Pyrintö Stories

Inka Salmi: Liekkien SM-finaali reissu

Heips!

On vierähtäny melkein viikko siittä, kun kilpailin yhdessä joukkueeni PCT:n Flamesin kanssa cheerleading SM-finaalissa. Kilpailut järjestettiin Helsingin jäähallissa kuten aikaisempina vuosinakin. Halli oli loppuun myyty ja kilpailijoita oli yhteensä reilu tuhat. Cheerleadingissä Suomen mestaruuskilpailut ovat vuoden kohokohta ja jokainen joukkue ympäri Suomea valmistautuu omaan 3 minuutin kilpailusuoritukseen monta monta viikkoa ja tuntia.

Niille, joille cheerleading ei ole vielä kovin tuttu urheilulaji niin tiedoksi, että emme ole vain jääkiekko- tai koripallopeleissä tanssivia tyttöjä eikä esiintymisemme ole vain huiskien heiluttelua ja kyllä, meillä on joka vuosi muiden kilpailujen lisäksi SM-kilpailut.

Tarkoituksena olisi kertoa teille kuinka huikea viikonloppu meillä oli, joten eiköhän aloiteta…

Lähdimme siis perjantaina 15.12. seuramme hallilta kohti Helsinkiä. Pysähdyimme syömään hyvin tutuksi aiemmilta kisareissuilta tulleeseen ABC Riihimäkeen. Ruu’an jälkeen jatkoimme matkaa ja meille kerrottiin huonejaot, jotka ovat aina niin yhtä jännittävät kuulla. Matkalla ehdimme myös tekemään pienimuotoisen tietovisan, jonka meidän ihanat kapteenimme olivat tehneet.

Hotellille päästyä meillä oli vapaata aikaa purkaa kasseja ja valmistautua yöpuulle sekä seuraavaan kisapäivään. Ennen nukkumaan menoa pidimme vielä lyhyen palaverin hotellin käytävällä, jossa kävimme läpi sen hetkisiä fiiliksiämme ja seuraavan päivän aikataulua.

Meidän aikataulumme näet alapuolelta.

 

 

SM-AIKATAULU

PE 15.12

16.00 Hallilla höntsyreenit

17.00 Lähtö -> ABC ruoka matkalla

20.00 Rekisteröinti

 

LA 16.12

8.00 Herätys, aamupala

9.30 Lähtö hotellilta

10-11 Treenit Skillz Gym (Sali 3) -> Jäähallille: meikit ja hiukset kuntoon

12.45 Kokoontuminen pukkarissa

13.08 Korutarkastus

13.18 KISASUORITUS !!

13.40 Lounas

15.20 Laikkarit kisaa

17.45 Päivällinen

18.45 Palkintojenjako -> kotiin

 

Kisapäivän aamu koitti ja oli aika herätä sekä laittaa itsemme valmiiksi. Kävimme aamupalalla, jonka jälkeen palasimme huoneisiimme pukemaan kisapuvun päälle, meikkaamaan ja laittamaan hiukset kuntoon. Pakkasimme kaikki tavaramme ja lähdimme bussilla kohti Ruoholahdessa sijaitsevaa lämmittelypaikkaa.

Kisalämmittelyssä lämmitämme ja avaamme lihaksemme joukkueen itse keksimillä tansseilla ja venyttelyliikkeillä sekä pidämme hyvää fiilistä yllä. Yleensä samaan aikaan, lämmittelemässä on muitakin joukkueita, joten pyrimme keskittymäänvain omaan tekemiseemme. Kun olimme valmiita, lähdimmä kohti Helsingin jäähallia.

Kisapaikalle saavuttua meillä oli vielä vähän reilu tunti aikaa ennen omaa kisasuoritustamme. Pidimme itsemme lämpöisinä, söimme eväitä ja teimme viimeiset viilaukset hiuksiin ja meikkiin. Ennen kisasuoritukseen lähtöä kuuntelimme meidän tsemppimusan, jonka aikana aloimme keskittymään kohta alkavaan suoritukseen. Näin joulun alla ehdimme myös osan kanssa lauleskelemaan joululaulujakin.

Tunti kului ja tuli lähtö kohti kisalavan kulisseja. Lavan takana ensimmäisenä menimme korutarkastuksen läpi, jossa aina katsotaan ettei urheilijoilla ole mitään koruja, hiuslenkkejä, tatuointeja yms. näkyvillä. Sen jälkeen meidät päästettiin odottamaan omaa suoritustamme. Tässä vaiheessa jännitys oli jo aika korkealla, mutta silti tuntui kuin koko joukkueesta ja valmentajista olisi huokunut hyvä ja rento tunnelma. Meidät kuulutettiin estradille Cheekin Liekeissä -biisin soidessa. SM-lavalla tuomarien ja tuhatpäisen yleisön edessä oli jälleen kerran mahtavaa olla!
Emme kuitenkaa suoriutuneet ohjelmastamma aivan puhtaasti, mutta saimme silti olla tyytyväisiä siihen. Toisin kuin luistelussa tai voimistelussa pääsemme näkemään tuomareilta saadut pisteet vasta koko kilpailuiden päätyttyä.

Suorituksen jälkeen kävimme syömässä, jonka jälkeen saimme tehdä mitä halusimme paitsi poistua kisapaikalta. Katsoimme sekä kannustimme muita kilpailijoita ja heidän suorituksiaan, kävimme syömässä uudelleen ja näimme läheisiämme, jotka olivat tulleet kannustamaan meitä.

Palkintojenjaon alkaessa väsymys oli jo aika suuri, sillä päivä oli ollut hyvin pitkä. Tästä syystä en itse esimerkiksi osannut reagoida ollenkaan, kun kuulutettiin, että joukkueemme on Suomen viidenneksi paras naistenjoukkue. Tämä tieto tuli niin yllätyksenä eikä kukaan uskonut sen olevan aluksi totta. Olimme todella onnnellisia sijastamme, koska joukkue ei ole ikinä ennen sijoittunut niin hyvin SM-kilpailuissa. Pääsy Suomen TOP5:een sarjassamme oli myös meidän yhteinen tavoite. Täytyy kyllä myöntää, että välillä tämä tavoite tuntui mahdottomalta saavuttaa ja näin ajattelin kisasuorituksemme jälkeenkin. Kuitenkin, sijan lisäksi parhainta oli se, että sain kokea SM- kilpailut joukkueeni ja ystävieni kanssa. Mikään voita sitä tunnetta, kun pitkän kauden ja kovan harjoittelun jälkeen saavutimme yhteisen unelmamme ja tavoitteemme!

Palkintojenjaon päätyttyä otimme vielä jonkun verran kuvia ja sitten lähdimme pukuhuoneiden kautta kohti Tamperetta ja kotia päin.

Hyvää ja rauhallista joulua kaikille!

Katso Liekkien kisasuoritus tästä: https://youtu.be/XwsF-4TjczI