nopeasta komennuksesta huolimatta. Vaikka Ilari Kärkinen 0/3 oli hieman hukassa, tarvittiin penkillä hänen hyvää tilastointitaitoaan... Justus Kilpiselle 4/1 tuli toinen 2.divaripeli ja kentältä huokui Jusun rauhallisuus pelipaikasta riippumatta.
Hyvä voitto, joka antaa sarjataulukossa hieman tilaa hengittää.
-Lauri

HUONOSTI HEITTÄNYT PYRINTÖ2 HÄVISI SOTUREILLE (31.01.2010)

Nokianvirran Warriors korjasi pisteet Tammelasta luvuin 52 - 64 (22 - 32). Kotijoukkueen heittoprosentit olivat todella matalalla tasolla. Kolmoset sudittiin seinille 2/23 - 8,6%!!, kun vapareita heitettiin puolet ohi 12/24 ja kakkosetkin putosivat 16/36 - 44,4% tarkkuudella, ei ollut ihme, että pisteet karkasivat naapurikaupunkiin. Kuitenkin pelistä löytyi monta hyvää asiaa. Puolustuspäässä oltiin melkolailla hyvin mukana, vaikka Nokian vahva Mikko Koivisto tekikin 18 pinnaa korin alta. Kuitenkin pojat puolustivat melko rohkeasti tällä kertaa. Kolmannella jaksolla Pyrintö hivuttautui 15 pisteen takamatkalta jo lukemiin 39 - 44. Toisen jakson luokaton hyökkäyspeli tuotti ainoastaan kotijoukkueelle kuusi pistettä!! Viimeisellä neljänneksellä oltiin jo muutamaan otteeseen 2 - 3 pisteen päässä, mutta viimeminuuteilla vieraat saivat punnerrettua tarvittavat pisteet. Kotijoukkueen paras pelaaja oli tällä kertaa jopa vapariviivalta kaksi kertaa osunut Tommi Nieminen 12/6. Hannu Haanpää 10/6 pelasi täydet 40 minuuttia hyvällä asenteella. Hannu on todella mies paikallaan junioreiden kanssa kannustaen ja neuvoen poikia.
Kotijoukkue oli varsin nuorella joukkueella pelissä mukana. Ensimmäisen miesten 2D-ottelun pelasi mm. -93-syntynyt Justus Kilpinen 3/3 , tämä ei varmasti jää Justuksen osalta kauden viimeiseksi miesten peliksi. Ilari Kärkinen 7/4 jatkoi hyvää viikonloppuaan. Santeri Liljeberg 7/0 pelasi vahvan avausjakson. Jussi Hämäläinen 4/6 puolusti hyvin , mutta vaparit eivät tänään sitten osuneet, Jussi otti sitten Tommin roolin vapariviivalta :=)! Joonas Caven 5/1 sai kovuutta ja Jonttu tarvitse paljon pelejä miesten sarjassa, jotta tilannekovuutta tulisi lisää. Kristian Rasinaho 3/1 ja Jaakko Nylund 0/1 täyttivät paikkansa.
Loppukaudesta haetan tietysti myös voittoja kaikista peleistä, mutta pääpaino on pelaajien kierrättämisessä.

PYRINTÖ2 HYYDYTTI TUNMKY:n 65 - 51 (24.01.2010)

