Elias Kuukka otti ensimmäisen SM-kullan

Kaikkiaan 6 mitalia ja 6 plakettia SM-pitkiltä matkoilta

Lapuan Simpsiövuoren todella haasteellisissa maastoissa ja radoilla pidettiin SM-pitkän matkan kilpailut. Vaikka syysflunssa pakotti kotiin monta potentiaalista mitalistia ja plaketistia, oli Pyrinnön saalis silti hyvä: 4 mitalia ja 2 plakettia.

Elias Kuukka, 23, otti kultamitalin miesten 16 km:n matkalla 1.40.14 min ajallaan. Elias löi Paimion Rastin Fredric Portin vajaalla kahdella minuutilla ja vanha herra Jani Lakasen neljällä minuutilla.

Elias oli luonnollisesti tyytyväinen ensimmäiseen SM-kultaansa aikuisten sarjassa.

’Oli kaudella ehkä kisa, kun uskalsin luottaa siihen, että suomalaisten kesken vauhtini riittää vaikka kultaan asti’, kertoi Elias voittonsa taustoista. ’Maltoin suunnistaa, enkä myöskään sortunut ylivarmisteluun. Pieniä virheitä toki tuli, kun oli niin vaativaa ja 2.5 m käyrävälisellä kartalla tavaraa oli runsaasti. Nyt ei myöskään tullut suunnnassakääntymisvirheitä, jotka ovat vaivanneet suorituksiani. Fyysisesti toki ei Latvian maajoukkueleirin jälkeen tuntunut hyvältä, mutta jaksoin hyvin loppuun asti’, kertoi Elias tyytyväisenä ensimäisen SM-kultansa jälkeen. Toissa vuonnahan Elias otti hopeaa myöskin pitkältä matkalta.

Saila Kinni otti naisten pääsarjassa SM-pronssia Anna Haatajan voittaessa ja Henna-Riikka Haikosen ottaessa hopeaa.

Junnuissa Lotta Eerola nappasi kullan D18-sarjassa ja Leo Matinheikki saalisti hopeaa H16-sarjassa.

Plaketit ottivat Henrik Asklöf H18-sarjan 5. ja Anni Haanpää D20-sarjan 6. tiloillaan.