SM-kisaisännyys siirtyy talveen 2023

Pitkään toivottu ja huolella valmisteltu yleisen sarjan SM-kisa Kaupissa siirtyy vuodelle 2023.

Hiihtoliiton tiedote

Siirto vuodella eteenpäin parantaa olosuhteita sekä hiihtäjille että erityisesti yleisölle huimasti, kun 2023 kisoihin saadaan käyttöön uusi upea stadion kokonaan valmiiksi rakennettuna!

Oikeastaan nyt palataan aivan alkuperäiseen suunnitelmaan, joka oli esillä keväällä 2020, kun kisoja alettiin tosissaan miettiä. Koska Kaupin stadionin rakennushanke oli silloin vielä pahasti kesken, jouduttiin tekemään paras mahdollinen arvio, milloin stadion on SM-kisakunnossa. Kun uuden katsomon rakennusaikataulu eteni suotuisasti, osoittautui oletus talven 2022 tapahtumasta vanhan katsomon puitteissa vääräksi, ja nyt saadaankin uusi katsomo rakenteille jo talven 2022 aikana!

Kunnostettuja latupohjia ja osia uusista tiloista tullaan tietenkin testaamaan talven 2022 kuluessa hieman pienemmässä mittakaavassa, rakennustyömaan sallimissa rajoissa. SM-esikisoille ryhdytään nyt hakemaan sopivaa paikkaa ja ajankohtaa…