TuNMKY oli saapunut Tampereelle hakemaan revanssia syksyltä. Ottelun ensimmäisen korin teki hurjalla donkilla Osku Heinonen ja kun sama mies tykitti kolmosen sisään oli peli heti kättelyssä 5 - 0. Ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkueen peli hyökkäyksen osalta vielä kuosissaan Osku Heinosen johdolla. Jakso kotijoukkueelle 23 - 14. Toisella neljänneksellä molemmille joukkueille iski kipsi päälle ja korien tekeminen oli työlästä. Pyrintö siirtyi tauolle 10 pisteen johdossa lukemin 37 - 27.
Kolmannella neljänneksellä iski sitten totaalipimeä jakso, Vieraat Suomen Turuust veivät muutaman minuutin lukemin 0- 11!! ja siirtyivät johtoon 37 - 38. Sen jälkeen Pyrintö siirtyi paikkapuolustukseen ja vaihtoi kentälle uusia miehiä. Derrick Crayton tuli kentälle ensimmäistä kertaa kolmannen jakson puolessa välissä ja Tommi Nieminen siirtyi takamieheksi armeijan vihreistä. Hannu Haanpää ja Joonas Caven/Antti Kaivonen tukkivat korinalustaa. Tommin rinnalla vaihtelivat Jaakko Nylund ja Santeri Suomalainen. Pikkuhiljaa saatiin otetta pelistä. Jakson jälkeen kotijoukkue johti niukasti 47 - 44. Neljännellä jaksolla viisikko Nieminen - Nylund - Kaivonen/Caven - Haanpää - Crayton tulkki puolustuksen. Hyökkäyspäässä Derrick nosteli koreja ja jakeli paikkoja muille, joista erityisesti Haanpää veti vastapalloon muutaman helpon korin. Kotijoukkueen puolustus ratkaisi ottelun ja vieraille ei jätetty helppoja heittoja. Kun vielä levypallot jäivät Craytonin ja Cavenin hyppysiin oli ottelu ratkennut. A-junioreiden voimakaksikko Osku Heinonen 8p ja Miikka Marttinen 2p eivät olleet aivan parhaimmillaaan, vaan molemmat seurasivat kaksi jälkimmäistä jaksoa penkin päästä.
Alex sai ansaittua takamiesapua Tommilta, joka jakeli palloja korin alle ja pisti munkkia liikkeelle. Jaakko Nylundilla oli tärkeä rooli repiä irtopalloja ja Jaakko toteutti osaansa erinomaisesti. Derrick pelasi noin 13 minuuttia tehden 12 pistettä ja repien kaikki mahdolliset irtopallot. Hannu Haanpää oli kotijoukkeen paras pelaaja tehden 12 pistettä. Antti Kaivonen 10 p ja Joonas Caven 6p olivat hyvällä pelipäällä.Santeri Liljeberg 3p jäi pieneille minuuteille, mutta Santunkin aika tule myöhemmin. Santeri Suomalainen 1p tekee koko ajan paljon duunia pakissa, kun hyökkäykseen tulee vielä malttia, niin A-pojissa Santusta on paljon iloa joukkueelle. Kaiken kaikkiaan tärkeä voitto joukkueelle karsintoja ajatellen. Kaikki on omissa käsissä.

PIRKKALA JÄI PYRINTÖ2:N JALKOIHIN 79 - 97 (17.01.2010)

Ottelun alku lupaili helppoa ottelua Pyrinnölle. Muutamassa minuutissa tilanne oli Osku Heinosen mahtiheitoilla 2 - 15. Mutta sitten kilot auttoivat isäntiä ja joukkue punnerteli korin alta Seppäsen, ja Laihasen johdolla helppoja koreja. Kuten koripalloon kuuluukin, niin ottelussa käytiin yllättävänkin kuumana. Kukaan ei ollut tyytyväinen mihinkään ja niinpä kitarisat lepattaen sanaista arkkua avattiin. Onneksi kuitenkin ottelun jälkeen kaikki oli jo unohdettu.
Osku Heinonen 34/7 kävi näyttämässä kahdeksalla kolmosellaan, mitä tarkoittaa big-time-shooter. Alex Vaenerberg 19/1 jatkoi yhdessä Joonas Cavenin 15/8/3t onnistunutta viikonloppuaan. Kolmen jakson jälkeen vierasjoukkue Pyrintö johti jo turvallisen tuntuisesti 62 - 78, mutta kotijoukkue ei ollut luovuttanut, vaan veti neljännen jakson alun 8-0 tilanteeseen 70 - 78, kunnes Osku Heinosen kolmonen lopetti pyristelyt. Loppu oli jälleen tamperelaisten heiniä. Puolustuspäässä oli jälleen ongelmia sulkemisessa ja 1-1 pelaamisessa (lue fysiikassa). Hannu Haanpäätä 4/3 tarvittiin jälleen hoitamaan joukkueen "poliisin" virkaa, sillä Hannu on ainoa, jolla papu riittää vääntämiseen.
Jukka Räty 4/1 pelasi kauden avausottelunsa armeijan jälkeen. Muut: Toni Savino 5/0, Antti Kaivonen 1/2,Miikka Marttinen 13/2, Santeri Suomalainen 2/3, Jussi Hämäläinen 0/1.

