Hiihtojaoston syyskausi täynnä toimintaa

Hiihtojaoston syyskausi on pyörähtänyt käyntiin elokuussa. Harjoitustoiminnan runkona on edelleen kerran viikossa torstaisin Kaupin urheilupuistossa järjestettävä hiihtokoulu, missä kaikki yli 6-vuotiaat pääsevät tutustumaan hiihtoharjoittelun perusteisiin. Hiihtokoulussa lapset ja nuoret jaetaan iän ja taitotason mukaisiin ryhmiin, joita ohjaavat koulutetut ohjaajat ja valmentajat. Lisää tietoa hiihtokoulusta löytyy täältä ja syyskauden ohjelma täältä.

Harjoitustapahtumat eivät suinkaan jää vain hiihtokoulun varaan, sillä sen lisäksi jaostolla on joka viikko maanantaisin kuntosalivuoro Ratinan stadionilla. Vuoro on kaikkien jaostolaisten käytettävissä. Useimmiten kuntosalilla on ohjausta, joka on tarkoitettu yli 15-vuotiaille hiihtäjille. Joka toinen viikko Ratinassa järjestetään myös kuntopiiriharjoitus, joka on tarkoitettu kaikille jaoston hopeasompaikäisille hiihtäjille.

Kerran kuukaudessa hiihtojaosto järjestää alle 16-vuotiaille suunnatun yhteisvaelluksen, joka tarkoittaa pidempää peruskestävyysharjoitusta vaihtelevissa paikoissa ja mukavassa seurassa. Syksyllä vaelluksia järjestetään kolme eli yksi syyskuussa, yksi lokakuussa ja yksi marraskuussa.

Hiihtojaostolla on kaksi erityistä harjoitusryhmää, joilla on omia harjoituksia edellä kuvattujen lisäksi. Vanhempien Tehoryhmä on suunnattu yli 15-vuotiaille ja nuorempien Sisuryhmä HS-sarjoissa kilpaileville. Ryhmät eivät ole suljettuja, vaan niihin otetaan uusia, ryhmien vaatimukset täyttäviä urheilijoita. Lisää tietoa linkkien takaa au270keavilta ryhmien sivuilta.

Kotimaisemissa järjestettävien harjoitustapahtumien lisäksi hiihtojaosto järjestää syksyn aikana leirejä. Marraskuun alussa järjestetään perinteinen viikonloppuleiri Jämillä ja jouluun ensimmäisellä viikolla tuttu Levin lumileiri. Näiden leirien lisäksi aikuishiihtäjille sekä Tehoryhmällä on omia leirejään syksyn kuluessa.

Tervetuloa mukaan aktiiviseen joukkoomme!

Leave a Comment