Lahden 22v SM-kisoista hieno menestys

Pyrintö oli kirkkaasti paras seura 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Lahdessa. Sunnuntaina mestareiksi urheilivat Reetta Hurske 100 metrin aidoissa ja Miia Sillman pituudessa.

11880505_849305525161138_1302516168604105491_n

Reetan voittoaika oli tänään 13,81, voittomarginaali oli 0,35 sekuntia. Oksasen Elisa juoksi hienosti ennätyksensä 14,41 ja otti ajetun nelossijan.

– Fiilis verkassa oli hyvä. Mutta jostain syystä en saanut kisassa kuitenkaan sitä parasta irti. Mestaruus on kuitenkin aina mestaruus ja pakko myöntää, että hyvältä maistuu, vaikka aika ei miellytä, Reetta kertoi.

11143553_849333511825006_8711631773452550737_nPituuskilpailu oli todella jännittävä.  Anne- Mari Lehtiö hyppäsi toisellaan 597 ja johti kisaa pitkään. Miian voittohyppy 601 syntyi neljännellä kierroksella. Kristiina Vuorvirta vastasi viimeisellään 598 ja nousi hopealle. Lehtiö ja Emmi Mäkinen eivät onnistuneet viimeisillä kierroksilla ohittamaan Miiaa, joten kultajuhlat olivat valmiit.

– Vihdoin tuli se kuuden metrin ylitys, iloitsi kisan jälkeen puolitoista tuntia dopingtestissä viettänyt Miia.

– Verkassa juoksu tuntui hyvältä (jos vertaa kaikkiin muihin pituuskisoihin, jotka on olleet toisena ottelupäivänä) ja ajattelin, että ehkä kauden paras voisi syntyä. Kutonen on ollut kunnon puolesta hyvin realistinen, mutta jokainen kisa on tehty jo hieman väsyneillä jaloilla. Myös lämmöstä oli suuri apu! Avain sana siis on vaan juoksu, jos se kulkee niin myös hyppy kulkee, Miia ilotteli.

Karvisen Joni nykäisi keihäässä kolmannellaan 73,40. Joni heitti kaikilla kuudella heitollaan yli 71 metriä, kun kukaan muu kilpailijoista e11855742_849340558490968_4936027680636910252_n pystynyt yli 71-metriseen ennen kuin kilpailun toiseksi viimeisellä heitolla. Alajärven Toni Kuusela onnistui kuitenkin nappiin viimeisellä heitollaan ja nykäisi kauden parhaansa 73,82. Joni pääsi vielä vastaamaan kisan viimeisenä heittäjänä, mutta paukut eivät ihan riittäneet.

– Perhana, viimeisellä meni kaveri ohi. Tosi hyvä ja tasainen sarja, mihin pitää olla tyytyväinen, mutta hiukan kaivelee, kun ei sitä piikkiheittoa tullut, Joni kommentoi kilpailua.

Lahtisen Roosa kiri 800 metrillä hopealle.  Avauskierros hölkättiin 72 sekuntiin, vasta viimeiset 300 metriä tultiin kovaa. Taktiikka oli kuin pedattu 400 metrin juoksijalle Jonna Julinille, joka kirikin lopussa voittoon. Roosan aika oli 2.17,50 ja kulta jäi 0,66 sekunnin päähän.

11866345_849312095160481_7119207306979007600_n– Ihan tyytyväinen olen. Kultaa lähdin juoksemaan, mutta tän päivän kunto tai herkkyys ei riittänyt ihan voittoon. Mun mielestä kuitenkin kauden paras kasi, kun vika kieppi oli joku 63 ja taktisesti juoksin hyvin.

Puolitoista tuntia myöhemmin Roosa juoksi vielä neljänneksi 400 metrin aidoissa viidenneksi ajalla 64,74.

Miesten 200 metriä oli mainio kisa. Samuli Samuelssonin voittoaika oli 20,90, Roope Saarinen vei hopean 21,30 ja Jani Koskela oli kolmas ajalla 21,37. Pronssi oli Janille viikonlopun toinen.

– Se oli tasapainoinen juoksu, vaikka varmaan vähän painoi jaloissa eilinen nelkku ja alkuerät aamulla. En puristanut 11885078_849355555156135_2921690743524517540_nlopussa ja muutenkin oli herkkää menoa. Täytyy olla tyytyväinen. Tuulet oli aika vaikeet, vastatuulta oli ainakin puolet matkasta, Jani sanaili kisan jälkeen.

Korkeudessa Gabi Kosonen sijoittui neljänneksi tuloksella 170. Mitaliin olisi vaadittu 173.

Pyrintö keräsi Lahdesta kaksi kultaa, kaksi hopeaa ja kolme pronssia. Kalevan maljan pisteitä kertyi 46, millä Pyrintö oli Kalevan kisojen tapaan viikonlopun paras seura. Kakkonen Espoon Tapiot sai kasaan 12 pistettä vähemmän.

Teksti ja kuvat: tp tiedotus