PYRINTÖ2 AVASI KEVÄTKAUDEN VOITOLLA POMPUSTA (10.01.2010)

Pyrintö2 löi akateemisen Pomppu-ryhmittymän 93 - 71 (50 - 37). Ottelun alusta lähtien kotijoukkue oli hivenen niskanpäällä vieden ottelua muutamalla pisteellä. Pikkuhiljaa ero repesi junioreiden kovennettua puolustaan ja juoksupeliään. Hyvin pelanneet takamiehet Toni Savino 13/3, Alex Vaenerberg 10/0/2r sekä Tommi Nieminen 6/1//2r pistivät painetta palloon. Joukkueen paras pelaaja Pekka Setälä 22/5/2r hallitsi hyökkäyspäätä saaden hyvää tukea voimakaksikolta Osku Heinonen 10/5 ja Miikka Marttinen 10/8/4s/6r.
Myös Jussi Hämäläinen 5/3 pelasi varmasti. Kokenut Hannu Haanpää 8/4 oli erityisesti puolustuspelissä vahva. Kristian Rasinaho 2/2. Joonas Caven 4/1. Derrick Crayton loukkasi nilkkkansa.
Kotijoukkueen peli oli parhaimmillaan hyvän oloista ja näköistä, etenkin silloin, kun joukkue pääsi juoksemaan ja painostamaan palloa. Kun pallollinen peli hyytyy pompotteluksi , on se sitten taas vähemmän kaunista katseltavaa. Hyvää on se, että tietty rutiiniitaso on jo saavutettu ja ratkaisuja löytyy monelta suunnalta. Erityisen ilahduttavaa on Toni Savinon kehitys. Poika on noussut raketinlailla ylöspäin, hienoa Toni. Tonin kova raataminen antaa joukkueelle paljon uusia mahdollisuuksia. Vapaaheitot joukkueelta menivät hieman huonosti, ohi peräti 15 heittoa!

TAPPIO PERNIÖSSÄ (22.12.2009)

Vuoden viimeinen miesten 2-divisioona ottelu päättyi tappioon Peu-Basketia vastaan luvuin 85 - 75 (39 - 39). Ottelu oli tasainen koko pelin ajan. Viimeisellä minuutilla kotijoukkue onnistui heitoissaan ja näin tamperelaiset lähtivät lumimyräkässä tappio niskassaan takaisin kohti Mansea.
Täytyy antaa tunnustus Perniön joukkueelle järjestelyistä. Ottelussa oli paljon yleisöä ja kuulutukset esittelyineen toimi erinomaisesti. Joukkue on tällä hetkellä sarjan parhaita, koska mukaan on tullut mm. Salon Vilppaasta kehityspelaajina Sami Himberg ja Tuomas Tenkanen, jotka olivatkin vahvalla pelipäällä yhdessä Kimmo Tuomen kanssa.
Pyrintö ansaitsi tällä kerta tappionsa. Heitto ei kulkenut ja puolustuspeli ajoittain jopa surkeaa. Miespuolustus oli heikkoa ja paikassakin menetettiin runsaasti levypalloja. Ottelun ensimmäisellä jaksolla Riku Liljeberg 18/5 piti hyvällä heittopelillään joukkuetta pystyssä, mutta toisella jaksolla peli meni koheltamiseksi ja lopulta ei tullut enää edes palloja. Joukkueen paras pelaaja oli Osku Heinonen 18/3 molemmissa päissä kenttää. Miikka Marttinen 13/3 ja Derrick Crayton 11/5 eivät saaneet hyökkäyspäässä tarpeeksi palloja. Molempien pelitilanneheitot olivat 5/7. Valmentajan olisi pitänyt huomioda tämä asia paremmin. Hannu Haanpää 7/1 pelasi tasaisen varmasti. Joukkueen parhaimpana palkittiin ADHD:n lailla liikkunut Alex Vaenerberg 8/6/3r, mutta syöttäminen jäi Alexiltakin lumimyrskyyn. Antti Kaivonen 0/1 on täysin varmasti nähnyt parempiakin otteluja. Santeri Liljeberg 0/1 kävi pitkän loukkaantumisjakson jälkeen haistelemassa taas ilmapiiriä.
Ottelusta vielä sen verran, että kolmannen jakson alkussa Pyrinnöllä olisi ollut mahdollisuus ratkaista ottelu. Joukkue siirtyi nopeasti 39 - 45 johtoon, mutta koska joukkue keskittyi enemmän eripuraan kuin pelaamiseen, oli tämä tappio sitten täysin ansaittu.
Joulutauolle joukkue siityy kakkosena 8 voittoa ja 3 tappiota. Tämä tahti takaisi varmasti divarikarsintapaikan, mutta kaikki joukkueet ovat jatkossa pahoja vastustajia.
Hyvää Joulua !

