Yksitoista kisaennätystä rikottiin ensimmäisenä TJIG-päivänä!

Tampere Junior Indoor Gamesien ensimmäinen kilpailupäivä tarjosi yleisurheilun riemua liki kahdentoista tunnin ajan Tampereen messu – ja urheilukeskuksessa. Heti ensimmäisenä kilpailupäivänä nähtiin yksitoista TJIG-kisaennätystä.

Saga Anderssonille 15-tyttöjen SE
Esbo IF:n seiväshyppääjä paransi 15-vuotiaiden ikäkausiennätystä sekä TJIG-ennätystä. Saga voitti seiväshypyn tuloksella 391. Edellinen kuvakisaennätys oli vuodelta 2013 ja ennätyksen haltija Wilma Murto. Saga paransi omaa ennätystään Bubkamaisesti yhdellä sentillä.

”Kyllä sillä 391:n hypyllä olisi mennyt vähän enemmän, mutta halusin nyt ottaa varman päälle. Yrityket neljästä metristä oli aikajuoksuviestin jälkeen yllättävän hyvin, mutta en ihan saanut tehtyä hyppyä loppuun asti. Tämä oli luultavasti mun viimeinen hallikilpailu. Tämä oli minun 3.kerta TJIG:ssä. Täällä on tosi ison kisan fiilis ja hienoa kuinka sain kannusta hyppyihini”, jutteli Saga.

Turkka SE-vauhdissa
Tampereen Pyrinnön Joel Turkka kellotti P13 60 metrin alkuerissä uuden ikäkausiennätyksen 7,38. Finaalissa Joelin TJIG voittoaika kirjattiin 7,39. Ennätys parani viisi sadasosaa. Joel paransi 13-sarjan ikäkausiennätystä jo neljännen kerran.

kuva (2)”Alkuerässä juoksu tuntui hyvältä, kädet liikkuvat hyvin. Finaalissa tavoitteena oli hyvä ja rento fiilis. Ei haitannut vaikka aika ei nyt ollut parempi. Minulla on käynyt ennenkin niin, että finaalin aika on sadasosan alkuerän aikaa huonompi”, jutteli hyväntuulinen Joel.

Lotalle ja Oonalle kisaennätykset
Lotta Putkiranta hätyytteli 12-tyttöjen korkeuden ikäkausiennätystä, mutta 164 cm oli tänään liikaa. Espoon Tapioita edustavan Putkirannan voittotulos kirjattiin lukemiin 161.

Oona Räisänen leiskautti 11-tyttöjen kiekonheitossa uudeksi kisaennätykseksi 30.31. Parannusta Oonan edelliseen ennätykseen tuli peräti seitsemän metriä. Oonan tulos on 11-sarjan uusi SE.

”Oli kiva heittää. Vastustajat olivat kanssa kovia: Tämä oli minun ainoa hallikauden kilpailu. Kiva kun pääsee heittämään näin isoihin kisoihin”, Oona jutteli.

Lisää TJIG-ennätystehtailijoita
Pojat-11 sarjan korkeushypyssä Humppilan Yrin Topi Rönni hyppäsi uudeksi kisaennätykseksi 147.
Äänekosken Urheilijoiden Arttu Mattila paransi 14-sarjan poikien korkeuden kisaennätystä lukemiin 190.

Tyttöjen 11-sarjan 60 metrillä Kuivasjärven Auran Julia Jäälinoja pysäytti kellon aikaan 8,48, mikä on uusi kisaennätys.

15-pojat ennätysvauhdissa
Kalle Stylman laittoi 15-sarjan poikien 300 metrin aitojen kisaennätyksen kunnolla uusiksi. Liedon Parmaa edustava Stylman juoksi aidatun ratakierroksen aikaan 39,94 ja paransi edellistä ennätystä yli kaksi sekuntia.
Saman sarjan Jyväskylän Kenttäurheilijoiden kolmiloikkaaja Juho Nieminen kohensi uudeksi kisaennätykseksi 14.03.
Hirmuinen kuulakaari nähtiin myös 15-poikien kuulantyönnössä. Lielahden Kipinää edustava Arttu Korkeasalo työnsi uudeksi kisaennätykseksi 19.35.
Ensimmäisen kilpailupäivän päätteeksi juostiin 4×80 metrin aitaviestit. Jyväskylän Kenttäurheilijoiden joukkue juoksi uuden kisaennätyksen, mikä kirjataan nyt aikaan 47,16.

Väyrynen 15-poikien nopein
Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen voitti 15-poikien 60 metrin finaalin ajalle 7,38. Alkuerissä syntyi uusi ennätys 7,28.

”Lähtö oli vähän huono, mutta muuten sain juoksun tulemaan hyvin loppuun asti. Nämä ovat tosi hyvät kisat. Täällä on hyvä tunnelma ja järjestelyt ovat hyvät”, jutteli Väyrynen.

”Vähän täällä on kivaa!”IMG_5838

”Kivaa! Täällä on niin paljon porukkaa, on ollut hauskaa.” 10-tyttöjen 60 metrin finalistit.

”On ollut kivaa kun täällä saa myös yöpyä! Täällä on myös hyvä tunnelma ja tää on tosi hauska tapahtuma. Kiva kun täällä soi musiikki ja se on oikeasti hyvää!”, HKV:n 11-vuotiaiden hopealle sijoittunut aitaviestijoukkue (Simeon, Lassi, Johannes ja Daniel) juttelivat.
Osa pojista oli ensimmäistä, osa jopa kolmatta kertaa. ”Oltiin aamulenkillä ja nähtiin Robinin konserttiin jonottavia faneja”, pojat jatkoivat.