Reetalle mestaruus, Jessille ja Marialle SM-hopeaa

Reetta Hurske voitti odotetusti N22-sarjan pika-aidat juniorien SM-kilpailuissa. Jessi Landström juoksi N19-sarjan 60 metrin aidoissa hopealle.  Maria Huntington puolestaan hyppäsi korkeuden hopealle mahtavalla ennätyksellään 175.

Reetan voittoaika oli erinomainen, 8,37. Ero hopean ottaneeseen Hertta Heikkiseen oli peräti 32 sadasosaa. Oksasen Ellu oli saman kisan neljäs ajalla 9,13.

– Tavoitteena oli lähteä juoksemaan mahdollisimman hyvää aikaa ja kultamitalia. Finaalissa lähtö oli hidas, mutta loppu tuli hyvin. Aika oli ihan kohtuullinen kuitenkin. Tästä on nyt hyvä lähteä viettämään lyhyehköä ylimenoa, sitten taas rajusti kesää kohti, Reetta kommentoi.

Maria Huntingtonin korkeusennätys ennen kisoja oli 169. Tällä hallikaudella paras oli 167. Tänään oli kuitenkin ihan loistava päivä. 169 ja 172 menivät ensimmäisellä ja hieno uusi ennätys 175 kolmannella. Se riitti hopeamitaliin ja ennätys parani huimat kuusi senttiä. Ennakkosuosikki Elina Kakko voitti mestaruuden tuloksella 180.

– Aitojen nelossija jäi sen verran kaivelemaan, että päätin tsempata korkeudessa kaikkeni. Se menikin sitten yli odotusten. Mahtava fiilis, kun ennätys parani kuusi senttiä. Jokaisessa lajissa tuli täällä enkka, joten voin olla tosi tyytyväinen kisaviikonloppuun, Maria hehkutteli onnellisena.

Jessin hopea-aika 19-vuotiaiden pika-aidoissa oli 8,75. Maria juoksi jo alkuerässä ennätyksensä 8,88 ja finaalissa PB parani vielä aikaan 8,86. Maria oli kisan neljäs, mitaliin jäi eroa harmittavat viisi sadasosaa. JKU:n Emma Koistinen oli mestari ajalla 8,59.

– Oli hyvä fiilis ennen kisaa ja juoksun alku oli ihan hyvä, sitten kolahti toiseen aitaan ja se jonkun verran haittasi rytmiä, eikä tämä ollut kokonaisuudessaan teknisesti hyvä juoksu. Ihan tyytyväinen olen silti hopeamitaliin, Jessi sanoi.

– Hallikausi ei sujunut ihan niin kuin olisin halunnut, mutta kesällä toivottavasti sitten kovempia tuloksia.

Sara Jokinen juoksi myös hienosti N19-sarjan 200 metrillä. Alkuerien aika 25,75 riitti finaaliin, johon juosseiden neljän juoksijan ajat olivat20150202_201458 kaikki 25 sadasosan sisällä. Sara juoksi finaalissa 25,90 ja otti hienosti pronssia. Hopeakin jäi ainoastaan kuuden sadasosan päähän. Ajat ovat Turun kirnussa juostuna todella kovia.

– Kaarteet oli tietty aika haastavat täällä, mutta niihin nähden kulki juoksu ihan hyvin. Tyytyväinen voi olla mitaliin. Tästä on kiva lähteä harjoittelemaan kesää kohti. Tarkkoja tavoitteita ei ole vielä mietitty, mutta varmasti 200 metriä 25:n pintaan. Nelkkuakin olisi ehkä tarkoitus lähteä kokeilemaan, Sara kertoi kisan jälkeen.

N22 korkeudessa pyrintöläiset hyppäsivät hyvin. Miia Sillman sivusi halliennätystään tuloksella 175 ja oli kovatasoisessa kilpailussa kuudes. Gabi Kosonen teki ennätyksensä 172 ja oli jaetulla kahdeksannella sijalla.

Pyrinnön kokonaissaldo Turusta oli kaksi kultaa, kolme hopeaa ja kolme pronssia.

Teksti: tp tiedotus
Kuvat: Timo Eikkula