SM-pitkältä 8 mitalia

Lotta Karhola, Saila Kinni ja Venla Harju

Pitkien matkojen Suomen mestaruuksista kisattiin 3.-4.9. Kirkkonummella (ryhmä 1) ja Tampereen Teiskossa (ryhmä 2).

Ryhmä 1:n (juniorit ja pääsarjat H/D21) kilpailu suunnistettiin Meikon todella vaativassa avokallio-suo-maastossa. Mittakaavan 1:15000 kartta oli tuossa ajoittain ylipienipiirteisessä maastossa todella haastava. Luuppi oli monilla käytössä, ja moni ilman sitä kisaan lähtenyt myönsi, että olisi ollut hyvä olla.

Saila Kinni oli naisten pääsarjassa viimevuotiseen tapaan hopealla. Suuunnistusliiton sivuilla Saila kehui rataa ja maastoa: “Mahtava maasto ja rata. Loppuun asti oli pahoja rasteja. Jäin alussa pitkällä kakkosvälillä, kun toteutin reitinvalintaa huonosti, olisi pitänyt mennä suoraviivaisemmin.” Pyrintöläisten hienoa menestystä täydensivät Venla Harju (6.) ja Lotta Karhola (8.)

Tupla-tuplamestarit Mikko ja Lotta Eerola.

Kaksossisarukset Lotta ja Mikko Eerola ottivat jo kauden toisen tuplamestaruuden 16-sarjassa. Anton Kuukka oli H20-sarjassa hienosti hopealla. Ryhmän 1 kisassa kymmenen parhaan joukkoon ylsivät lisäksi Anni Haanpää (5. D18), Lasse Viilo (5. H16), Ida Jussila (7. D15), Leo Matinheikki (9. H15), Sonja Julkunen (9. D20), Elias Kuukka (10. H21)  ja Teemu Eerola (10. H18).

Ryhmän 2 kisassa Annika Viilo oli jälleen kerran voittaja sarjassa D50. Raino ja Mervi Pesu olivat molemmat hopeasijalla 40-sarjassa, ja Janne Märkälä voitti pronssia sarjassa H45. Plakettisijoille ylsivät Mikko Heinämäki (4. H55) ja Sirkka Oikarinen (6. D55).