Venla Harju voitti Kotka-kiertopalkinnon

Tapaninpäivänä 2013 alkanut Keski-Tampereen Sprinttiviikko järjestelyperinne sai myös tänä jouluna jatkoa, mutta koronan takia ’joulun välipäivien’ neljän tapahtuman sarja muutettiin nyt Tampereen Mettärinttiviikoksi. Suunnistukset pidettiin siis metsämaastoissa, kun normaalisti ollaan skabailtu kaupunkisprintteinä.

Kaikkien neljän osatapahtuman rastit ovat maastossa 17.1. asti – karttoja voi ostaa Teiskontien Nesteeltä.

Jotta hieno Kotka-kiertopalkinto saatiin myös tänä vuonna jakoon, otettiin viimeisessä tapahtumassa lähtö- ja maalileimauksen avulla viralliset ajat. Komean kiertopalkinnon saisi vuodeksi haltuunsa se, jonka km-vauhti olisi paras niin, että naiset saivat 1.15 min/km tasoituksen.

Topintuvan-Julkujärven hienoissa harju-suppa-maastoissa MM-mitalisti Venla Harju hävisi miesten nopeimmalle SM-erikoispitkän Suomenmestari Jussi Sunalle vain 0.34 min/km, joten Venla sai kiertopalkinnon vuodeksi haltuunsa. Venla saa nyt ensimmäisen kerran nimensä palkintopystin jalustaan voiton kunniaksi.

Kaikkiaan lumisista Julkujärven maastoista nautti 182 suunnistajaa, joista puolet juoksi lähtö- ja maalileimauksen tehden saaden siten virallisen tuloksen.

Tapahtuman nettisivuilta Tampereen sprinttiviikko 2020-21  löydät kaikkien neljän tapahtuman GPS-seurantalinkit, tulokset ja Teams-palautetilaisuuden materiaalit.

Topintuvan palautetilaisuus pidetään pe 8.1. klo 20-21 Teams:n avulla (liityntälinkki kisasivuilla). Viimeisen tapahtuman palautteen pitäjinä ovat MM-hopeamitalisti Aleksi Niemi ja ratamestari Lammikko.

125-vuotisjuhlavuottaan juhliva Tampereen Pyrintö kiittää ja kuittaa.