Pyrinnölle Måsenstafettenin voitto Tiomila-valmistautumisen ohessa

Tampereen Pyrinnön suunnistajien miesten edustusryhmä Punakoneen yksi tulevan kauden kohokohdista on Tiomila viesti, joka järjestetään 27.4-28.4 Ruotsin Glimåkrassa. Naisten viisiosuuksinen viesti juostaan lauantaina päivällä, ja miesten kymmenosuuksinen lauantain ja sunnuntain välisenä yönä.

Yöharjoituksen jälkeistä spekulointia.

Tiomila on Jukolan viestin ja 25-Mannan ohella kauden toinen suurviesti ja myös Pyrinnölle tärkeä kilpailu. Kahtena viime vuonna Punakone on saalistanut sijat 5. ja 4., joten odotukset ovat jälleen korkealla, sillä joukkue on hyvässä kunnossa, vuoden verran kokeneempi ja miehistö on pysynyt pääosin ennallaan.

Joukkueen valmentaja Kari Jussila odottaa luottavaisin mielin Tiomilaa:

“On ollut mahtava kokea se yhteishenki, kuinka koko joukkue on valmistautumassa Tiomilaan. Työtä tehdään sekä mentaaliharjoituksina että käytännön suunnistusharjoituksina ja leirityksenä. Maaliskuinen Måsen-viestin voitto Ruotsissa vahvistaa, että meillä on kyky tehdä huipputulosta. Lisäksi yksilötasolla mm. Johanin ja Severin WRE-voitot tältä keväältä vahvistavat samalla koko Punakoneen tehoresurssia. Huoltotiimi on ollut luonnollisesti täydellä sydämellä mukana Punakoneen Tiomila-valmistautumisessa. Jopa paikallinen sanomalehti noteerasi leirityksemme viime viikolla otsikoimalla etusivullaan “Stjärntätt i Göingeskogarna”.”

Johan Runesson Skånen metsissä.

Tällä viikolla Punakone siis leireili Tiomilan harjoitusmaastoissa Skånessa. Ohjelmaan kuului harjoittelua tyyppimaastoissa sekä valoisalla että pimeällä ja tulevan kilpailun spekulointia yhteisesti.

 

Matkalla Tiomilaleirille Pyrintö osallistui kahden joukkueen voimin perinteiseen Måsenstafetten-viestiin Nyköpingin lähistöllä, jossa ykkösjoukkue nappasi makean voiton joukkueella Matthias Reiner, Anton Kuukka, Elias Kuukka ja Johan Runesson. Kakkosjoukkue (Antti Saikko, Otto Simosas, Aleksi Sorsa ja Aleksi Niemi) sijoittui kovatasoisessa viestissä lopulta 12:nneksi.

 

Pyrinnön joukkueet Måsenissa juoksujärjestyksissään vasemmalla, ykkösjoukkue ylärivissä ja kakkosjoukkue alarivissä.