Ratinan kenttäennätykset menivät uusiksi

Ratinan kenttäennätykset  menivät uusiksi  kesän kisoissa

Ratinan ennätystauluu ei kesän jäljiltä  tehty vain  kosmeettisia korjauksia vaan koko taulu vaati totaalista  remonttia. Nuorten MM-kilpailuissa syntyi 17 uutta kenttäennätystä ja vielä pari tuli Ruotsiottelussakin.  Kun vielä neljään vuoteen ei ole taulua päivitetty,  muutoksia tuli peräti 20.

Suomalaisnimiä ei löydy kuin kolme niin  naisissa kuin miesten puolelta.   Ari Paunosen (1500 m), Juha Tiaisen (moukari), Pyrinnön  Tero Järvenpään (keihäs), Päivi Tikkasen (3000 m), Ulla Lundholmin (kiekko) ja Heli Koivulan (kolmiloikka) nimet komeilevat vielä ennätystaulussa.

Useampaan otteeseen olen luvannut Ari Paunoselle, että  hänen 1977 juoksemansa   tonnivitosen ennätys 3.38,07 (silloin nuorten Euroopan ennätys). Jos Pyrintö saa ensi kesälle TV-kisan, yksi päälaji on  miesten 1500 metriä. Tiedän jo nyt yhden henkilön, jolle lähtee kisoihin kutsu!

Sen verran ensi vuoden kisoistamme, että 18.6. tulee kuluneeksi 50 vuotta Jorma Kinnusen ME-heitosta. Eipä olisi lainkaan pöllömpi ajatus houkutella  ensi vuoden kisaamme maailman huippuja. Porkkanaksi sopisi tukku euroja, jos ylittää Kinnusen  tuloksen 92,70.

Ratinan päivitetyn ennätysluettelon löydät  Pyrinto.fi/yleisurheilu/tilastot.

J. Hakanen