Punakone Jukolassa pronssille!

Jo etukäteen kovasti odotettu Jukolan viesti tarjosi todella mielenkiintoisen viestin. Viesti alkoi mielenkiintoisesti, kun osa kärkeen povatuista joukkueista putosi kauas kärjestä vaativassa maastossa.

Teksti ja kuvat: Lammikko

Pascal Buchs

Pyrinnölläkin on useampanakin vuonna aloituksessa jääty ratkaisevasti kärjestä. Nyt ei. Pascal Buchsille, 20, tuli alussa puolentoista minuutin virhe. Sen jälkeen hän kuitenkin juoksi kärjen kiinni ja vaihtoon nuorten MM-kisoihin valmistautuva Pascal tuli hienosti sijalla 13 vain 38 sekuntia kärkeen. Todella erinomainen aloitus. Myös TP2:ssa Anssi Huostila teki hyvän aloituksen tullen vaihtoon sijalla 43 (+3.37 min.). Osuudella oli mittaa 12.8–13 km.

 

Elias Kuukka (ja lyhyt suunnistusasu!)

Toisella osuudella, “långa nattenilla”, oli matkaa 14,3 km. Pyrinnöllä itseoikeutetusti tulessa oli Elias Kuukka, 23, pitkien yöosuuksien kuningas. Alkuosalla rataa Elias oli kärjessä ensin porukassa ja sitten yksinään karussa. Videokuvastakin nähtiin dramatiikkaa Eliaksen tehdessä ensin pienen epävarmuusvirheen ja sitten virheellisen reitinvalinnan. Näin Elias putosi piikkipaikalta, mutta nousi pian kuitenkin IFK Göteborgin jälkeen toiseksi, kunnes teki selvän rastiltalähtövirheen ja niin useampi joukkue (Koovee, Parma, Denseln, VeVe ja HiKi) sai Eliaksen kiinni. Vaihtoon Elias tuli kuitenkin hienosti sijalla 5. Ero kärkeen oli 4.36 minuuttia, mutta kakkossijaan vain 25 sekuntia. Viestin lopullinen voittaja IFK Göteborg oli tässä vaiheessa jo yli neljän minuutin karkumatkalla.

TP2:ssa Teemu Eerola tuli vaihtoon sijalla 18. (osuusajoissa Teemu oli 23.).

Jarkko Huovila

Kolmannella osuudella oli mittaa 12,3 km. Jarkko ’Hamppi’ Huovila, 42, oli malttanut jättää Punakoneen esittelyvideoiden kiikkus- ja pyörätuolit kotiin ja suunnisti lähes virheittä nostaen nopeasti Punakoneen kolmanneksi. Kärjessä Göteborg oli repäissyt jo lähes seitsemän minuutin kaulan ja viestin pelättiinkin jo ratkenneen aikaisessa vaiheessa Tiomilan tapaan. Toisena oli Koovee ja Jani Lakanen. TP oli siis kolmantena (+7.24 min, osuusajoissa Hamppi oli 22.).

TP2:ssa Mikko Eerola tuli vaihtoon sijalla 23 (osuusaika 36.).

Severi Kymäläinen

Neljäs osuus oli viitososuuden kanssa kisan lyhin, 7.7-7.8 km. Göteborg jatkoi kärjessä, ja toisena jatkoi Koovee. Pyrintö putosi 6:nneksi (+10.30 min) Severi Kymäläisen tehdessä alussa ison virheen (osuusajoissa Severi oli 42.). TP2:ssa Leo Matinheikki suunnisti mallikkaasti tuoden joukkueensa 23. (osuusajoissa Leksa oli 40).

Aleksi Niemi

Viidennellä osuudella Göteborgin ero Kooveehen oli noin neljä minuuttia. Punakoneen Aleksi Niemi, 22, suunnisti odotetun vahvasti ottaen kaksi minuuttia edessä olleet joukkueet kiinni. Lopussa tullut pieni virhe ärsytti Aleksia vaihdossa. Vaihtosijoitus oli kuitenkin hienosti neljäs ja  eron kärkeen supistui alle yhdeksään minuuttiin. Osuusajoissa Aleksi oli toiseksi nopein. TP2 oli Antti Saikon tuomana 26. (osuusajoissa 48.).

Florian Howald

Kuudennella 11.1 km:n osuudella Koovee supisti Göteborgin eron jo 1.40 minuuttiin ja näin viestin voittokamppailukin sai lisäjännitystä. Pyrinnön Florian Howald, 26, suunnisti erinomaisesti tuoden punavalkeat värit kolmantena, ero kärkeen oli 8.49 minuuttia. Halden ja Södertälje olivat takana yli kahden minuutin päässä. Osuusajoissa Flo oli kolmas. TP2:ssa Tobia Pezzatilla oli tahmeaa ja niin joukkue putosi sijalle 42. Osuusajoissa Tobia oli 85.

Ankkuriosuudesta (13.8 km) tuli mielenkiintoinen kun IFK Göteborgin ankkuri Eskil Kinneberg teki alussa virheen ja niin Kooveen Daniel Hubmann meni ohitse. Mutta sitten puolestaan Hubmann teki virheen ja niin Göteborg karkasi voittoon hieman yli minuutin erolla.

Pyrinnön ankkurina Johan Runesson, 27, suunnisti varmasti. Haldenin ankkuri Magne Dähli oli lopussa saamassa jo Johanin kiinni, mutta teki virheen ja niin Pyrintö sai riemuita rauhassa pronssisijaansa. Ero kärkeen oli lopulta 9.46 minuuttia.

Pyrinnön kakkosjoukkueen ankkuri Anton Kuukka toi joukkueen viestin maaliin sijalla 39, osuussija oli 28:s. TP 3 oli hienosti 86:s.

Jukolan viestin tulokset

Kaikkien Pyrinnön joukkueiden tulokset (pdf)