Ensimmäisenä Veteraanien SM-kisapäivänä ratkottiin viestimestaruudet

Veteraanien viestikilpailujen mestaruudet ratkottiin perjantaina iltapäivällä kaupissa. Miesten sarjojen mestaruudet veivät Anjalan Liitto, Vetelin Urheilijat ja Lahden Hiihtoseura. Naisissa mestaruus meni Pargas IF:lle. Järjestävä seura Tampereen Pyrintö sai myös mitalin, joka oli pronssinen M180-sarjasta.Veteraanisarjojen viestimestaruudet ratkotaan sarjoissa, jotka määräytyvät joukkueissa hiihtävien1000px-2818 hiihtäjien vähimmäisyhteisiän perusteella. Tänään kilpailtiin naisissa sarjassa N120-V ja miehissä sarjoissa M120-V, M150-V ja M180-V.

Kilpailun aloittaneessa M180-sarjassa taistelu mitaleista oli tiukka ja Anjalan Liitto vei voiton 11 sekunnin erolla Vehkalahden Veikkoihin. Pronssia otti kotijoukkue Tampereen Pyrintö tiukassa loppukirjataistelussa neljänneksi jäänyttä Vammalan Seudun Voimaa ja viidenneksi sijoittunutta Virtain Urheilijoita vastaan. Anjalan Liiton joukkueessa hiihtivät Arto Purho, Veikko Purho ja Jarmo Mäkelä, Vehkalahden Veikoissa Heikki Ruokonen, Keijo Kattelus ja Heikki Vuoksiala sekä Tampereen Pyrinnön joukkueessa Antti Ojala, Leo Ukkonen ja Pekka Siiskonen.

Naiset kilpailivat tänään vain yhdessä sarjassa. N120-sarjassa mitalit jaettiin melko selvillä eroilla. Pargas IF (Åsa Lindberg, Riikka Kalliokoski, Malin Johansson) oli ylivoimainen ennen Ski Jyväskylää (Suvi Karjaluoto, Tuula Rasimus, Katri Munukka) ja yhtä selvästi kolmanneksi sijoittui Joensuun Kataja (Maarit Talonen, Kaija Pyöriäinen, Heidi Hämäläinen). Pyrinnön joukkue Terhi Haavisto, Teija Harjuntausta ja Hilkka Riihivuori sijoittui kuudenneksi.1000px-2825

Nuorimpien miesten M120-sarjan voiton veti Vetelin Urheilijat varsin nimekkäällä joukkueella Jari Joutsen, Kuisma Taipale ja Jari Kalliokoski. Minuutin erolla toiseksi sijoittui SkiTeam 105 joukkueella Timo Juusti, Marko Takomo ja Matti Pääkkönen. Pronssimitalit nappasivat Vantaan Hiihtoseura joukkueella Santeri Ryhänen, Tero Uusitalo ja Pasi Lounasaho. M150-sarjassa mitalikolmikko oli Lahden Hiihtoseura (Olli-Pekka Peltola, Mika Somppi, Heikki Kivikko), Virtain Urheilijat (Ismo Parkkonen, Jouko Vaali, Markku Mäkelä) ja Kontiolahden Urheilijat (Jarmo Kuusitaipale, Timo Hartikainen, Timo Makkonen).

Huomenna jatketaan henkilökohtaisilla vapaan tyylin väliaikalähdöillä.