Miikka Sopanen jatkaa Pyrinnön päävalmentajana ainakin kevääseen 2024

Tampereen Pyrintö on solminut päävalmentaja Miikka Sopasen kanssa kahden vuoden jatkosopimuksen. Uuden sopimuksen myötä Sopanen on kiinnitetty Pyrinnön päävalmentajaksi ainakin kevääseen 2024.

Pyrintökasvatti Sopanen, 48a, palasi tamperelaisjoukkueen päävalmentajaksi kaudeksi 2020-2021. Ensimmäisellä kaudella Pyrintö saavutti pienoisen tauon jälkeen välieräpaikan ja sijoittui Suomen cupissa hopealle. Kuluneella kautena Pyrinnön runkosarjan sijoitus oli kuudes ja puolivälierissä Salon Vilpas vei ottelusarjan voitoin 3-1.

Kahden vuoden jatkosopimusta Sopanen kuvailee seuraavasti:

” Kun koko erinomainen valmennustiimini halusi jatkaa tällä matkalla ja seurajohto osoitti luottamusta työhömme, ei oma päätökseni jatkaa Pyrinnössä ollut kovin vaikea. Paljon hyvää on saatu aikaan ja paljon voimme vieläkin parantaa, joten innolla kohti tulevaa.”

Liljeberg ja Williams täydentävät
Sopasen ympärillä jatkaa tuttu valmennuskaksikko: Damon Williams ja Santeri Liljeberg. Valmennuskolmikko ei toimi ainoastaan Korisliigajoukkueen valmentajina, vaan heidän vastuullaan on koko miesten edustuskokonaisuuden toiminta. Liljeberg toimii akatemiaohjelman päävalmentajana ja Williams apuna niin Korisliigassa kuin akatemiaohjelmassa.

Pyrintö tarjoaa ainoana suomalaisena seurana kokonaisvaltaisen pelaajapolun aina U19 SM-sarjajoukkueesta miesten akatemiajoukkueisiin, jotka pelaavat valtakunnan 1.divisioona A ja B – sarjoja. Miesten edustuskokonaisuus kattaa reilut 35 pelaajaa.

”Pyrinnön pelaajapolku on ainutlaatuinen kattaen kaikki mahdolliset sarjatasot. Viimeisen kahden kauden aikana olemme ottaneet suuria harppauksia akatemiaohjelmamme kanssa tuomalla myös U19 ikäiset osaksi liigan jokapäiväistä toimintaa. Näin viimeisten askelien ottaminen ennen ammattilaisurheilua on tehty pelaajille mahdollisimman helpoksi.
Olen erittäin tyytyväinen, että saan olla osa joka päivä näin ainutlaatuista ja hyvää toimintaa. Kun ympärillä on motivoituneita urheilijoita ja osaava staffi, on jokapäiväinen työnteko aika kivaa”, tiivistää Liljeberg.

Seura haluaa mahdollistaa kokonaisvaltaisen pelaajapolun akatemiatoiminnasta Korisliigaan ja aina kansainvälisille kentille asti. Opiskelun ja urheilun yhdistäminen toimii Tampereella erinomaisesti.

Pyrinnön valmennuskokonaisuutta täydentävät Varalan urheiluopiston asiantuntijat, muun muassa fysioterapeutti Jani Ikonen ja fysiikkavalmentaja Veeti Mansukoski toimivat osana valmennustiimiä.

Joukkueen lääkärinä jatkaa Kati Härkönen ja lääkintäpuolen kumppanina Pihlajalinna. Joukkueen huoltajana toimii Sami Aho ja joukkueenjohtajana Elisa Hakanen.