SM-viestit – ohjeita urheilijoille

Kilpailukanslia Ratinan stadionilla
Kilpailukanslia sijaitsee Ratinan stadionin voimistelusalissa: stadionin valvontahuoneen läheisyydessä. Kulku kisakansliaan tapahtuu stadionin parkkipaikkojen keskivaiheelta.

Kanslia on avoinna seuraavasti:
Perjantaina 07.07 klo 19.00-21.00
Lauantaina 08.07 klo 08.00-19.00
Sunnuntaina 09.07 klo 08.00-18.30

Kilpailuaikataulu
Kilpailun aikataulu löytyy ilmoitustauluilta (olympiatulen vieressä, ylätasanteella) ja käsiohjelmista. Osanoton varmistuksen aiheuttamista mahdollisista muutoksista (mm. alkuerien peruuntuminen) ilmoitetaan ilmoitustaululla ja kenttäkuulutuksen kautta.

Kilpailunumerot
Kilpailijoilla on joukkuekohtaiset numerot, jotka kiinnitetään selkään ja rintaan. Numeroa ei saa taittaa eikä leikata. Kilpailunumerot on kiinnitettävä ennen kokoontumispaikalle tuloa. Ilman kilpailunumeroa ei voi osallistua kilpailuun. Huomioittehan, että kilpailunumero on lajikohtainen.

Urheilija- ja huoltajakortit
Jokainen urheilija saa joukkuemateriaalissa kortin, joka on kiinnitettävä näkyville. Seura saa myös huoltajakortteja SUL:n päätöksen mukaisesti joukkueisiin perustuvan määrän.

Osanoton varmistus
Osanoton varmistus on ehdoton. Varmistus on tehtävä varmistuspisteessä, joka sijaitsee kilpailukansliassa, kirjallisesti erillisellä varmistuslomakkeella mestaruuskilpailusääntöjen mukaisesti 90 minuuttia ennen kyseisen lajin alkua. Varmistuksen voi tehdä kisakansliassa sen aukioloaikoina. Varmistuslomakkeesta jää varmistajalle kaksoiskappale, joka tulee säilyttää kilpailujen ajan mahdollisten epäselvyyksien välttämiseksi. Jos lajissa on sekä alkuerät että loppukilpailu ja niiden välillä halutaan vaihtaa joukkueen kokoonpanoa ja/tai juoksujärjestystä, tulee tästä tehdä uusi kirjallinen varmistus viimeistään 90 minuuttia ennen kyseisen loppukilpailun alkua. Joukkueen aloitettua kilpailun se saa jatkossa käyttää enintään kahta lisäjuoksijaa. Viesteissä, joissa on vain kolme osuutta, saa kuitenkin koko kilpailun aikana vaihtaa vain yhden kilpailijan.

Huom! N19 4x100m aitojen alkuerät jäävät pois!

Osanotto-oikeus
Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa ja urheilija saa osallistua samana päivänä vain yhden ikäluokan kilpailuihin.  Sarjoissa M/N 19-17 tulee vähintään yhden viestijoukkueen juoksijoista edustaa sitä ikäryhmää, jonka kilpailusta on kyse. Muiden juoksijoiden tulee ko. kilpailuvuotena täyttää vähintään 14 vuotta. 15-vuotiaiden sarjoissa kilpailevan tulee ko. kilpailuvuonna täyttää enintään 15 ja vähintään 12 vuotta. Vähintään yhden viestijoukkueen juoksijoista tulee kuitenkin täyttää ko. kilpailuvuotena 14 tai 15 vuotta. Urheilija voi osallistua samaan lajiin vain yhdessä sarjassa. Tässä mielessä seuraavat lajiparit tulkitaan samoiksi lajeiksi keskenään: – 4×400 m ja 4×300 m – 4×800 m ja 3×800 m – 4×100 m aj ja 4×80 m aj

Rankingit

Verryttelyalue
Verryttelyalueena toimii stadionin ylätasanne sekä pääkatsomon takaosa.

Stadionin ulkopuolella (Ratinanniemessä) sijaitsee viheraluetta ja stadionilta lähtee juoksureitti (asvaltti- sekä hiekkapinnoite) kohti Hatanpäätä. Huomioithan, että lauantaina 8.7. Ratinanniemessä järjestetään myös SM-viikon ohjelmaa ja Generation Gamesit.
Kulku verryttelyalueelle tapahtuu stadionin Laukonsillan puoleisesta portista.

Kokoontumispaikka (Call Room)
Kokoontumispaikka sijaitsee Pääkatsomon länsipäädyssä, Olympia-tulen vieressä. Kokoontumispaikka on teltta, johon kootaan erät lajeittain kokoontumisaikataulun mukaisesti. Kokoontumispaikalta myöhästyminen johtaa varoitukseen ja kahdesta varoituksesta joukkue hylätään. Jos koko joukkue ei ilmoittaudu kokoontumispaikalla, joukkue hylätään.