PORISTA HELPOT PISTEET (11.12.2009)

Kurjassa kelissä taitettu matka myöhäisillan otteluun torstai -iltana Poriin tuotti helpot pisteet lukemin 116 - 82 (63 - 49). Porissa ei juuri puolusteltu kummassakaan päässä, vaan haettiin lähinnä hyökkäyspään onnistumisia liukkaassa salissa. Tossunpohjat eivät juuri pitäneet, vaan lähinnä siellä liuttiin luistelumeiningillä. Pyrintö2 tykitti ensimmäisellä jaksolla peräti 38 pistetä. Takamieskaksikko Riku Liljeberg 34/7 (7 kolmosta) piti tarkoilla heitoilla otteen käsissään ja Tommi Nieminen 17/3 taas ajeli liukkailla ohituksilla Porin puolustuksen säpäleiksi. Kun vielä Jussi Hämäläinen 5/1 puolusti tehokkaasti oli ottelu melko nopeasti taputeltu. Miikka Marttinen 25/6 oli lähes pitelemätön ottelun alkuhetkillä tehden puoliaikaan mennessä peräti 19 pistettä. Toisella jaksolla Osku Heinonen (16/5/4r)kävi nopeaan tahtiin tökkimäsä koreja läheltä ja kaukaa. Antti Kaivonen 8/4 järjesteli peruspelillä kavereille tekopaikkoja. Lauri Hautaniemi 3/4 puolusti erinomausesti vastustajan parasta pelaajaa. Kun vielä Derrick Crayton 6/8 tukki korinalustan ei vastustajan nousu ollut lähelläkään missään vaiheessa.
Leppoisan ottelun paras hetki oli se, kun päästiin vaikeassa kelissä kotiin puolen yön jälkeen.

TP2 - FoKoPo2 103 - 41 (57 - 20) (06.12.2009)

Itsenäisyyspäivän kunniaksi Pyynikillä ei esitetty mitään koripalloilun riemujuhlaa. Tasoero oli erittäin suuri kotijoukkueen hyväksi. Leppoisasti pelattu ottelu päättyi kotijoukkueen selvään voittoon. Kolmosilla (16 kappaletta) ja nopeilla hyökkäyksillä isännät tekivät lopun ottelusta nopeasti.
Riku Liljeberg 29/5 upotti normaalit kuusi kolmosta sisään. Antti Kaivonen 21/4 veteli puolihuolimattomasti pisteitä ja taisi donkata ensimmäisen kerran pelitilanteessa. Muuten sitten tehtiin pisteitä tasaisesti. Toni Savino 9/8, Derrick Crayton 8/5/6s, Joonas Caven 9/1, Kristian Rasinaho 9/3, Juuse Montonen 8/0, Jaakko Nylund 6/1, Jussi Hämäläinen 2/5, Hannu Haanpää 2/7/7s.

