TAMPEREEN PYRINTÖ

Venla Harjun pronssi kruunasi huikean pyrintöläispäivän!

Yksikään kisapäivä tämänvuotisissa MM-kisoissa ei ole kulunut vailla mahtavaa pyrintöläismenestystä, eikä poikkeusta tehnyt tämänpäiväinen keskimatkakaan. Miehissä vastuuta saivat Johan Runesson ja Florian Howald ja naisissa Venla Harju. Etukäteen tiedettiin kaikilla olevan onnistuessaan mahdollisuudet aivan kärkisijoille asti.

Venla Harju näytti jälleen kerran kovat kilpailijan hermonsa ja juoksi upealla tavalla keskimatkan MM-pronssille! Venlan toinen henkilökohtainen aikuisten arvokisamitali ei tullut helpoimman kautta, sillä Vitipalun peitteisiin suppamaastoihin laadittu rata osoittautui yhdeksi arvokisahistorian vaativimmista. Puhtain paperein kisasta selvisivät vain kisan suvereeni valtiatar Tove Alexandersson ja paluun mitaleille tehnyt Marianne Andersen, joille Venla taipui neljä ja kaksi minuuttia.

“Mitali on mitali, vaikka tulisi millä suorituksella! Loppulenkillä olin välillä hukassa, mutta olen tyytyväinen, että sain keskityttyä uudelleen. Erityisen arvokkaan tästä mitalista tekee se, että saavutin sen nimenomaan keskimatkalla. Olen aina arvostanut erityisesti keskimatkan taitajia suunnistajina”, kommentoi Venla saavutustaan ja lupaa samaan hengenvetoon mitalikahvit kaikille seurakavereille ja tukijoilleen.

Miehissä parhaiten pyrintöläisistä onnistui keskimatkalla neljänneksi kirinyt Johan Runesson, joka taisteli loppuun asti jopa mitalista! Ällistyttävällä loppukirillään Daniel Hubmannin ja Gustav Bergmanin taakseen niukasti jättänyt Johan taipui lopulta pronssin vieneelle Ukrainan Oleksandr Kratoville 16 sekuntia. Voittaja Gueorgiouhun eroa syntyi lopulta 46 sekuntia.

“Kisa lähti hyvin käyntiin ja oli mukava varvata nappiin menneen alun jälkeen vasta toiseksi parhaana pyrintöläisenä! Loppulenkillä tein useita pieniä virheitä, minkä takia päätin TV-rastin jälkeen rauhoittaa suunnistukseni ottamalla hieman enemmän tietä alle. Neljänteen sijaan olen kuitenkin todella tyytyväinen!” kommentoi Johan suoritustaan.

Myös Flo onnistui erinomaisesti sijoituttuaan lopulta seitsemänneksi! Viime vuoden keskimatkan hätäilystä ei ollut tietoakaan ja mies teki sveitsiläisittäin kellon tarkkaa työtä. Eroa podiumille (top-6) jäi lopulta puoli minuuttia, mikä ei kuitenkaan tuntunut harmittavan suoritukseensa tyytyväistä sveitsiläistä:

“Olen todella onnellinen seitsemännestä sijasta, vaikka diplomi jäikin saamatta. Varvauksen jälkeen minun oli hankala keskittyä, koska tiesin menneeni ylivoimaiseen johtoon. Pienen haparoinnin jälkeen sain homman onneksi kasattua. Rata oli MM-keskimatkan arvolle todella hyvin sopiva!”

Vaativassa ja peitteisessä suppamaastossa juostussa kisassa vahvimmaksi osoittautui MM-keskarilla kuuden vuoden tauon jälkeen kultakantaan palannut Thierry Gueorgiou. Mies oli jo aiemmin ilmoittanut tämän kisan olevan hänen viimeinen henkilökohtainen arvokisastarttinsa, mikä varmasti lisäsi paitsi latausta myös painetta onnistumiseen. Hyvin Thierry paineet kuitenkin kesti ja palkintona uran 14. MM-kulta. Hopealle suunnisti viime vuosina lukuisista jalkavaivoista kärsinyt Fabian Hertner.

Kaiken kaikkiaan päivä lienee seurahistoriassa ainutlaatuinen, kun MM-kisoissa seitsemän parhaan joukkoon saatiin kolme pyrintöläistä. Huomenna on Virossa vuorossa vielä kisat päättävät viestit. Etukäteen tiedettiin Aleksi Niemen ja Venla Harjun juoksevan Suomen viestikolmikoissa. Heidän lisäkseen myös vakuuttavasti maastomatkoilla juossut Johan Runesson sai tietää aloittavansa Ruotsin viestin, joten huomenna on varmasti taas mielenkiintoinen pyrintöläispäivä tiedossa!

Tulokset, kartat: http://woc2017.ee/live/middle

TP vuonna 2016
 • SM-pistetilasto: 1.
 • Mitaleja SM-kisoissa: 52
 • Venlojen viesti: 2.
 • Jukolan viesti: 13.
 • Tiomila miehet: 25.
 • Tiomila naiset: 14.
 • Tiomila HD16: 2.
 • Nuorten Jukola: 1. ja 2.
 • Ungdomens Tiomila HD18: 1.
 • Ungdomens Tiomila D18: 2.
 • Arvokisat:
  • Florian Howald (SUI): MM sprinttiviesti 2., EM sprintti 3., EM viesti 1.
  • Saila Kinni: MM pitkä 5., MM keskimatka 21., EM keskimatka 6., EM pitkä 20.
  • Venla Harju: MM sprinttiviesti 7., EM sprinttiviesti 4., EM sprintti 9., EM keskimatka 9.
  • Aleksi Niemi: EM sprinttiviesti 4., MM sprintti 24.
  • Severi Kymäläinen: EM sprintti 37.
  • Anton Kuukka: nuorten MM viesti 3., nuorten MM keskimatka 7., nuorten MM pitkä 10., nuorten MM sprintti 15.
  • Simona Aebersold (SUI): nuorten MM sprintti 1., nuorten MM keski 1., nuorten MM viesti 1., nuorten MM pitkä 12.
  • Valerie Aebischer (SUI): nuorten MM pitkä 2., nuorten MM sprintti 11.
  • Tobia Pezzatti (SUI): nuorten MM sprintti 5., nuorten MM pitkä 26., nuorten MM keski 29.
  • Julie Emmerson (GBR): nuorten MM viesti 5., nuorten MM keski 58.
  • Anni Haanpää: nuorten EM viesti 1., nuorten EM pitkä 26., nuorten EM sprintti 31.
  • Lotta Eerola: nuorten EM pitkä 1., nuorten EM sprintti 10., nuorten EM viesti 14.
  • Mikko Eerola: nuorten EM viesti 4., nuorten EM pitkä 10., nuorten EM sprintti 22.
  • Leo Matinheikki: nuorten EM sprintti 3., nuorten EM pitkä 43.
  • Juha Lilja: nuorten pysu-EM viesti 1., nuorten pysu-EM sprintti 16., nuorten pysu-EM keskimatka 16., nuorten pysu-EM pitkä 6.
  • Saara Yli-Hietanen: nuorten pysu-EM sprintti 12., nuorten pysu-EM keski 9., nuorten pysu-EM pitkä 6.
  • Kaarina Nurminen: nuorten pysu-EM sprintti 6., nuorten pysu-EM keski 13.