Viiden Pohjoismaan hallimaaottelu Tampereella 8.2.

Kaikkien viiden Pohjoismaan parhaat yleisurheilijat kohtaavat hallimaaottelussa Tampereen Pirkkahallissa lauantaina 8. helmikuuta. Suomen, Ruotsin ja Norjan maajoukkueiden ohella Tanska ja Islanti kilpailevat Pohjolan paremmuudesta yhdistetyllä joukkueellaan.Suomi, Ruotsi ja Norja ovat kohdanneet hallimaaottelussa kolmena viime vuonna. Tanskan ja Islannin yhdistetty joukkue

on nyt mukana ensi kerran. Tampereella vuonna 2011, Steinkjärissä vuonna 2012 ja Växjössä vuonna 2013 maiden välinen järjestys oli joka kerta sama Ruotsin voittaessa, Suomen sijoittuessa toiseksi ja Norjan kolmanneksi, niin miesten kuin naistenkin
maaotteluissa.

Suomen joukkue hallimaaotteluun valitaan osittain tämän talven ja osittain aiempien näyttöjen perusteella. Mustasaaressa lauantaina 1.2. järjestettävät Botnia-kisat ovat monessa lajissa tärkeä näytönpaikka. Suomen Urheiluliiton kestävyysjuoksun
la
jipäällikkö Tommy Ekblom kertoo, että myös Jukka Keskisalo on ilmoittanut halukkuudestaan edustaa Suomea maaottelussa.

Järjestävänä seurana toimii Tampereen Pyrintö.
Pääsihteeri Elisa Hakanen odottaa loppuunmyytyä katsomoa: – Päääsylippujen myynti alkaa ovelta lauantaina 8.2. kello 11 erittäin edullisin hinnoin 12, 8 ja 5 euroa, joilla tupa saadaan täyteen.

maaottelu

Kello 14 alkavan maaottelun lisäksi lauantain ohjelmassa on runsaasti mielenkiintoisia esilajeja, joista ensimmäisenä alkaa miesten kiekonheitto aamupäivällä kello 11.30. Norjalaisten toivomuksesta juostaan 60 metrin lisäksi myös 100 metriä, johon aikoo osallistua myös 10 sekunnin alittaja Jaysuma Saidy Ndure.

Media-akkreditoinnit:
ap.sonninen@kolumbus.fi tai 040 – 8411833 viimeistään torstaina 6.2.

Maajoukkueiden tiedotustilaisuus:
Perjantaina 7.2. kello 18.30 Hotelli Cumulus Hämeenpuisto.

Lisätietoja:
Jorma Kemppainen, SUL:n valmennusjohtaja 0400 – 616609

Hallimaaottelun sivut