DERRICK CRAYTON LIITTYI PYRINNÖN 2D JOUKKUEESEEN (25.11.2009)

Pyrinnön 2divarijoukkue on sanut merkittävän vahvistuksen, kun Tampereella asuva amerikkalaispelaaja Derrick Crayton liittyy mukaan joukkueeseen.
Kysyin Derricin halukkuutta pelata kanssamme ja sehän sopi mainiosti miehelle, sanoo valmentaja J-P Nieminen. Kyseessä on suullisesti sovittu sopimus, jossa rahaa ei liikuteta muuta kuin lisensiin muodossa. Derrickin tehtävänä on myös opastaa ja neuvoa harjoituksissa joukkueen A-junioripelaajia.
Pelaaja-agentti Crayton tuo joukkueeseen levypallovoimaa ja tätä kautta saamme myös arvokasta oppia nuorille pelaajillemme. Derrick on valmis pelaamaan jo seuraavassa ottelussa. Derrickin kokemus auttaa erityisesti A-junioreita pelaamaan oikeilla pelipaikoillaan miesten 2 divarissa. Derrickin tulon myötä katseet saatetaan siirtää kenties jopa 1 divarin karsintoihin.

PYRINTÖ2 JYRÄSI PAIKALLISEN NAMIKAN (22.11.2009)

Pyrintö2 kellisti sunnuntai-iltapäivän iloksi paikallisvastustaja Namikan selvästi lukemin 95 - 55. Namika pysyi mukana ensimmäiset viisi minuuttia ottelun ollessa 12 - 10. Sen jälkeen kotijoukkue vei ja namikalaiset ihmettelivät, tullaanko ohi vasemmalta vai oikealta. Tilanteesta 12 - 10 ero repesi toisen neljänneksen loppupuolella jo tilanteeksi 47 - 16, eli murskaavasti jakso 35 - 4. Toisen neljänneksen lopulla Namika terästyi ja kavensi jakson lopuksi eron lukemiin 49 - 27.
Pyrintö hallitsi tasaisesti ottelua ja ero kasvoi pikkuhiljaa jälleen suuremmaksi. Ilahduttavaa oli, että joukkue pystyi pelaamaan melko hyvällä intensiteetillä ottelun loppuun asti. Riku Liljeberg 23/2 naulasi 50% tehoilla seitsemän kolmosta pohjaan. Myös Pekka Setälä 23/6/3r teki kentällä mitä tahtoi. Hannu Haanpää 7/10 repi peräti seitsemän hyökkäyslevypalloa. Alex Vaenerberg 11/2/3r ja Miikka Marttinen 17/0 jatkoivat myös hienoja otteitaan.
Päivän komeimmat blokit esitti ensimmäistä kertaa 2-divarissa esiintynyt Joonas Caven 6/6/3t. Myös toinen 16-vuotias Santeri Suomalainen 5/0 pelasi hyvän puolustuspelin.
Jussi Hämäläinen 1/4, Antti Kaivonen 0/4 ja Ilari Kärkinen 0/3.

TANSSIJAT KORJASIVAT PISTEET PYRINTÖ 2:LTA (22.11.2009)

KY-Hunks - TP2 83 - 63 (35-34) (22.11.2009).

Tiistaina lepakkovuorolla pelattu ottelu alkoi klo 21.15, joten melko pitkä päivä oli tiedossa. Kotijoukkue vei ottelun ensimmäisen neljänneksen selvästi 15 pisteellä, mutta toisen neljänneksen taas vierasjoukkue vei 14 pisteellä. Pieni sali ei antanut hieman voimattomille tamperelaisille mitään mahdollisuuksia , vaan selkeät 1 vs 1 tilanteet hävittiin jatkuvasti.
Hunks oli hieman niskanpäällä koko ottelun ajan ja ero kasvoi lopussa 20 pisteeseen 83 - 63.
Riku Liljeberg oli kovassa puristuksessa ja Rikun saldo oli 16/6/5r. Jussi Hämäläinen 9/3, Hannu Haanpää 8/3, Miikka Marttinen 13/10 paini kovaa vastustajien kanssa. Juuse Montonen 6/3, Tommi Nieminen 5/3, Kristian Rasinaho 3/0, Lauri Hautaniemi 2/0.