Kassien, laukkujen, reppujen tai vastaavien tuominen Call Roomiin/kilpailukentälle on kielletty, vain piikkaripussin ja juomapullon voi ottaa kentälle mukaan. Call Room ei ota säilyttääkseen urheilijoiden tavaroita.

Call Roomissa urheilijoille jaetaan muovipussit. Muovipussiin kirjoitetaan kilpailunumero, osuus ja omat nimikirjaimet. Verryttelyasut laitetaan näihin pusseihin ja pussit toimitetaan varustepalautukseen (kts. seuraava kohta)

Kilpailijoilla tulee olla yllään edustamansa seuran virallinen kilpailuasu. Asuissa esiintyvien mainosten tulee noudattaa IAAF:n sääntöjä (hyvän maun mukaiset). Kilpailujalkineiden tulee olla sääntöjen mukaiset ja piikkareiden piikkien oikean kokoiset. Virheet asuissa johtavat varoitukseen ja kahdesta varoituksesta joukkue hylätään.

Call_room_aikataulu

Varusteiden palautus
Varustepussit tuodaan maalin vieressä sijaitsevaan huoltotunneliin.

Pukuhuoneet, suihkut ja wc:t
Pukuhuoneet sijaitsevat stadionin toisessa kerroksessa. WC:tä löytyy lämmittelyalueen (ylätasanne) välittömässä läheisyydessä, pukuhuoneiden yhteydessä sekä pääkatsomon allaolevat wc-tilat.

Stadionin pääkatsomon takana on myös runsaasti wc-tilaa.

Urheilijoiden esittely
Rataesittelyn yhteydessä, YLE kuvaa loppukilpailuiden esittelyt

Vastalauseet
Mahdolliset vastalauseet on jätettävä kirjallisesti kilpailukansliaan 30 minuutin kuluessa kilpailun virallisen tuloksen julkaisemisesta. Vastalausemaksu on 50 euroa.

Vaihtojen videokuvaus
Kilpailussa on käytössä vaihtojen videokuvaus epäselvien vaihtojen selvittämiseksi. Lisätietoja antaa kilpailun johtaja Mika Suihko.

Huoltajat, valmentajat ja vanhemmat
Huoltajien, valmentajien ja vanhempien tulo kenttäalueelle on ehdottomasti kielletty.

Palkintojenjako
Palkintojenjaon kokoontuminen sijaitsee maalialueen lähellä, YLE:n haastattelupisteen vieressä. Palkintojenjaon aikataulu löytyy lopullisesta aikataulusta.

Ilmoitustaulut ja tulokset
Virallinen ilmoitustaulu sijaitsee ylätasanteella, olympiatulen vieressä.
Ilmoitustauluille tulevat viralliset tulokset, eräjaot ja muuta tarvittavaa informaatiota (aikataulut, kisaruokalan tiedotteet jne.).

Ensiapu
Ensiapupiste sijaitsee maaliviivan tuntumassa, lehdistöhuoneen vieressä. Lisäksi ensiapuryhmä päivystää kenttäalueella koko kilpailun ajan.

Dopingtestaus
ADT:lle on osoitettu pukuhuone stadionin toisessa kerroksessa.

Tuomarineuvoston kanssa tehtyjä päätöksiä:

  • Palkintojen jakoaikataulussa huomioidaan mahdolliset protestit
  • M17 3x800m lähtö tapahtuu yhdeksältä radalta. 12 joukkueen lähdössä radoilla 4,6,8 on 2 juoksijaa.
  • M 4x800m ja M19 3x800m lähtö tapahtuu yhdeksältä radalta. 14 joukkueen lähdössä radoilla 2,4,6,8,9 on 2 juoksijaa.
  • Jos joukkueita 800m viesteissä tai juoksun erässä on enintään 14, niin juostaan yhdessä erässä.
  • 4×100 Aitajuoksu M17, N17, M19 ja N19 alkuerät jäävät pois. Kilpailut juostaan suoraan B+A-erinä finaalina.
  • M4x1500m ja T15 ja P15 4x800m lähtö kahdelta viivalta 1 kaarteen tasoituksella radoilta 1-8 ja 5-9 ryhmälähtöinä.

Jatkoon pääsy alkueristä:
Kaksi alkuerää                             Erien kolme parasta + kaksi parasta aikaa
Kolme alkuerää                           Erien kaksi parasta + kaksi parasta aikaa
Neljä alkuerää                             Erien voittajat + neljä parasta aikaa
Viisi alkuerää                               Erien voittajat + kolme parasta aikaa
Kuusi alkuerää                             Erien voittajat + kaksi parasta aikaa

Seitsemän tai enemmän alkueriä ->

Erien voittajat + parhaat ajat 2:een erään  -> B ja A-finaali = yhteensä 16 joukkuetta

Aitajuoksuviestit                        Kahdeksan nopeimman ajan saavuttanutta joukkuetta

Tiedustelut
Tuomarineuvoston pj.             Raimo Kallioniemi, 0400-565026
Kilpailunjohtaja                           Mika Suihko, 0405261320
Pääsihteeri                                   Elisa Hakanen, 0503520982