Kosonen 211 Lempäälässä, Sagalle uusi kuulaennätys

Tampereen Pyrinnön yleisurheilijoilta nähtiin lupaavia tuloksia torstain 10.6. LeKi:n viikkokisoissa. Seuran kärkiurheilijoista tositoimissa nähtiin korkeushyppääjä Daniel Kosonen sekä ottelijat Maria Huntington ja Saga Vanninen.

Kososelle torstain kilpailu oli kesän ensimmäinen ja tuloskunto vaikuttaa olevan kohdillaan. 19-vuotias hyppääjä paukutti kovimman tuloksen mitä Suomessa on kuuteen vuoteen hypätty. 19-vuotias hyppääjä ylitti ensin vanhan ennätyksensä 218 kolmannella hypyllään, jonka jälkeen mies löi tauluun vielä tuloksen 221, jonka hän ylitti myös kolmannellaan. Kosonen yritti vielä korkeudesta 224, mutta kyseinen korkeus osoittautui vielä ylittämättömäksi. Uusi ennätys kuitenkin osoittaa, että koronasta huolimatta Kosonen on erittäin hyvässä kisakunnossa.

Pyrinnön ottelijat Vanninen ja Huntington nähtiin naisten kuulakilpailussa. Vanninen työnsi puhtaan kuuden heiton sarjan ja paras työntö sai mittaa 13,58, joka on Vannisen uusi ennätys. Vanninen paransi vanhaa ennätystään lähes kahdella metrillä ja jopa 5 työntöä kantoi yli 13 metriä, joten nuori nainen vaikuttaa Kososen tapaan olevan melkoisessa kunnossa.

Huntington toisti Vannisen tempun ja teki oman ennätyksensä. Ottelijan viimeinen työntö kantoi aivan 13 metrin tuntumaan lukemiin 12,98. Huntington paransi omaa ennätystään 26 sentillä.

Teksti: TP tiedotus