HELPOT PISTEET RAISIOLTA 112 - 73 (08.11.2009)

Käytännössä TP2 - RaiPS ottelu oli taputeltu jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen, jolloin ero oli 32 -13. Antti Kaivonen ja Riku Liljeberg upottivat yhteensä viisi kolmosta sisään ja muiden prässätessä palloa pääsi tämä Batman ja Robin kaksikko iskemään siirtymisistä helppoja kolmosia sisään. Toisella neljänneksellä tahti joukkueelta hyytyi hieman ja raisiolaiset pääsivät jo 12 pisteen tuntumaan, mutta selvä ero pysyi koko ajan ottelussa. Kolmannen neljänneksen alussa nähtiin sitten hurja näytös 1,10 minuutissa Santeri Suomalainen iski peräti kahdeksan pistettä. Pyrinnön voimahahmo oli jälleen Santeri Palmi 22/7. Santerin puolustuspeli oli jälleen erinomaista ja palloakin herra säkittää erinomaisesti. Antti Kaivonen 14/5/3r/4s pelaa koko ajan kovalla intensiteetillä. Nuori Santeri Suomalainen 16-v (16/4) pääsi erinomaisesti vauhtiin mukaan. Santusta tulee olemaan vielä paljon iloa tällä kaudella sekä A-pojissa että miesten 2divarissa. Riku Liljeberg upotti normaalit yhdeksän kolmosta sisään tehden ottelussa 28/2 tehot.
Tommi Nieminen 4/3/6r pelasi hyvän ottelun, mutta vapariviivalta tänään peräti 0/11. Toni Savino 7/1 on parantanut peliään koko ajan ja pelaa itseään esiin kovalla nosteella.
Muut: Pekka Setälä 10/3 pelaili leppoisasti joukkueen mukana. Jura Ratia 9/4 ja Hannu Haanpää 5/2 . Jussi Hämäläinen valitettavasti loukkasi kätensä, toivottavasti ei kuitenkaan pahemmin.

PYRINTÖ2 HAKI PISTEET NOKIAN WARRIORSILTA (01.11.2009)

Varsin hyvätasoinen ja kovaotteinen 2dirrepeli väännettiin Nokialla paikallisten sotureiden ja Pyrinnön kakkosjoukkueen kesken. Ottelun ensimmäisellä neljänneksellä kotijoukkue oli melkolailla unessa ja nuoremmat tamperelaiset pääsivät suhteellisen helposti viemään ottelua Pekka Setälän johdolla. Ensimmäisellä neljänneksellä eroa oli parhaimmillaan jo 15 pistettä lukemissa 12 - 27, joka jäi myös jakson tilanteeksi. Pikku hiljaa toisella neljänneksellä kokeneemmat isännät pääsivät mukaan erityisesti veljekset kuin ilvekset miehillä. Markku Koivisto upotteli kaukaa ja Mikko Koivisto dominoi korinalustaa. Toinen neljännes meni isännille 10 pistettä, joten puoliajalle mentiin lukemissa 35 - 40. Kolmannella neljänneksellä pelattiin tasapäisesti ja vierasjoukkueen viedessä muutamalla pisteellä. Molemmat joukkueet tekivät paljon pisteitä jaksolla. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue meni jo lopussa johtoonkin, mutta Antti Kaivosen ja Riku Liljebergin kolmosilla vieraat kuittasivat aina johdon. Lopussa sitten Pekka Setälän ja Miikka Marttisen käsi ei tärissyt vapaaheittoviivalla.
Ottelun ratkaisu piili vieraiden leveämmässä materiaalissa. Kotijoukkueen peli oli täysin veljesten varassa.
Pekka Setälä 21/3/4r osoitti olevans kovassa tikissä korisliigan jäljiltä. Antti Kaivonen 13/4 nousi ratkaisuhetkillä jälleen kovaan rooliin. Erinomainen peli Antilta. Takamiehistä Riku Lijeberg 11/5 oli yllättäen joukkueen paras levyripelaaja. Tommi Nieminen 7/3 oli ajoillaan hyvässä iskussa. Santeri Palmi 10/1 väänsi muutaman kerran kovaa ja tuloksena kovia koreja ja suihkukomento, jälleen! Fyysisesti pelasi myös Miikka Marttinen 6/3/4s/3r. Miikan puolustuspään pelaaminen on todella voimakasta. Osku Heinonen 6/2 , Jussi Hämäläinen 3/2, Alex Vaenerberg 2/1 tekivät myös oman hommansa hyvin. Kokenut Hannu Haanpää 7/3 auttoi jälleen hyvin nuorta kaartia.
Pisteet haettiin Nokialta luvuin 81 - 86.
Pienenä vinkkinä tuomareille voisi sanoa, että alusta lähtien kannattaa selventää linja, jotta ottelu ei karkaa näpeistä, varsinkin kun on vastakkain kaksi näin erityylistä joukkuetta. Nopeat vastaan fyysiset luo aina jännitteitä. Hyvä oli, ettei isompia härdeleitä syntynyt, vaikkakin siihen olisi muutaman kerran ollut aihetta puolin ja toisin. Lopputuloksen kannalta vihellyksillä ei ollut merkitystä, sillä molemmissa päissä väännettiin muutamaan otteeseen melko rumasti.

