Suomelle nuorten MM-hopeaa ja –pronssia, Pyrinnölle kultaa ja hopeaa

Nuorten alle 20-v. MM-kisat alkoivat Norjan Raulandissa sprinttikilpailulla suomalaisittain ja pyrintöläisittäin loistavasti. Aleksi Niemi, 20 v., otti viime vuoden kirvelevän 4. sijan jälkeen hienosti hopeaa. Aleksi hävisi kullan myös viime vuonna sprintin mestaruuden ottaneelle  Uuden Seelannin Tim Robertsonille vain kolmella sekunnilla. Pronssin nappannut liettualaispoika oli jo 26 sek voittajaa hitaampana. Topi Raitanen oli kuudes (-0.35 min) ja Pyrinnön Anton Kuukka 37. (-1.51min); osanottajia oli 160.

Naisten sarjassa Sveitsiä ja seuraviesteissä Tampereen Pyrintöä edustava kovavauhtinen Simona Aebersold, 17 v., voitti maailmanmestaruuden 10 sek ennen Norjan Heidi Mårtenssonia. Perhon Kirin Karoliina Ukskoski otti pronssia 34 sekuntia kullasta.

“Melko mäkinen ja monilla väleillä hyviä reitinvalintoja sisältänyt rata oli hopeamitalisti Aleksin mieleen. ’Oli tosi hyvä rata, tykkäsin kovasti. Vauhtia sai tällä radalla pitää! Tästä on hyvä jatkaa, eikä tämä hopea mitään paineitakaan tuo kisaviikolle’, totesi  Aleksi. Valmentajansa Jaakko Paasi kertoi, että Aleksi ottaa raskaan kisaviikon kisa kerrallaan ikään kuin turnauksena. Tämä oppi tuli viime vuoden MM-kisoista, jossa niukka putoaminen sprintin mitalilta vaikutti loppuviikkoonkin. Nyt tämä asia on otettu jo ennakkovalmistautumisessa huomioon”, kertoi Jaakko.

Kolminkertaisen MM-viestikultamitalistin ja aikanaan Pyrinnön väreissä suurviesteissä juosseen Cristian Aebersoldin tytär vasta 17 –v. Simonaoli luonnollisesti tyytyväinen mestaruutensa jälkeen. ’Hyvin meni,vaikka hieman ehkä lopussa hyydyin’, totesi Simona.

Kisat jatkuvat maanantaina suunnistettavalla keskimatkan karsinnalla, tiistain keskimatkan finaalilla, torstaina on vuorossa pitkän matkan finaali ja perjantaina viestit.

IMG_2026

Aleksi Niemi sprinttisuunnisti nuorten MM-hopeaa Norjan Raulandissa.

IMG_2088

Aleksi Niemi ja valmentaja Jaakko Paasi tyytyväisinä hopean ratkettua.

IMG_2203

Pyrintöläiset Aleksi Niemi sprinttisuunnisti nuorten MM-hopeaa ja Simona Aeberold voitti naisten sarjan Norjan Raulandissa.

Teksti: Lammikko