FIS-hiihtojen yleisten sarjojen voittajiksi Maija Hakala ja Waltteri Vinkanharju

FIS Tampereen Pyrinnön hiihdot houkuttelivat Kaupin urheilupuistoon 274 hiihtäjää. Kilpailut hiihdettiin vapaalla hiihtotavalla miedossa pakkassäässä.

Pehmeän keinolumen tuomat haasteet parhaiten naisista selvittivät Hämeenlinnan Hiihtoseuran Maija Hakala ja Anni Kainulainen ennen Lempäälän Kisan Sanni Alataloa. Naiset kiersivät 1,8 kilometrin rataa viisi kierrosta. Ylivoimaisen voiton ottanut Hakala osasi sopeuttaa hiihtotekniikkansa olosuhteisiin valitsemalla radan kompaktin puolen ja liu’uttamalla suksea kapealla kaistalla. Eteläsuomalaisten hiihtäjien kaipaamia vaativia latuja hän on Oloksen lumileirin jälkeen löytänyt Lahdesta, jonka lumetetuilla kisaladuilla hän suoritti kilpailuun valmistavan harjoituksen kuluneella viikolla.

Miesten viidellätoista kilometrillä tasaväkisen kilpailun vahvin oli Vantaan Hiihtoseuran Waltteri Vinkanharju. Hervannassa ensimmäistä vuotta rakennustekniikkaa opiskeleva teekkari kasvatti etumatkaansa toiseksi tulleeseen Ilmajoen Kisailijoiden Timo Mantereeseen varsinkin tasaisilla osuuksilla. Yleisten sarjojen menestyjien kausi jatkuu ensi viikonloppuna Vuokatin Skandinavia-cupissa.

Yleisten sarjojen jälkeen vuorossa olivat 8-16-vuotiaat nuoret ja pitkän kisapäivän viimeisimpinä veteraanit. Nuorilla hiihtäjillä kannustusjoukot olivat sankoin joukoin paikalla, mutta myös kokeneemmat hiihtäjät saivat nauttia Kaupin urheilupuistoon saapuneiden ladunvarsiurheilijoiden tuesta. N16-sarjassa kotiyleisöä ilostutti Pyrinnön oma hiihtäjä Ronja Haavisto, joka hiihti tiukassa kisassa toiseksi vain viisi sekuntia sarjan voittaneesta Valkeakosken Hakan Nora Kytäjästä. Pyrintöläisistä hienosti hiihti myös muun muassa Martti Kulmala M10-sarjassa (5.), Linnea Salo N14-sarjassa (9.), Ilona Mäkelä N12-sarjassa (8.), Juho Talvitie M14-sarjassa (10.) ja Leo Ukkonen M55-sarjassa (2.).