TUNMKY KAATUI HYVÄLLÄ PELILLÄ (29.10.2009)

Pyrintö2 haki voiton TuNMKY:stä lukemin 72 - 86 (32 -44). Ottelu eteni tamperelaisten hallinnassa hienokseltaan läpi ottelun. Vain ottelun kolmannella neljänneksellä vieraat herpaantuivat ja vastustaja pääsi hetkeksi johtoon lukemissa 50 - 48. Sen jälkeen varsin tasaisesti pelanneet pyrintöläiset hallitsivat tapahtumia. Ottelussa oli melko paljon yllättäviä suorituksia. Tommi Nieminen 10/4 heitti kolmosen sisään ja Santeri Palmi(16/7) tilanteessa 63 - 67 veti kovan donkin sisään muuttaen johdon 63 - 69 johtoon.
Antti Kaivonen 12/8 esitti varsin hyvää puolustustyöskentelyä, pitäen vastustajan parhaan pelaajan ex-liigapelaajan Talvitien pihdeissään. Hannu Haanpää 10/8 kokeneena pelaajana rauhoitti taas hyvin tamperelaisten peliä. Lopussa heittotykki Riku Liljeberg 28/3 upotteli kaukaa ja läheltä kovia ratkaisuja sisään.
Kahdeksalla miehellä pelannut vierasjoukkue pelasi varsin mukavaa peliä ja pallo liikkui hyvin kentällä ja prässäämällä saatiin sitten helppoja riistoja ja nopeita koreja.
Jussi Hämäläinen 5/2 puolusti jälleen hyvin. Kovaa puolusti Jaakko Nylund 4/2 , joka otti viimeisillä minuuteilla kovia pallonriistoja. Ilari Kärkinen 2/2 loukkasi valitettavasti nilkkansa kolmannella neljänneksellä.
Varsin hyvä esitys joukkueelta. Kokoonpanot vaihtuvat otteluissa, mutta tarkoitus on hakea peliaikaa mahdollisimman monelle A-pojille kokeneempien kavereiden keskuudessa.

MIIKKA MARTTISEN JOHDOLLA PiRVI NURIN (19.10.2009)

Paikallisvääntö Pyrintö2 vs PirVi pysyi tasaisena noin 7 minuuttia, jonka jälkeen kotijoukkue siirtyi 27 - 20 jaksojohtoon Miikka Marttisen 13p ansiosta. Miikka hallitsi tapahtumia molemmissa päissä kenttää. Hyvää tukea Miikalle antoi vahva Santeri Palmi. Toisella neljänneksellä vastustajan askel rupesi hieman puutumaan ja eroa tuli koko ajan tasaisesti lisää. Miikka sai hyökkäyspäässä hyvin tukea Pekka Setälältä. ja Hannu Häänpäältä sekä takakentälle toi vauhtia Alex Vaenerberg. Toisen neljänneksen jälkeen eroa oli 51 - 37.
Kolmannella neljänneksellä myös Riku Liljeberg osallistui hyvin korimättöön alkaen löytää heittoaan koriin. Kolmannen jakson prässipuolustuksilla päästiin helppoihin koreihin ja ottelu oli taputeltu jo kolmannella jaksolla lukemiin 72 - 47. Viimeisellä neljänneksellä Hannu Häänpää oli pääasiallisesti koritehtailijana. Tunnelmaltaan varsin rauhallisen pelin loppunumerot olivat 93 - 64. Ottelun ratkaisu oli yksinkertaisesti joukkueiden kuntopuolessa. PirVin miehet ovat vielä hieman kesäterässä , joten fysiikkaetuakaan ei silloin pääse käyttämään. Miikka Marttinen 26p ja Santeri Palmi 14p olivat kotijoukkueen vahvin osa-alue. Riku Liljeberg ja Hannu Haanpää upottivat 19 pistettä mieheen. Pekka Setälä heitti 9 pttä . Takamiehistä Alex Vaenerberg 4 ja Tommi Nieminen 2. Mainittakoon vielä, että Riku ja Miikka heittivät 5 kolmosta.

