SM-sprinteistä upea menestys: voitot Ilonalle ja Leolle, hopeaa Severille ja Annikalle

Oulussa Raatin urheilukentällä pidetyt SM-sprintit olivat muutamien sarjojen osalta hyvät, mutta useimpien ikähenkilöiden ja nuorten radat olivat lähes kokonaan vailla sprinttiin olennaisesti kuuluvia reitinvalintoja.

Parhaat silti voittivat ja pyrintöläisittäin mitaleja plaketteja tuli runsain mitoin.

Ilona Tikkakoski, 15, otti jo syksyn toisen SM-kullan. “Juoksu kulki ja kun rata oli niin helppo, niin juoksin aika kovaa”, kertoi Ilona iloisena. Loppukesällä sairastellut Leo Matinheikki otti H17-sarjan SM-kullan 5 sekunnin erolla hopeamitalistiin. “Meni kyllä hyvin ja ilmeisesti reitinvalinnatkin onnistuivat.”

Miesten pääsarjassa yllätyskullan otti Paimion Rastin Olav Lundanes. Punakoneen Severi Kymäläinen, 27, otti ehkä yllättäen SM-hopean. Mitali maistui kahden vuoden takaisten molempien akillesjänteiden leikkauksen jälkeen Severille silminnähden hyvältä. “Olen todella iloinen, että pystyin pitämään suoritukseni kasassa vaikean kesän jälkeen, tavoitteena oli top ten -sijoitus, mutta kyllä hopeakin kelpaa”, totesi Severi tyytyväisenä.

Plaketeille sijoittuivat:

Anni Haanpää (4. sija/D20), Mikko Eerola (4./H18), Aapo Liponkoski (5./H14), Henrik Asklöf (6./H18), Oona Luoma (7./D17), Salla Valio (8./D14), Teemu Eerola (9./H20), Ida Jussila (10/D17), Kaarina Nurminen (10./D16), Heini Rintanen (10./D20) ja naisten pääsarjassa Lotta Karhola (10./D21), joka harmitteli lopun isoa reitinvalintavirhettään ja sen huonoa toteutusta.

Pyrintö keräsi hienosti 68 SM-pistettä ryhmän 1 sarjoissa (pääsarjat ja juniorit) ja 5 pistettä ryhmässä 2 (ikähenkilöt).