Pyrintö tiukilla Lahdessa (03.11.2013)

Yhden vapaaviikonlopun jälkeen B-poikien sm-sarja jatkui jälleen ja tällä kertaa Pyrintö lähti vieraspisteiden perässä Lahteen. Vastassa siis kauden kohtalaisen pirteästi aloittanut Namika Lahti.

Peli lähti liikkeelle täydellisessä lahtelaiskomennossa. Namikan valmentaja oli tehnyt muutamia erittäin onnistuneita taktisia päätöksiä. Varsinkin Namikan paikkapuolustus oli myrkkyä Pyrinnön pojille. Tällä tavalla myös sen lisäksi, että Pyrinnön hyökkäyspeli saatiin tukittua, sai Lahden "jätti" Hannes Pöllä tarvittavaa lepoa myös puolustuspäässä ottaessaan haltuunsa lähes koko kolmen sekunnin alueen. Kun hyökkäyspeli yskähtelee, pitäisi hyvän joukkueen pitää puolustuspää silti kunnossa ja yrittää esimerkiksi päästä juoksemaan organisoitumatonta puolustusta vastaa helppoja koreja. Näin ei kuitenkaan ensimmäisellä neljänneksellä käynyt sillä Lahti voitti järjestäen Pyrinnön pelaajat 1 vs 1 tilanteissa Eetu Olinin johdolla. Ensimmäinen neljännes lahtelaisille 26-7. Merkittävää oli myös Pyrinnön heittoprosentit ensimmäisessä erässä, mm. 3 pisteen heitot 0/12.

Toiseen erään Pyrinnön pojat lähtivätkin erilaisella asenteella. Puolustukseen lisättiin agressiivisuutta, saatiin käsiä syöttölinjoille, pakotettiin Namikalaiset vaikeisiin ratkasuihin. Tästä saatiin helppoja ns. 100-0 levypalloja, joista on helppo päästä meille ominaisesti juoksemaan kenttää. Myös paikkahyökkäys alkoi kulkemaan vähän paremmin ja nyt ei enää "hakattu päätä seinään" vaan haettiin ratkaisuja muullakin tavalla kuin kolmen pisteen viivan takaa tai 1-1 tilanteesta lahden "jättiä" vastaan. Tilanne puoliajalle mentäessä Lahdelle 36-31.

Kolmannella neljänneksellä jatkettiin siitä mihin oltiin edellisellä jääty. Vaikka peli oli jälleen Pyrinnön hallinnassa ja ero saatiin kurottua kiinni, niin silti Pyrinnön pelaamista leimasi monet huonot 1 vs 1 puolustukset ja vastustajan helpohkot korit. Viimeisellä neljänneksellä Lahti otti vielä viimeisen kirin, mutta tällä kertaa Pyrinnön voittamisen tahto ja rutiini ratkaisivat pelin tamperelaisten hyväksi. Loppulukemat Pyrinnölle 59-72.

Pyrinnöltä tehokkaimmat olivat Reda Bellagnaoui (23/6/4r.) sekä Ville Haapoja (16/9) ja Waltteri Mäkelä (15/5/3s.). Tilastoissa valmentajien mieltä lämmittävät myös Pyrinnön suvereeni levypallo peli, mm. 26 hyökkäyslevypalloa! Erikoista pelissä oli myös, että Lahden ykköspyssyn Robert Bärlundin poissaolo tuntui sekoittavan enemmän Pyrinnön kuin lahtelaisten peliä.

-Santtu