Pomppu vahvempi kotikentällään 88 -72 (17.10.2009)

Vierasvoitto jäi vain haaveeksi, kun Pomppu runnoi voittoon kotikentällään. Tällä kertaa joukkueemme oli hieman lyhyt ja ulkopelipainotteinen. Emme pystyneet hyödyntämään juoksuvoimaamme kuin ajoittain ja vastaavasti Pomppu pelasi järkevästi miss-matchit omaksi edukseen. Puoliajalla olimme vielä johdossa 38-43, mutta toisella puoliajalla heittotarkkuus oli kateissa ja peruspeli oli luokatonta. Riku oli jälleen iskussa ja nakutti 31/7 tehot. Parhaiten tuki Tommi 10/5, joka etenkin toisella puoliajalla piti kovilla suorituksilla meitä pelissä. Pomppu otti ansaitun voiton, mutta pystymme parantamaan omaa tekemistämme varmasti sunnuntain PirVi otteluun. Pisteet ja levarit: Santeri L. 8/1, Jussi 8/8, Juuse 6/2, Ilari, 3/4, Hannu 3/5, Lauri 3/2, Toni 2/2, Santeri S. 0/3

TP2 löi Peu-Basketin Riku Liljebergin johdolla (09.10.2009)

Avausottelussa TP2 löi Peu-Basketin luvuin 94 - 54. Ottelun hahmo oli yhdeksän kolkkia säkittänyt Riku Liljeberg (35).
Ottelu oli melko leppoisa tapahtuma, jonka kotijoukkue hoiteli
helposti. Vieraat eivät oikein saaneet peliään kulkemaan missään vaiheessa. Kotijoukkueenkin peli oli melko verkkaista, joten jälkipolville ei jää tästä tapahtumasta kovinkaan paljoa kertomista. Lähinnä Rikua 35/3/3s auttoi korinteossa Miikka Marttinen 16/5. Pointin tonttia hoiteli Tommi Nieminen 5/3/4r/3s, joka jälleen sai ne pakolliset tällit ottelussa. Jussi Hämäläinen 7/4 puolusti erinomaisesti. Konkarikaksikko Jura Ratia 8/3 ja Hannu Haanpää 7/3 täytti hyvin paikkansa. Osku Heinonen 8/3/2s/2r
haki vielä heittoaan, mutta pakissa oli jo vanhaa lentoa.
Santeri palmi 4/6, Kristian Rasinaho 3/3, Toni Savino 1/3/2r .

Kakkosdivari alkaa (09.10.2009)

Kakkosdivari alkaa ja Pyrinnön nuorijoukkue lähtee pelaamaan sarjaa vahvistettuna muutamalla konkarilla ; Riku Liljeberg, Hannu Haanpää ja Jura Ratia. Pääpaino on noin 15 A-pojan kierrättämisessä ja tavoiteena on sijoittua sarjassa siten, että ensi vuonnakin junnuilla on paikka kakkosdivarissa. Emme tule peluuttamaan viime vuoden tapaan parasta kokoonpanoa otteluissa, vaan haemme mahdollisimman monelle nuorelle kokemusta A-juniorien sarjoihin, joissa meillä on suuremmat tavoitteet.
Uskon kuitenkin, että saamme aikaiseksi hyvän kauden ja pojille paljon kokemusta. Sarjan ennakkosuosikkeina pidän TuNMKY:tä ja Nokian Warriorsia. Muuten sarjasta tullee melko tasainen.

Kausi 2008 - 2009 päättynyt (14.06.2009)

Miesten II-divisioona on päättynyt. Pyrintö sijoittui sarjassa neljänneksi. Ottelusselostukset edelliseltä kaudelta löytyvät 'Uutisarkisto 2008 - 2009' -linkin takaa.